Simone's Kitchen

Zalm en asperges uit de oven

Zalm en asperges uit de oven

Traybake met zalm en asperges

De eerste keer dat ik hoorde over een zogeheten ‘traybake’ had ik geen idee wat ik me daar nu weer bij voor moest stellen. Maar het blijkt eigenlijk gewoon een bakplaat te zijn waarop je van alles neerlegt en dan in zijn geheel in de oven schuift.

Supermakkelijk natuurlijk voor een snelle maaltijd.

Zalm en asperges uit de oven

Gebruik je vervolgens snelle groente zoals de asperges en daarbij vis zoals in dit geval de zalm dan staat je eten in 15 minuten op tafel. Bovendien is deze zalm en asperges uit de oven ook koolhydraatarm.

Ben je op zoek naar meer koolhydraatarme gerechten check dan hier de categorie koolhydraatarm. Wil je wel meer koolhydraten bij dit gerecht dan kun je het ook goed serveren met bijvoorbeeld wat zoete aardappelfrietjes. Die kunnen gelijk in de oven met de zalm en asperges.

Wel op een aparte bakplaat want anders worden de frietjes niet krokant. Dat is sowieso al een uitdaging, al kwam ik laatst deze post tegen over het krokant bakken van zoete aardappel. Staan misschien nog wat tips in waar je wat aan hebt!

Zalm is denk ik een van de meest gegeten vissoorten en met goede reden want het is een makkelijk visje om klaar te maken en altijd lekker.

Voor dit recept varieer ik graag met de kruiden. Zo ben ik ook dol op een versie waarbij ik de zalm bak met een Aziatische dressing en daar vervolgens sesamzaadjes over strooi. O en als je het nog nooit gemaakt hebt dan kan ik je zeker deze overheerlijke zalmtartaar van harte aanbevelen.

Zalm en asperges uit de oven
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Zalm en asperges uit de oven

In Amerika is de traybake een enorm populair gegeven. En terecht want je doet gewoon alles bij elkaar in een ovenschaal en je eten is allemaal tegelijk gaar. Ideaal!
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 moten zalm van ongeveer 100-150 gram
  • 200 gram groene asperges
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • 100 gr veldsla om te serveren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Leg de moten zalm en de asperges bij elkaar in een ovenschaal die groot genoeg is. Zorg dat de ovenschaal een beetje ingevet is. Ik gebruik hier graag zalm met huid voor omdat de zalm dan beter bij elkaar blijft zitten als ik hem eruit schep.
  • Besprenkel met wat olijfolie en peper en zout en zet voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Kook ondertussen de eitjes gaar.
  • Serveer de zalm en de asperges met een gekookt eitje en een groene salade.
Gang: Diner
Keuken: paleo
Trefwoord: asperges, zalm

Voedingswaarde

Calorieën: 311kcal, Koolhydraten: 6g, Eiwit: 38g, Vet: 15g, Verzadigd vet: 3g, Cholesterol: 246mg, Natrium: 132mg, Kalium: 1227mg, Vezels: 2g, Suiker: 2g, Vitamine A: 4600IU, Vitamine C: 25mg, Calcium: 86mg, Ijzer: 5mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!