Zalm en asperges uit de oven
Deze makkelijke en koolhydraatarme traybake is perfect voor een snelle maaltijd.
Traybake met zalm en asperges
De eerste keer dat ik hoorde over een zogeheten ’traybake’ had ik geen idee wat ik me daar nu weer bij voor moest stellen. Maar het blijkt eigenlijk gewoon een bakplaat te zijn waarop je van alles neerlegt en dan in zijn geheel in de oven schuift.
Supermakkelijk natuurlijk voor een snelle maaltijd.
Zalm en asperges uit de oven
Gebruik je vervolgens snelle groente zoals de asperges en daarbij vis zoals in dit geval de zalm dan staat je eten in 15 minuten op tafel. Bovendien is deze zalm en asperges uit de oven ook koolhydraatarm.
Ben je op zoek naar meer koolhydraatarme gerechten check dan hier de categorie koolhydraatarm. Wil je wel meer koolhydraten bij dit gerecht dan kun je het ook goed serveren met bijvoorbeeld wat zoete aardappelfrietjes. Die kunnen gelijk in de oven met de zalm en asperges.
Wel op een aparte bakplaat want anders worden de frietjes niet krokant. Dat is sowieso al een uitdaging, al kwam ik laatst deze post tegen over het krokant bakken van zoete aardappel. Staan misschien nog wat tips in waar je wat aan hebt!
Zalm is denk ik een van de meest gegeten vissoorten en met goede reden want het is een makkelijk visje om klaar te maken en altijd lekker.
Voor dit recept varieer ik graag met de kruiden. Zo ben ik ook dol op een versie waarbij ik de zalm bak met een Aziatische dressing en daar vervolgens sesamzaadjes over strooi. O en als je het nog nooit gemaakt hebt dan kan ik je zeker deze overheerlijke zalmtartaar van harte aanbevelen.
Asperges
Heb je hele dikke groene asperges dan hebben die wellicht meer tijd nodig. Je kunt ze doormidden snijden en zo de tijd verkorten of je kunt ze even kort voorkoken voor een minuut of 5.
Zalm en asperges uit de oven
Ingrediënten
- 300 gr zalm twee filets
- 200 gram groene asperges dikke exemplaren in de lengte doormidden
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- 2 eieren
- 100 gr veldsla om te serveren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Leg de moten zalm en de asperges bij elkaar in een ovenschaal die groot genoeg is. Zorg dat de ovenschaal een beetje ingevet is. Ik gebruik hier graag zalm met huid voor omdat de zalm dan beter bij elkaar blijft zitten als ik hem eruit schep.
- Besprenkel met wat olijfolie en peper en zout en zet voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Kook ondertussen de eitjes gaar.
- Serveer de zalm en de asperges met een gekookt eitje en een groene salade.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Ik kook de asperges niet weer voor. Dat gaat echt ten koste van de smaak.
Lekker grillen of wokken! Dan zijn groene asperges op hun best.
He Jeanet. Eens! Maar ik had die notitie erbij gezet aangezien er iemand meldde dat de asperges niet gaar werden. Heb ik zelf nog nooit last van gehad. Ik kook ze dan ook niet voor.. 🙂
Helaas waren de asperges niet gaat, we hebben eerst onze zalm gegeten en de asperges weer terug in de oven gedaan
Had 20 minuten gedaan en asperges nog 20 minuten extra
Wel jammer dat we niet te gelijk hadden
O dat is jammer Helona! Het kan inderdaad dat als de asperges dikker zijn, dat het langer duurt. Ik heb nu een notitie erbij gezet in het recept. Zoals je misschien kunt zien aan de foto waren mijn asperges vrij dun.