Simone's Kitchen

Voorgerecht: Zalmtartaar met rucola olie (paleo)

Zalmtartaar met rucola olie

Zalmtartaar met rucola olie

Dit is eigenlijk een klassieker zoals ik hem al een aantal jaren maak maar dan met een paleo twist. In het oorspronkelijke recept gebruiken we namelijk creme fraiche. Natuurlijk is het verschil minimaal maar voor het paleo kerstmenu dat morgen online komt leek het me handig om beide versies online te hebben staan!

Rucola olie

Voor dit gerecht is het maken van de rucola olie essentieel en heel erg lekker. Dat bittere van de rucola combineert heel goed met het romige van de zalm. Voor de tartaar gebruik je ‘kakelverse’ zalmfilet want deze eet je rauw. Niet eten dus als je zwanger bent.

De rucola olie heeft even tijd nodig om zijn smaak te ontwikkelen. Laat deze dus even staan voordat je het eet. Het beste is om het een uurtje van tevoren klaar te maken (maar eerder kan natuurlijk ook)

Paleo zalmtartaar
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

(Paleo) zalmtartaar met rucola olie

Bereidingstijd: 15 min
Porties: 8 personen

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Ingrediënten

  • 25 gr rucola
  • 200 ml olijfolie
  • 500 gr zalm filet
  • 300 gr gerookte zalm
  • 1 limoen
  • 3-4 el mayonaise Laat de hoeveelheid afhangen van hoe romig je het wilt hebben
  • 15 gr bieslook fijn gesneden

Instructies

  • Verwijder de dikkere delen van de rucola waar nodig en doe het in de keukenmachine. Terwijl de machine draait voeg je langzaam de olie toe.
  • Zet het weg voor een uur op kamertemperatuur en voeg daarna zout naar smaak toe.
  • Snij de zalmfilet en de gerookte zalm in blokjes. Snij 8 dunne plakjes van de limoen en knijp de rest uit. Meng beide zalmsoorten door elkaar met citroensap, mayonaise en ongeveer 3/4 van de bieslook. Dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Gebruik een ronde ring om de zalm op het bord mee te vormen. Druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Verwijder de ring. Doe een schijfje limoen op de zalmtartaar en was sprietjes van de bieslook.
  • Druppel de rucola olie eromheen en serveer meteen.

Voedingswaarde

Calorieën: 391kcal, Koolhydraten: 1g, Eiwit: 19g, Vet: 34g, Verzadigd vet: 5g, Cholesterol: 45mg, Natrium: 356mg, Kalium: 389mg, Vezels: 1g, Suiker: 1g, Vitamine A: 213IU, Vitamine C: 2mg, Calcium: 18mg, Ijzer: 1mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!