Deze uienringen in bierbeslag zijn super eenvoudig om te maken en zijn een heerlijke snack voor elke feestelijke gelegenheid. Of dat nou oud- en nieuw, kerst of een verjaardag is. Met deze uienringen zit je gegarandeerd goed!

Gefrituurde uienringen in bierbeslag

Uienringen in bierbeslag

Voor de oud- en nieuw shoot die Eef en ik een aantal weken geleden al deden had Eva een paar enorme uien meegenomen. Letterlijk van die uien die bijna de grote van een babyhoofdje hadden. Bizar groot. En omdat we die frituur toch al aan het aanslingeren waren voor de oliebollen, dachten we dat een receptje voor uienringen wel een goed idee zou zijn.

Nu is het handig als je uien groot zijn, maar natuurlijk geen must. Om je een idee te geven; wij gebruikten voor de hoeveelheid die je hier op de foto’s ziet slechts één enkele ui. Zo groot waren ze. Neem in ieder geval geen sjalotje of andere kleine uien want dan bezorg je jezelf een enorme bult met werk.

Uienringen in bierbeslag

Lekkere dip

Om de uien te snijden is een mandoline ideaal maar heb je geen goede dan kun je uiteraard ook een scherp mes gebruiken. Neem liefst geen keukenschilmesje. Dat is gewoon echt niet handig. Maar ook hier geldt weer, als dat het enige is wat je hebt…? Dan lukt het ook daarmee.

Je kunt de uienringen natuurlijk met je handen door het beslag heen halen maar wil je het nou een tikkeltje meer georganiseerd doen dan is het handig om daarvoor een lange sateprikker te gebruiken. Scheelt een hoop geklieder. Natuurlijk wel handig als je de bak met beslag een beetje in de buurt van je frituurpan houdt. Anders wordt het alsnog een rommeltje.

Uienringen

Voor het dipje hebben we het super eenvoudig gehouden. Mayonaise met sweet chilisaus. Zo simpel kan het zijn en zo lekker ook. Natuurlijk kun je elke mogelijke dip gebruiken die je maar wilt. Er zijn geen foute dips. Dus kies gewoon wat jij het allerlekkerste vindt.

De uienringen eet je vervolgens nog als ze vers uit de frituur komen. Dan zijn ze het allerlekkerste en het meest krokant. Koud zijn deze gewoon minder lekker. Alhoewel wij ze koud aten want ja, ze moesten eerst op de foto en tegen de tijd dat we daar klaar mee waren, waren de uienringen wel koud geworden. Maar gingen er alsnog in als zoete broodjes.

O en ben je dol op bierbeslag? Check dan zeker ook de champignons in bierbeslag.

Uienringen
Gefrituurde uienringen in bierbeslag

Uienringen in bierbeslag

4 van 2 stemmen
GangSnack
KeukenKerst

Een van de lekkerste snacks zijn deze gefrituurde uienringen in bierbeslag
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 25 minuten

4 personen

Materiaal

  • Mandoline of scherp mes
  • Satéprikker (hout)
  • Keukenpapier

Ingrediënten

Voor de uienringen

  • 2 uien grote
  • 100 gr bloem
  • 200 ml bier kies een biertje wat je lekker vindt
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 25 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • Olie om in te bakken, peper en zout

Voor de dipsaus


  • Verwarm de frituurpan voor op 180 graden. Heb je geen frituurpan dan kun je dit ook prima in een steelpan doen. Zorg dan dat je er niet teveel tegelijk in doet.
  • Neem een ruime kom en maar hier het beslag in. Hiervoor meng je bloem, bier, de kruiden en de parmezaanse kaas door elkaar. Klop even door en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Maak je uien schoon en snij deze in dikke ringen. Niet te dik maar ook niet te klein. Hou ongeveer een halve centimeter per ring aan. Gebruik hiervoor een scherp mes of een goede mandoline die je in dikte in kunt stellen.
  • Met een houten sateprikker haal je elke keer een uienring door het beslag en dit laat je voorzicht in het hete vet glijden.
  • Bak je uienring ongeveer 2-3 minuten of totdat deze goudbruin is. Keer hem halverwege even om.
  • Leg nu de gebakken uienringen op een stuk keukenpapier en je herhaalt dit proces met alle uienringen. Afhankelijk van het formaat van je frituurpan kun je er uiteraard meer tegelijk bakken. Maar zorg dat ze niet allemaal op elkaar gaan plakken.
  • Maak de dipsaus door de ingrediënten hiervoor te mengen. Dit serveer je bij de warme uienringen. Serveer de uienringen warm. Dan zijn ze het lekkerste!

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 228kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwit: 6g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudigd onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Transvet: 1g | Cholesterol: 7mg | Natrium: 251mg | Kalium: 227mg | Vezels: 3g | Suiker: 4g | Vitamine A: 598IU | Vitamine C: 7mg | Calcium: 104mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
uienringen in bierbeslag

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.