Simone's Kitchen

Bloemkool knolselderij soep met zalmfilet

Knolselderijsoep met bloemkool en zalmfilet | simoneskitchen.nl

Het valt ons dit keer best een beetje zwaar die hele whole30. We zijn inmiddels over de helft om precies te zijn op dag 20 als jullie dit lezen en de inspiratie vinden om elke keer weer wat nieuws of leuks te bedenken om te eten begint een beetje te knagen… En als het dan ook nog eens weekend is dan moet er toch wel iets apart worden gedaan. Niet weer bloemkool couscous of tonijnsalade, hoe lekker dat ook is. Iets nieuws dus… Gelukkig was daar Donna Hay. Ik was de dag ervoor tot de ontdekking gekomen dat ik vorig jaar een digitaal abonnement had afgesloten op Donna Hay magazine en dus nog 7 (!) edities had om te downloaden! Dat is 7 keer een blad vol met lekkers!

Knolselderij bloemkool soep met zalmfilet | simoneskitchen.nl

Maar ja je raadt natuurlijk al dat Donna geen whole30 doet… 😉 Dat betekent dus dat er een hoop aanpassingen moesten worden gemaakt om dit recept (dat oorspronkelijk aardappels en room gebruikte) aan te passen aan een whole30/paleo proof recept. Maar missie geslaagd en behoorlijk machtig ook kan ik je vertellen. Ik heb ook besloten dat ik binnenkort één tijdschrift neem en daar dan alles van ga koken. Van voor naar achter. Ik gok een Donna Hay magazine en ik ga even checken bij Donna of ik die recepten dan ook allemaal mag plaatsen (ik ga ze toch aanpassen naar alle waarschijnlijkheid) voor de zekerheid maar dat lijkt me wel weer een leuke uitdaging!

Heerlijke bloemkool knolselderijsoep met zalmfilet | simoneskitchen.nl

Voor nu is dit een heerlijk soepje en om in de Donna sfeer te blijven een beetje een Donna-achtige foto.. Lekker licht en weinig poespas.. 😉

Bloemkool knolselderijsoep met zalmfilet
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
25 min
 
Servings: 4
Ingredienten
  • 750 ml kippenbouillon
  • 2 stengels prei
  • halve knolselderij ongeveer 350 gr
  • Halve bloemkool ongeveer 500 gr
  • 310 ml kokosmelk
  • peper
  • zout
  • dille
  • 200 gr verse zalmfilet
Instructies
  1. Snij de prei in kleine stukjes en zet een grote pan op het vuur waarin je de kokosolie smelt. Voeg hier de prei aan toe en laat zachtjes een paar minuten bakken. Voeg nu de knolselderij toe en de bouillon, de kokosmelk en zout en peper en laat vijf minuten koken voor je de bloemkool eraan toevoegt. Laat dit ongeveer 10 minuten koken of tot de bloemkool gaar is. Pureer met een handmixer en laat even opzij staan terwijl je de zalmfilet (zout en peper gebruiken voor de zalm) bakt in een koekenpan.
  2. Schep de soep in een bord en doe stukjes van de zalm erin en serveer met wat verse dille

Delen is fijn!

9 comments

  1. Avatar

    Hahah typisch iets voor jou om te vergeten dat je een abonnement had….

  2. Avatar

    Prachtige foto en lekker gerecht!!!
    Gr. Julie

  3. Avatar

    Ik doe dan geen whole30, maar ik vind de recepten eigenlijk wel errug lekker! Deze soep ga ik dan ook zeker maken binnenkort, weer wat variatie in ons vaste assortiment 😀

    Ik heb trouwens laatst een gehaktbrood van kipgehakt gemaakt. Past dat ook in de whole30?

    • Simone van den Berg

      Ja hoor dat past helemaal in de whole30. Althans het ligt eraan wat er allemaal in gaat, maar in principe wel. Ik ben overigens gestopt met de whole30. We eten nog wel nagenoeg gelijk maar iets flexibeler. Dus wel havermout en quinoa bijvoorbeeld. Werd die eieren zoooo zat in de ochtend, 🙂

  4. Pingback: Wat kun je allemaal met bloemkool? | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos