Simone's Kitchen

Knolselderijsoep met spinazie

Een beetje kleur in donkere dagen met deze heerlijke knolselderijsoep met spinazie. Serveer met wat hennepzaad erover voor nog een extra gezonde boost.

knolselderijsoep met spinazie

Knolselderijsoep met spinazie

Hoe fijn is de kleur van deze knolselderijsoep met spinazie wel niet? Ik word wel blij van dat mooie groen en de soep zit dan ook bomvol met lekker veel groentes. De knolselderij is wel een van mijn favoriete groentes als het aankomt op het maken van soep. Het voegt meteen een lekker kruidige smaak toe aan elke soep. Maar wist je dat je knolselderij ook rauw kunt eten? Iets wat niet iedereen weet maar check het recept voor deze knolselderijsalade maar eens en probeer het een keer uit. Heel verrassend.

Als je kijkt naar de hoeveelheid soeprecepten met knolselderij op de site dan hoef ik je niet te vertellen dat ik een fan ben van deze gekke knol. Dit keer koos ik voor een variatie met spinazie. Niet in de laatste plaats omdat ik vaak een zak met spinazie koop en dan altijd blijf zitten met nog een leftover. Als ik spinazie in een smoothie gebruik dan heb je namelijk maar weinig nodig.

Pureren

Met als gevolg dat er dus nog wat spinazie overblijft. De knolselderijsoep maak ik hier alleen met spinazie maar je kunt ook prima extra groentes toevoegen in de vorm van bleekselderij of courgette bijvoorbeeld. Als je die nog hebt liggen.

Ik pureer de soep met een staafmixer want alleen dan krijg je dat mooie groene effect en serveer hem met wat hennepzaad eroverheen. De soep zelf is vegan, maar is ook heel lekker met wat gerookte zalmflakes eroverheen. Of met wat krokant uitgebakken kaascroutons bijvoorbeeld.

Check ook deze recepten:

knolselderij spinaziesoep
Print recept Pin recept
No ratings yet

Knolselderijsoep met spinazie

Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 4 personen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 knolselderij schoongemaakt en in blokjes
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 tl gember geraspt
  • 300 gr spinazie
  • 400 ml kokosmelk 1 blik
  • 1 liter bouillon
  • peper en zout
  • 1 el hennepzaad voor erover (optioneel)

Instructies

  • Verhit de kokosolie in een flinke soeppan en fruit eerst de ui aan tot glazig. Voeg de knoflook en de geraspte gember toe en bak dit heel even mee.
  • Voeg nu de knolselderijblokjes toe en bak deze ook even mee voor je de bouillon erbij doet. Breng het geheel aan de kook en laat rustig koken tot de knolselderij gaar is.
  • Voeg nu de spinazie toe en kook dit even mee tot alles geslonken is. Pureer de soep met een staafmixer en voeg op het laatste de kokosmelk toe. Breng op smaak met peper en zout en serveer heet.
Gang: Lunch, Soep
Keuken: Hollandse keuken
Trefwoord: knolselderij, spinazie

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 343kcal, Koolhydraten: 24g, Eiwit: 10g, Vet: 26g, Verzadigd vet: 22g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g, Natrium: 1166mg, Kalium: 1309mg, Vezels: 5g, Suiker: 4g, Vitamine A: 7033IU, Vitamine C: 38mg, Calcium: 186mg, Ijzer: 7mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

  1. @simone van den berg,

    Ik was benieuwd hoe je de voedingswaarde ben vitaminen berekent, is dat met een invult ook bijvoorbeeld? Alvast bedankt!

  2. Invul tool bedoel ik 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.