Simone's Kitchen

Knolselderij soep met knapperige spekjes

knolselderijsoep | simoneskitchen.nl

Je hebt ze waarschijnlijk al veel vaker voorbij zien komen hier; knolselderij soepjes.. 😉 Ik vind ook dat er niet genoeg knolselderij gegeten kan worden. Het is een lekkere groente, en heel erg veelzijdig. Je kunt het eten in plaats van aardappelpuree of samen met aardappels. Je kunt er een soep van maken of toevoegen aan een stoofschotel en ga zo nog maar even door. Bovendien vind ik het een echte winterse lekkernij. En… in het kader van onze budget challenge; deze soep is met recht budget vriendelijk.

Knolselderij soep | simoneskitchen.nl

De totale kosten voor deze soep voor vier personen is slechts € 2,73, wat hem voor het dagbudget maar  € 1,37 maakt! Toppertje dus. De prijzen per artikel staan weer in het recept vermeld! Je kunt de soep natuurlijk serveren met brood, zoals op de foto. Dat betekent een paar dubbeltjes extra voor de boterhammen… (wij hebben het zonder brood gegeten dus niet meegenomen in het budget)

Knolselderij soep met knapperige spekjes
Voorbereiding
15 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
35 min
 

Totale kosten voor 4 personen is €2.73

Servings: 4
Ingredienten
  • 1 el olijfolie voorraad
  • 100 gr ontbijtspek € 0.58 Basis AH
  • 1 klontje boter € 0,10 (euroshopper AH)
  • 1 grote ui gesneden € 0,10 (voorraad)
  • 1 laurierblaadje € 0.10 AH
  • paar takjes tijm blaadjes eraf gehaald € 0.20
  • 1 knolselderij schoongemaakt en in blokjes € 0,99 (AH)
  • 850 ml kippenbouillon van een blokje € 0.22 (voorraad)
  • 100 ml slagroom € 0.24 Basis AH
Instructies
  1. Verwarm de olie in een grote soepan. Bak je ontbijtspek aan elke kant ongeveer 3 minuten tot ie goudbruin en krokant is. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de ui, de laurier en de tijmtakjes toe en bak dit voor ongeveer tien minuten zachtjes tot de ui goudbruin begint te kleuren. Voeg de knolselderij toe en bak dit 2 minuten mee.
  2. Giet de bouillon erbij en laat het geheel ongeveer tien minuten trekken of tot de knolselderij zacht is. Roer de room erdoor en breng aan de kook. Verwijder het laurierblad en de tijmtakjes en pureer de soep met een staafmixer tot het glad is.
  3. Roer de helft van de tijmblaadjes door de soep en doe in een kom. Serveer met de verkruimelde ontbijtspek en nog wat extra tijmblaadjes. Besprenkel naar wens met olijfolie

Delen is fijn!

12 comments

  1. Avatar

    Zo jammer dat gezin vind dat soep geen maaltijd is. Maar ik onthou hem. Met een zelfgemaakte pizza ofzo erbij denk ik dat ze het wel een maaltijd vinden.

  2. Avatar

    Ontzettend lekkere soep, gebruik knolselderij tot nu alleen in de erwtensoep. Maar dit is echt heerlijk, wel wat verse knoflook en wat peper toegevoegd.

    Een koninginnesoep voor een bedelaarsprijs. Bedankt voor dit heerlijke recept, een blijvertje.

  3. Pingback: Wekelijkse roundup budget challenge week 2 - simoneskitchen.nl

  4. Avatar

    1e x dat ik iets met knolselderij maak. Het recept was een makkie en de smaak overheerlijk! Dat was zeker niet de laatste x

  5. Avatar

    Heerlijke soep vandaag voor het eerst gemaakt. Wel gepimpt: spekjes gebruikt een grote aardappel in blokjes meegekookt. Daarnaast wat karwijzaad meegebakken met de ui en ook 2 teentjes knoflook. Creme fraiche i.p.v. slagroom gebruikt.
    Na het pureren 4 stengels bleekselderij in kleine stukjes gesneden en toegevoegd, erg lekker. Niet meekoken. Soep gewoon uitzetten en 5 minuten in de soep later alvorens op te dienen.

  6. Avatar

    Knolselderij: ondergewaardeerde groente. Voor een magere versie van dit recept: gebruik 450 ml bouillon en 200 ml melk. Afgemaakt met een beetje nootmuskaat en fijngesneden bosui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!