Simone's Kitchen

Knolselderij soep met knapperige spekjes

knolselderijsoep | simoneskitchen.nl

Je hebt ze waarschijnlijk al veel vaker voorbij zien komen hier; knolselderij soepjes.. 😉 Ik vind ook dat er niet genoeg knolselderij gegeten kan worden. Het is een lekkere groente, en heel erg veelzijdig. Je kunt het eten in plaats van aardappelpuree of samen met aardappels. Je kunt er een soep van maken of toevoegen aan een stoofschotel en ga zo nog maar even door. Bovendien vind ik het een echte winterse lekkernij. En… in het kader van onze budget challenge; deze soep is met recht budget vriendelijk.

Knolselderij soep | simoneskitchen.nl

De totale kosten voor deze soep voor vier personen is slechts € 2,73, wat hem voor het dagbudget maar  € 1,37 maakt! Toppertje dus. De prijzen per artikel staan weer in het recept vermeld! Je kunt de soep natuurlijk serveren met brood, zoals op de foto. Dat betekent een paar dubbeltjes extra voor de boterhammen… (wij hebben het zonder brood gegeten dus niet meegenomen in het budget)

knolselderijsoep
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Knolselderij soep met knapperige spekjes

Totale kosten voor 4 personen is €2.73
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 35 min
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie voorraad
  • 100 gr ontbijtspek € 0.58 Basis AH
  • 1 klontje boter € 0,10 (euroshopper AH)
  • 1 grote ui gesneden € 0,10 (voorraad)
  • 1 laurierblaadje € 0.10 AH
  • paar takjes tijm blaadjes eraf gehaald € 0.20
  • 1 knolselderij schoongemaakt en in blokjes € 0,99 (AH)
  • 850 ml kippenbouillon van een blokje € 0.22 (voorraad)
  • 100 ml slagroom € 0.24 Basis AH

Instructies

  • Verwarm de olie in een grote soepan. Bak je ontbijtspek aan elke kant ongeveer 3 minuten tot ie goudbruin en krokant is. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de ui, de laurier en de tijmtakjes toe en bak dit voor ongeveer tien minuten zachtjes tot de ui goudbruin begint te kleuren. Voeg de knolselderij toe en bak dit 2 minuten mee.
  • Giet de bouillon erbij en laat het geheel ongeveer tien minuten trekken of tot de knolselderij zacht is. Roer de room erdoor en breng aan de kook. Verwijder het laurierblad en de tijmtakjes en pureer de soep met een staafmixer tot het glad is.
  • Roer de helft van de tijmblaadjes door de soep en doe in een kom. Serveer met de verkruimelde ontbijtspek en nog wat extra tijmblaadjes. Besprenkel naar wens met olijfolie

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.