Simone's Kitchen

Broccoli-knolselderijsoep

Broccoli-knolselderijsoep | simoneskitchen.nl

Broccoli-knolselderijsoep

Dat ik fan ben van knolselderij is inmiddels misschien wel duidelijk, als je kijkt naar de enorme hoeveelheid variaties op knolselderijsoep die ik op de site heb staan.

Net als van knolselderij hou ik ook veel van broccoli. Ten eerste is het supergezond, maar dat is natuurlijk niet de reden dat je iets wel of niet lekker vindt. Maar broccoli is enorm veelzijdig. Je kunt het roerbakken, rauw eten in salades, stomen, koken, roosteren of – zoals hier – verwerken in een maaltijdsoep.

De broccoli-knolselderijsoep kwam eigenlijk min of meer toevallig tot stand, want ik had weer eens een overdosis groente in de koelkast liggen. Knolselderij kun je lang bewaren maar op gegeven moment moet je ook die nodig eens opmaken. Wist je dat je knolselderij trouwens ook rauw kunt eten? Kijk maar eens naar deze winterse variant op de koolsla.

Het feit dat de soep een soort mooie lichtgroene kleur krijgt vind ik persoonlijk dan weer een bonus. Zo maakte ik ook al eens een knalrode soep met bietjes en deze is ook weer lekker kleurig.

Dat ik de knol het liefst gebruik in de soep is wel duidelijk als je ziet dat dit variant nummer 9 is in de categorie soep met knolselderij! Tijd om ook eens wat anders ermee te doen. Of dat doe ik eigenlijk wel maar dat staat niet online. We gebruiken het vaak in puree, maar je kunt er ook heerlijke frietjes mee maken als alternatief voor de aardappel. Roosteren in de oven voor een minuutje of 20 en je hebt heerlijke frietjes.  Probeer maar eens!

Broccoli knolselderijsoep | simoneskitchen.nl

De broccoli-knolselderijsoep is vrij basic en je hebt de croutons echt nodig om hem een beetje op te peppen. Begrijp me niet verkeerd; de smaak is heerlijk maar je kunt er gerust nog wel het een en ander bij doen. Zo zou dit ook heerlijk zijn als je het combineert met gebakken paddenstoelen. Of als je het niet perse vega wilt dan is krokant uitgebakken spek op elke soep wel lekker!

Broccoli knolselderijsoep | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
4 van 1 stem

Broccoli-knolselderijsoep

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 4 -6 personen

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 1 stronk stronk broccoli
  • 1,5 ltr ltr groentebouillon
  • oud bruin brood paar sneetjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 el geraspte kaas

Instructies

  • Verwijder de schil van de knolselderij en snij in blokjes
  • Haal de roosjes van de broccoli los en maak iets kleiner. De stronk snij je in kleine blokjes.
  • Zet de knolselderij en de broccolistronk samen op met de bouillon en kook voor een minuut of 15 of tot bijna gaar.  Voeg dan de broccoliroosjes toe. Kook deze nog een paar minuutjes mee en pureer het geheel dan met de staafmixer tot een gladde soep. Is het te dik voeg dan nog eventueel wat water toe.
  • Maak croutons door de plakken brood in blokjes te snijden, even te mengen met de olijfolie en de kaas en dan krokant te bakken in de koekenpan.
Gang: Soep

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.