Knolselderij pastinaak soep
Knollen zijn zonder meer de ideale partners in een soep. En deze knolselderij pastinaak soep met spinazie bewijst dat weer eens te meer.
Knolselderij pastinaak soep
Je kent dat wel; je kijkt in je koelkast en je komt tot de schrikbarende conclusie dat je een flink aantal groentes hebt liggen die echt niet veel langer kunnen wachten op hun beurt in de keuken… Of misschien ken je dat gevoel helemaal niet en koop je altijd keurig afgepaste hoeveelheden… Hoe dan ook; bij mij gaat dat nog wel eens flink mis. Ook omdat ik in mijn enthousiasme denk dat ik tien gerechten op een dag kan maken, stylen en fotograferen (ja met een heel team lukt me dat wel maar alleen is dat een ander verhaal) wil ik me nog wel eens vergissen in de inkopen.
Lang houdbaar
En dit keer waren het wel lang houdbare producten want een knolselderij en een pastinaak lopen niet meteen weg, maar ook die hebben na verloop van tijd hun beste periode gehad en zijn heerlijk in een goed gevuld soepje dus de keus was snel gemaakt. Het werd een knolselderijsoep met pastinaak en spinazie.
Het is niet meteen ’s werelds meest fotogenieke soep, maar het gaat uiteindelijk om de smaak en die is er zeker. Mijn soep was redelijk dik. Ik hou daarvan, maar je kunt het natuurlijk makkelijker wat dunner maken door er iets meer vocht aan toe te voegen.
Met room of kokosroom
Om de soep wat romiger te maken voegde ik wat kookroom toe. Dit kun je desgewenst vervangen door kokosroom als je dat lekkerder vindt. De knolselderijsoep met pastinaak veranderd daardoor natuurlijk wel van smaak, maar zal zeker niet minder lekker worden.
De soep zoals ik hem gemaakt hem is vegetarisch maar het past ook heel goed met wat krokant uitgebakken spekjes erbij. Wil je dat doen bak de spekjes dan apart en strooi die op het laatst over de soep heen.
Ben je fan van knolselderij in je soep probeer dan zeker eens deze versies:
Knolselderij pastinaak soep
Ingrediënten
Instructies
- Maak al je groente schoon en pak een flinke soeppan. Verhit deze met wat olijfolie en fruit de ui en knoflook even aan. Doe de knolselderij en pastinaak erbij en roer het geheel goed om en bak even mee. Doe de bouillon erbij, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot de groentes gaar zijn en zacht. Doe de laatste vijf minuten de spinazie erbij en laat slinken.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een grove soep.
- Doe de room erdoor en roer het geheel door. Proef of je nog peper en zout moet toevoegen.
- Serveer met knapperig brood
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.