Simone's Kitchen

Knolselderij pastinaak soep

Knolselderij pastinaak soep | simoneskitchen.nl

Je kent dat wel; je kijkt in je koelkast en je komt tot de schrikbarende conclusie dat je een flink aantal groentes hebt liggen die echt niet veel langer kunnen wachten op hun beurt in de keuken… Of misschien ken je dat gevoel helemaal niet en koop je altijd keurig afgepaste hoeveelheden… Hoe dan ook; bij mij gaat dat nog wel eens flink mis. Ook omdat ik in mijn enthousiasme denk dat ik tien gerechten op een dag kan maken, stylen en fotograferen (ja met een heel team lukt me dat wel maar dat gaat niet voor een blogdagje he…) en dan heel enthousiast inkopen ga doen.

Knolselderij pastinaak soep | simoneskitchen.nl

 

En dit keer waren het wel lang houdbare producten want een knolselderij en een pastinaak lopen niet meteen weg maar ook die hebben na verloop van tijd hun beste periode gehad en zijn heerlijk in een goed gevuld soepje dus de keus was snel gemaakt. Altijd ideaal om leftover groentes in een soep te gebruiken. Ik voegde er wat bleekselderij aan toe en nog een halve zak spinazie die ik van een shoot overhad en we hadden een heerlijk – zij het minder fotogeniek – soepje.

Om het wat romiger te maken gebruikte ik hierbij Alpro Cuisine Light, de plantaardige variant op kookroom die de soep dat lekkere romige meegeeft en dan zonder de calorieën.. 😉

Knolselderij pastinaak soep | Simoneskitchen.nl

De soep is natuurlijk vegetarisch maar mocht je nou toch een beetje vlees toe willen voegen denk dan aan lekkere stukjes kip of kleine soepballetjes. Maar ook zonder vlees is de soep echt lekker en stevig genoeg om er de avond mee door te komen!

Alpro Cuisine Light is verkrijgbaar in de supermarkt en vind je in de houdbare schappen. Na opening is het nog ongeveer 5 dagen houdbaar in de koeling maar het is zo multifunctioneel inzetbaar dat je daar geen moeite mee zult hebben!

Knolselderij pastinaak soep
Voorbereiding
10 mins
Kooktijd
30 mins
Totale tijd
40 mins
 
Soort: Soep
Keyword: knolselderij, pastinaak
Servings: 4 personen
Ingredienten
  • 400 gr knolselderij schoongemaakt gewicht
  • 300 gr pastinaak schoongemaakt gewicht, schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijn gesneden
  • 150 gram spinazie
  • olijfolie
  • 1 liter groente bouillon
  • peper
  • zout
  • peterselie
  • 1/2 pakje Alpro Cuisine Light
Instructies
  1. Maak al je groente schoon en pak een flinke soeppan. Verhit deze met wat olijfolie en fruit de ui en knoflook even aan. Doe de knolselderij en pastinaak erbij en roer het geheel goed om en bak even mee. Doe de bouillon erbij, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot de groentes gaar zijn en zacht. Doe de laatste vijf minuten de spinazie erbij en laat slinken.
  2. Pureer de soep met een staafmixer tot een grove soep.
  3. Doe de Alpro Cuisine Light erdoor en roer het geheel door. Proef of je nog peper en zout moet toevoegen.
  4. Serveer met knapperig brood

 

Disclaimer: Dit betreft een gesponsorde post. Mede door posts als dit kan ik blijven doen wat ik het leukste vind. Alle meningen en uitingen zijn van mijzelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos