Quinoa met geroosterde wortels en pastinaak
Veelzijdige quinoa
Soms vind ik het ook best lastig hoor, een beetje gezond eten. Waar ik vroeger standaard tussen de middag naar een snelle boterham met kaas (of zoiets) greep vind ik het tegenwoordig lekkerder, leuker en gezonder om tussen de middag een salade te maken. Ten eerste zodat ik dan al wat groente naar binnen heb gewerkt, zoals in dit geval lekkere geroosterde wortels en ten tweede omdat ik me er echt beter door voel.
Warm en koud
Gelukkig zijn er aardig wat gerechten die je goed van tevoren kunt maken zoals deze quinoa met geroosterde wortels en pastinaak. Nu is het het lekkerste als je dit warm eet. Dus eigenlijk is het een avondgerecht, maar als je nog wat over hebt kun je het prima meenemen voor je lunch de volgende dag.
School
Voor mij is gisteren school weer begonnen. Na het afronden van de opleiding natuurvoedingsadviseur ben ik nu doorgegaan met de opleiding Trainer Hormoonfactor (ja die van Ralph Moorman inderdaad) en gisteren was de eerste dag. Vandaag meteen de tweede erachteraan. De eerste dag was pittig. Een enorme overvloed aan informatie kwam op ons af en ook nog eens behoorlijk ingewikkeld. Dus dat wordt even flink studeren weer de komende tijd.
Hormonen
Want die hormonen… die zitten nog best ingewikkeld in elkaar. 🙂 En dit soort gerechten kun je prima meenemen naar school (of werk natuurlijk). Blijft ook buiten de koeling wel even goed en geeft je genoeg energie om de rest van de middag weer fris en fruitig door te komen. Wel even een tandenstoker meenemen want die quinoa blijft altijd zo lekker tussen je kiezen zitten!
Ik heb nog meer recepten met quinoa voor als je wat anders wilt!
Quinoa met geroosterde wortels
Ingrediënten
- 150 gr quinoa
- 300 gr gemengde oerwortels
- 300 gr pastinaak
- 400 gr kikkererwten uit blik
- peterselie
- olijfolie
- peper
- zout
Dressing:
- 2 el mayonaise
- 1/2 el wasabi pasta
- 2 el olijfolie
- sap van 1 limoen
- 1 el perzik-abrikoos azijn of andere zoete azijn
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220˚C.
- Maak de wortels en de pastinaak schoon en snijd in kleinere stukken. Probeer het zo gelijk mogelijk te snijden en maak de stukken niet te groot. Onthoud dat het straks door je quinoa gaat. Dan zijn te grote brokken niet lekker!
- Spoel de kikkererwten goed af onder stromend water, laat even uitlekken en verdeel dan over een bakplaat.
- Voeg de wortels en pastinaak hier toe en besprenkel het geheel met olijfolie, peper en zout.
- Zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten of tot de wortels beetgaar zijn.
- In de tussentijd kook je de quinoa. Giet af en meng deze met de geroosterde wortels.
- Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen en doe door je quinoa. Snij de peterselie kleiner en verdeel over de quinoa
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Heb je dit gerecht gemaakt? Ik vind het leuk om te horen of te zien dus tag me met #simoneskitchenNL op facebook, twitter of instagram!