Simone's Kitchen

Search:

categorie:

dieetsoort:

seizoensrecepten:

ingredient:

peulvruchten

Peulvruchten zijn enorm veelzijdig en de recepten met peulvruchten die je hier terug vindt zijn dan ook net zo veelzijdig. Er zijn honderden soorten peulvruchten, al zijn de standaard en meest gebruikte waarschijnlijk kikkererwten, witte bonen en bruine bonen.

Maar probeer eens iets anders met bijvoorbeeld lekkere adukiboontjes of mung bonen. De meeste soorten zijn goed verkrijgbaar in gedroogde vorm. Dat duurt wat langer om te bereiden maar zeker de moeite waard.

Recepten met peulvruchten

Peulvruchten zijn een belangrijke bron van eiwit vooral voor vegetariërs en veganisten. Eet je geen vlees dan is het nog leuker om eens af te wisselen met het soort peulvrucht dat je gebruikt in je recepten. Check dus hier of je een recept ziet wat je aanspreekt met een andere soort boon.

Wat zijn peulvruchten?

Peulvruchten zijn de eetbare zaden of zaden met omhulsels die groeien in de peul of vrucht van bepaalde planten. Deze planten behoren tot de familie Fabaceae (of Leguminosae) en worden vaak gekweekt voor hun eiwitrijke zaden. Peulvruchten zijn een belangrijk onderdeel van een gezond dieet vanwege hun voedingswaarde, waaronder eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen.

De meest voorkomende soorten peulvruchten zijn: linzen, kikkererwten, sojabonen, zwarte bonen, witte bonen, bruine bonen, tuinbonen.

Technisch gezien zijn doperwten ook peulvruchten maar worden niet als zodanig gezien. Maaar ook de bekende pinda is eigenlijk een peulvrucht en geen noot.