Bloemkool couscous met geroosterde kikkererwten

Bloemkool couscous met kikkererwten | simoneskitchen.nl

Nog een paar dagen

Nog een paar dagen en dan verlaten we Nederland eventjes voor een drie weken roadtrip door mooi Italië. Ik kan niet wachten! Er staan al een aantal lekkere recepten voor jullie klaar dus dat blijft gewoon doorlopen en wellicht dat ik ergens tijd heb om even een update van onze reis te geven. Want laten we wel zijn… Italië blijft toch het lekkerste land in Europa vind ik!

Bloemkool couscous met geroosterde kikkererwten | simoneskitchen.nl

Recepten met bloemkool couscous heb ik natuurlijk al eerder gedeeld maar wat deze zo speciaal maakt zijn de geroosterde kikkererwten. Probeer maar eens! Comfortfood!

Probeer ook eens mijn favoriete bloemkoolcouscous met kikkererwten (andere manier dan deze natuurlijk) of de spaghetti met geroosterde bloemkool

Bloemkool couscous met geroosterde kikkererwten

Ingredients:

Voor de kikkererwten:

  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht ongeveer 300 gr), afgespoeld, uitgelekt en droog gedept
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/8 tl cayenne peper
  • 1/4 tl zeezout
  • 1 el olijfolie

Voor de dressing:

  • 2 el vers citroensap
  • 1/2 tl dijon mosterd
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/4 cup extra virgin olijfolie

Voor de salade:

  • 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
  • 150 gr kerstomaatjes, door de helft
  • 1/2 rode ui, fijn gesneden
  • 1/2 komkommer, fijn gesneden in blokjes
  • 50 gr pijnboompitjes, geroosterd
  • 1/4 tl chili vlokken
  • peper
  • zout

Directions:

  1. Verhit de oven op 200˚C. In een kom combineer je de kikkererwten met de specerijen en de olie. Hussel even door elkaar en spreid dan uit op een bakplaat met bakpapier in een enkele laag. Zet in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn. Duurt ongeveer 35 tot 40 minuten. Schep ze halverwege even om.
  2. Om de dressing te maken doe je de citroensap, mosterd, knoflook en zout in een kom. Doe de olijfolie erbij terwijl je continue roert. Proef even en voeg peper en zout naar smaak toe. Zet apart.
  3. Doe de bloemkool roosjes in de keukenmachine. Pulse tot ze fijn zijn en een beetje de textuur van couscous hebben. Zorg er voor dat je niet te lang mixt. Je wilt tenslotte geen bloemkool puree hebben.
  4. Doe de bloemkool in een kom met de kerstomaatjes, ui, olijven, komkommer, peterselie, pijnboompitjes en geplette chili vlokken. Schud goed om. Doe de dressing erbij en voeg eventueel nog zout en peper toe.
  5. Op het laatste moment doe je de kikkererwten erbij. Die worden zacht als ze er te lang in liggen en dat is zonde!

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur (IO) Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *