Bloemkoolrijst met geroosterde groenten 3

Groenteschotel met feta en kikkererwten

Van de week was het weer een gekkenhuis met het maken en fotograferen van recepten. Aan de ene kant ben ik bezig met de nieuwe paleo magazine en aan de andere kant moest ik een cheesecake drie keer testen. Gelukkig waren er genoeg liefhebbers in het proefpanel.

Maar ik was er even een beetje klaar mee. Ik wilde wel eens wat anders. Geen paleo en ook geen cheesecake. Op zoek naar een lekker recept voor het avondeten kwam ik op een recept van HelloFresh uit. En het leek me dat ik daar wel een glutenvrije, groente-rijke variant van kon maken.

Geroosterde groenteschotel met kikkererwten

Ik maakte er een geroosterde groenteschotel van met kikkererwten, feta en bloemkoolrijst. Een absolute aanrader!

Om de groenteschotel te maken begin je met het roosteren van de groentes en de kikkererwten. Dit kun je heel makkelijk op 1 grote plaat doen. Aan de ene kant de groentes en aan de andere kant de kikkererwten. Zorg wel dat alles goed uitgespreid is anders worden de groenten niet goed gaar en kikkererwten niet krokant.

Geroosterde groenteschotel

Voor een beetje pit

De geroosterde groenteschotel geef ik wat pit door de kikkererwten te roosteren met wat cayennepeper en gerookte paprika. Hussel dat even door elkaar met wat olijfolie en spreid ze dan uit op de bakplaat in 1 enkele laag. (of volg dit recept voor geroosterde kikkererwten)

Terwijl de groente aan het roosteren is in de oven kun je verder gaan met het bereiden van de bloemkoolrijst. Neem daarvoor een flinke koekenpan en begin met het bakken van een gesnipperd uitje. Voeg daar wat knoflook aan toe en dan de bloemkoolrijst.

Aan de bloemkoolrijst voeg ik vervolgens verse kruiden toe. Ik gebruikte hier tijm en peterselie, maar kies vooral wat jij lekker vindt. Oregano of basilicum zou hier ook prima bij kunnen.

Ik bak de kruiden mee met de bloemkoolrijst.

In elkaar zetten van de geroosterde groenteschotel

Zodra de groenten uit de oven gaar zijn en de kikkererwten krokant, meng je de groente (courgette en broccoli) door de bloemkoolrijst.

Vervolgens doe je dat over in een mooie grote schaal. Daarop komen de gepofte tomaatjes, de kikkererwten, bosuitjes, feta en eventueel nog extra kruiden als je dat wilt. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Serveer de schotel met een goede olijfolie!

geroosterde groenteschotel met bloemkoolrijst

Groenteschotel met feta en kikkererwten

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht
KeukenHollandse

Een heerlijke vega groenteschotel met lekker veel groentes!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 300 gr kikkererwten
  • 250 gr kerstomaatjes
  • 1 courgette in stukken
  • 1/2 broccoli in roosjes
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl cayennepeper gemalen
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 klein uitje gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gepureerd
  • 1 klein bosje peterselie gehakt
  • 1 el verse tijm blaadjes
  • 1 limoen in partjes
  • 150 gr feta verbrokkeld
  • 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • peper en zout

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Giet de kikkererwten af, spoel even af en doe in een kom met de olijfolie, cayennepeper, beetje zout en gerookte paprika en hussel even goed door.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg aan de ene kant de courgette, broccoliroosjes en de tomaatjes. Aan de andere kant van de plaat komen de kikkererwten.
  • Zet in de oven voor 20 minuten of tot de groenten gaar zijn en de kikkererwten krokant.
  • In een ruime koekenpan bak je in een beetje olijfolie het uitje en de knoflook. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak deze mee tot gaar. Voeg de gehakte verse tijm en peterselie toe en bak even mee.
  • Zodra de groente uit de oven klaar is voeg je die toe aan de bloemkoolrijst behalve de tomaatjes. Bak even kort mee en doe dan over in een grote schaal.
  • Top de bloemkoolrijst met de tomaatjes, kikkererwten, bosuitjes, feta en een schijfje limoen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 347kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwit: 18g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 6g | Cholesterol: 33mg | Natrium: 500mg | Kalium: 1192mg | Vezels: 12g | Suiker: 13g | Vitamine A: 2656IU | Vitamine C: 164mg | Calcium: 327mg | Ijzer: 5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.