Kikkererwten salade met feta! Die wil je gewoon geprobeerd hebben. Dit makkelijke en snelle gerecht is perfect voor de lunch of ook als avondeten kan dit prima. Je zet het in no time in elkaar en je hoeft er niet eens voor te koken.

Kikkererwten salade met feta

Kikkererwten salade met feta

Een van de dingen die ik het meeste maak voor de lunch is met stip een lekkere maaltijdsalade. Deze kikkererwtensalade is er daar zeker een van. Het is snel, makkelijk en – zoals altijd – heel makkelijk om aan te passen naar jouw wensen.

Ik gebruikte voor deze maaltijdsalade eigenlijk alleen kant- en klare ingredienten. Dat maakt het extra snel. De kikkererwten komen uit blik (of pot) en die spoel je even goed af. Je wilt dat al het schuim verdwenen is. Terwijl je de rest klaarmaakt, laat je de kikkererwten even goed uitlekken.

Met snelle ingrediënten

Sinds kort ben ik een beetje verslaafd aan augurkjes door mijn salade. Ik vind dat zo lekker! Maar je kunt de kikkererwten salade met feta ook maken met kappertjes bijvoorbeeld. Deze versie van de salade is vegetarisch. Maar wil je dat niet dan kun je het heel makkelijk aanpassen door er bijvoorbeeld wat tonijn doorheen te doen of wat gebakken kip. Gerookte kip kan ook prima.

Kikkererwten salade met feta closeup

Met of zonder mango

Niet iedereen is gek op fruit in zijn of haar eten (hallo Charlotte… :)) maar ik vind het heerlijk. Die mango kun je dus desgewenst weglaten. Ook lekker is het om de mango te vervangen voor bijvoorbeeld iets als stukjes appel of iets dergelijks.

Verder vul ik de salade aan met verse baby spinazie, lekker veel kerstomaatjes en geroosterde paprika’s. Die gebruik ik ook kant- en klaar uit een pot. Heb je tijd over en paprika’s liggen die nog op moeten, dan kun je ze natuurlijk ook zelf roosteren.

Paprika’s roosteren

In dat geval rooster je de paprika’s in de oven of op het gasfornuis. Je laat ze zwart blakeren en legt ze daarna in een schaal die je afdekt met plastic folie. Laat ze zo een minuut of 10 stomen en als het goed is kun je daarna het vel er makkelijk afwrijven.

Ik gebruik meestal de methode waarbij ik ze vasthou met een tang en dan in de vlam van het gasfornuis hou. Maar aangezien inductie tegenwoordig bijna meer gebruikt wordt is de ovenmethode ook prima. Daarvoor leg je de paprika’s in een ovenschaal en je zet de oven op 250˚C. Laat ze hier goed kleuren en zwart worden. Dan ook deze in een schaal leggen en laten stomen.

Check ook deze kikkererwten salades:

kikkererwten salade met feta
Kikkererwten salade met feta

Kikkererwtensalade met feta

4 van 4 stemmen
GangMaaltijdsalade
KeukenHollandse keuken

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 20 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr kikkererwten afgespoeld en uitgelekt
  • 200 gr kerstomaatjes in vieren
  • 4 augurken in kleine blokjes
  • 2 geroosterde paprika's in blokjes
  • 50 gr spinazie
  • 100 gr mango in blokjes
  • 75 gr feta verkruimeld
  • verse basilicum voor erover

Dressing

  • 2 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • peper en zout
  • 1 el pistache nootjes of hazelnoten, gehakt

  • Doe alle ingredienten voor de salade in een kom bij elkaar behalve de feta en de basilicum.
  • Maak de dressing door mosterd en mayonaise met elkaar te mengen en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de dressing door de salade en doe over in een serveerschaal.
  • Verdeel de feta en de verse basilicum erover en serveer eventueel met pistachenootjes of hazelnootjes erover.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 632kcal | Koolhydraten: 77g | Eiwit: 28g | Vet: 26g | Verzadigd vet: 8g | Meervoudigd onverzadigd vet: 10g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 6g | Transvet: 0.03g | Cholesterol: 39mg | Natrium: 672mg | Kalium: 1351mg | Vezels: 20g | Suiker: 25g | Vitamine A: 7346IU | Vitamine C: 203mg | Calcium: 342mg | Ijzer: 8mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.