Simone's Kitchen

Snelle vegan quinoasalade met kikkererwten

Snelle quinoasalade met kikkererwten | simoneskitchen.nl

Handige meeneemsalade

Door Tom’s werk op de markt ben ik de laatste tijd veel meer bezig met het maken van salades die even goed blijven. Vaak maak ik ze namelijk een dag van tevoren en doe ze dan in een speciale meeneembox in de koeling. Een beetje kieskeurig is hij wel namelijk, de dude. Meestal maak ik een pastasalade met tonijn of kip maar zo af en toe iets anders is ook wel prettig. Vandaar deze quinoasalade die prima uitpakte.

Belangrijk als je een salade maakt om mee te nemen dat je geen bladsoorten gebruikt die snel verleppen. Je wilt niet met een vies drapje op je werk aankomen. Gebruik dus ingredienten die tegen een stootje kunnen zoals de quinoa. Deze snelle vegan quinoasalade is ideaal.  De kruiden die erin zitten doen het prima nog een dag later en juist door het bewaren in de koeling trekken de smaken er lekker in.

Snelle quinoasalade met kikkererwten | simoneskitchen.nl

Vegan maar ook lekker met kip

Deze quinoasalade heeft geen enkel dierlijk element erin maar wil je liever geen kikkererwten eten dan kun je die makkelijk vervangen door wat krokant gebakken stukjes kip. Ik kookte de quinoa in water met tamari wat het net een klein beetje smaak meegeeft. Maar even goed proeven en op smaak brengen als nodig voor je het gaat eten! Het recept vind je hieronder.

Snelle vegan quinoasalade met kikkererwten
Voorbereiding
5 mins
Kooktijd
10 mins
Totale tijd
15 mins
 
Soort: Salade
Keyword: kikkererwten, quinoa
Servings: 2 personen
Auteur: Simone van den Berg
Ingredienten
Dressing:
Instructies
  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. In de tussentijd dat de quinoa kookt snij je de kruiden en de tomaat en de komkommer klein. Snij de rode ui ook klein en meng dit met een beetje appelazijn. Dat haalt het scherpe van de ui af.
  2. Spoel de kikkererwten goed af en doe in een kom met de kruiden, tomaat, komkommer en de ui.
  3. Maak de dressing door de ingredienten goed te mengen. Breng op smaak met zout en peper en doe de dressing door de salade heen.

1 comment

  1. Pingback: Snelle pastasalade met kip en pesto | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos