Een lekker frisse en snelle vegan quinoa salade met kikkererwten, tomaatjes en komkommer. Ideaal om mee te nemen.

Vegan quinoa salade met kikkererwten

Vegan quinoa salade

Deze vegan quinoa salade bedacht ik omdat ik iets nodig had om mee te nemen voor onderweg. Het komt regelmatig voor dat ik voor mijn werk ergens op locatie moet zijn en je weet tenslotte nooit precies waar je terecht komt en of daar iets te eten is te vinden. Iets gezonds dan met name. Om te voorkomen dat ik weer met mijn neus bij het benzinestation eindig met een gevulde koek tussen de kiezen moet ik dus een beetje voorbereiding doen.

Belangrijk als je een salade maakt om mee te nemen dat je geen bladsoorten gebruikt die snel verleppen. Je wilt niet met een vies drapje op je werk aankomen. Gebruik dus ingredienten die tegen een stootje kunnen zoals de quinoa. Deze snelle vegan quinoa salade is ideaal.  De kruiden die erin zitten doen het prima nog een dag later en juist door het bewaren in de koeling trekken de smaken er lekker in.

Vegan quinoa salade met kikkererwten

Vegan maar ook lekker met kip

De vegan quinoa salade heeft geen enkel dierlijk element (uiteraard anders zou het niet vegan zijn) maar wil je liever geen kikkererwten eten dan kun je die makkelijk vervangen door wat krokant gebakken stukjes kip. Ik kookte de quinoa in water met tamari wat het net een klein beetje smaak meegeeft. Maar even goed proeven en op smaak brengen als nodig voor je het gaat eten!

Ik maakte het recept en bewaarde de salade vervolgens voor de volgende dag. Handig dus om het de avond van tevoren al klaar te maken. Tenzij je graag ’s morgens vroeg als staat te koken. Dat kan natuurlijk ook.

Snelle quinoasalade met kikkererwten | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Snelle vegan quinoa salade met kikkererwten

Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 15 min
Dieetsoort vegan
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Dressing:

Instructies

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met 1 eetlepel tamari, giet af en laat afkoelen. In de tussentijd dat de quinoa kookt snij je de kruiden en de tomaat en de komkommer klein. Snij de rode ui ook klein en meng dit met een beetje appelazijn. Dat haalt het scherpe van de ui af.
  • Spoel de kikkererwten goed af en doe in een kom met de kruiden, tomaat, komkommer en de ui.
  • Maak de dressing door de ingredienten goed te mengen. Breng op smaak met zout en peper en doe de dressing door de salade heen.
Gang: Salade
Keuken: Gezonde keuken
Trefwoord: kikkererwten, quinoa
Dieetsoort: vegan
Auteur: Simone

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 564kcal, Koolhydraten: 77g, Eiwit: 20g, Vet: 21g, Verzadigd vet: 3g, Meervoudigd onverzadigd vet: 5g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 12g, Natrium: 20mg, Kalium: 1093mg, Vezels: 14g, Suiker: 10g, Vitamine A: 1136IU, Vitamine C: 26mg, Calcium: 109mg, Ijzer: 6mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!