Snelle quinoasalade met kikkererwten | simoneskitchen.nl

Handige meeneemsalade

Door Tom’s werk op de markt ben ik de laatste tijd veel meer bezig met het maken van salades die even goed blijven. Vaak maak ik ze namelijk een dag van tevoren en doe ze dan in een speciale meeneembox in de koeling. Een beetje kieskeurig is hij wel namelijk, de dude. Meestal maak ik een pastasalade met tonijn of kip maar zo af en toe iets anders is ook wel prettig. Vandaar deze quinoasalade die prima uitpakte.

Belangrijk als je een salade maakt om mee te nemen dat je geen bladsoorten gebruikt die snel verleppen. Je wilt niet met een vies drapje op je werk aankomen. Gebruik dus ingredienten die tegen een stootje kunnen zoals de quinoa. Deze snelle vegan quinoasalade is ideaal.  De kruiden die erin zitten doen het prima nog een dag later en juist door het bewaren in de koeling trekken de smaken er lekker in.

Snelle quinoasalade met kikkererwten | simoneskitchen.nl

Vegan maar ook lekker met kip

Deze quinoasalade heeft geen enkel dierlijk element erin maar wil je liever geen kikkererwten eten dan kun je die makkelijk vervangen door wat krokant gebakken stukjes kip. Ik kookte de quinoa in water met tamari wat het net een klein beetje smaak meegeeft. Maar even goed proeven en op smaak brengen als nodig voor je het gaat eten! Het recept vind je hieronder.

Snelle quinoasalade met kikkererwten | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Snelle vegan quinoasalade met kikkererwten

Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Dressing:

Instructies

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. In de tussentijd dat de quinoa kookt snij je de kruiden en de tomaat en de komkommer klein. Snij de rode ui ook klein en meng dit met een beetje appelazijn. Dat haalt het scherpe van de ui af.
  • Spoel de kikkererwten goed af en doe in een kom met de kruiden, tomaat, komkommer en de ui.
  • Maak de dressing door de ingredienten goed te mengen. Breng op smaak met zout en peper en doe de dressing door de salade heen.
Gang: Salade
Trefwoord: kikkererwten, quinoa
Auteur: Simone

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!