Simone's Kitchen

Vegan salade met lekker veel kleur

Kleurige salade

Vegan salade met veel kleur

Deze heerlijke salade zit vol met groentes in verschillende kleuren. Is makkelijk om te maken en bovendien vegan. Wil je er wat aan toevoegen in de vorm van proteine? Gebruik dan bijvoorbeeld stukjes kip, tonijn of makreel.

Hittegolf

Het leek me wel een goed idee om dit weekend de slaapkamer te schilderen. Uitgerekend op het moment dat de temperaturen elke dag boven de 30 kwamen. Nou ja, nu nog steeds trouwens dus tja, wat doe je eraan. Het moet toch gebeuren.

Om mezelf een beetje op te peppen heb ik wel ook het hele weekend lekker lichte maaltijden gegeten en veel gedronken. Water dan wel te verstaan. Ok en een biertje aan het einde van de dag want dat had ik wel verdiend. Maar het wordt mooi!

Kleurrijke voeding met deze vegan salade

In een maatschappij waarin we chronisch te weinig groente eten kun je niet genoeg recepten hebben voor lekkere salades. Deze vegan salade is daar weer een goed voorbeeld van.

Wat gaat erin?

  • Zoete aardappels
  • Andijvie
  • Rode kool
  • Geraspte wortel
  • Gemengde noten

Vervolgens maak ik daar een eenvoudige mosterd dressing bij en klaar is de vegan salade.

Het enige element aan deze salade die enige tijd in de keuken vereist is het koken van de zoete aardappel. Dat kun je eventueel tijdens je mealprep doen in het weekend. Heel handig om wat op voorraad te hebben. Het enige nadeel van het voorkoken van zoete aardappel vind ik persoonlijk dat de zoete aardappel er niet mooier van wordt.

Maar de smaak blijft gelijk. Als iemand daar trouwens een goede oplossing voor heeft? Hoor ik het graag!

In dit geval combineerde ik voor de vegan salade de zoete aardappel met gesneden andijvie, knapperige rode kool en geraspte wortel.

Toevoegingen en variaties op de vegan salade

Wil je meer eiwitten toevoegen aan de salade (en eiwit is tenslotte vullend) om het een hoofdmaaltijd te maken? Denk dan bijvoorbeeld aan peulvruchten als je het vegan wilt houden of voeg wat stukjes tonijn of makreel toe. Ook kipstukjes doen het goed hierbij.

Check ook deze lekkere vegan roerbakschotel

Kleurige salade
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Kleurige salade

Dit recept is vegan, maar wil je liever vlees erbij dan is het erg lekker met wat kip of stukjes tonijn of makreel
Bereidingstijd: 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels gekookt in blokjes
  • 200 gr andijvie gesneden
  • 200 gr rode kool fijn gesneden of geraspt
  • 75 gr geraspte wortel
  • 75 gr gemengde noten geroosterd en gehakt

Dressing

  • ½ el grove mosterd
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl ahornsiroop
  • Snufje zout

Instructies

  • Meng alle ingredienten voor de salade bij elkaar. Maak de dressing door de ingredienten goed te mengen. Serveer de salade met de dressing en eet meteen
Gang: Lunch
Keuken: paleo
Trefwoord: andijvie, andijviesalade, vegan salade, zoete aardappel

Voedingswaarde

Calorieën: 309kcal, Koolhydraten: 36g, Eiwit: 7g, Vet: 17g, Verzadigd vet: 2g, Natrium: 104mg, Kalium: 831mg, Vezels: 8g, Suiker: 9g, Vitamine A: 20805IU, Vitamine C: 38mg, Calcium: 102mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.