Lekkere meerzadencrackers

En we zijn weer terug!

Je had het wellicht niet eens gemerkt maar de afgelopen week waren Tom en ik een weekje in Spanje. Lekker aan het genieten van zon, zee (zwembad), lekker eten en elkaar. Ondanks het feit dat de Costa Brava nu niet meteen mijn droombestemming is was het toch een heerlijk weekje en daar ga ik je binnenkort alles over vertellen.

Voor nu weer terug naar af

Het is natuurlijk echt een beetje hopeloos geweest met eten de laatste tijd en dat is te merken ook. Niet eens aan de weegschaal maar wel aan mijn darmen. Die doen het niet zo goed met een overdosis vet, een overdosis wijn en geen groente. Echt… waarom krijg je altijd maar zo weinig groentes als je uit eten gaat? Ik vind het maar raar. In Spanje is dat zo maar eigenlijk ook in veel andere landen inclusief Nederland. Hier is het nog wel eens makkelijker om een salade ergens bij te bestellen maar in Spanje kwam ik gewoon niks groens tegen.

Gelukkig hadden we een eigen huisje (met zwembad dus) zodat we nog wel een keer een grote groene salade hebben gemaakt, maar verder nul komma nul aan groen spul.

Chloor

Blijkt ook nog dat ik en chloorwater niet zo goed samengaan dus ik zit redelijk onder de uitslag. Ik wist dat al wel hoor maar ik heb nu elke dag – tegen beter weten in – gezwommen in ons zwembadje. Geen goed idee eigenlijk. Nou ja, gaat wel weer weg.

Meerzadencrackers

Met deze crackers zit het met de vezels in ieder geval wel goed. Ze zijn wel een tikkie aan de kruimelige kant dus als je ze eet gebruik er een bordje onder… 🙂 Wel erg lekker! Binnenkort alle verhalen uit Spanje !

meerzaden crackers

Meerzaden crackers

4 van 4 stemmen

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 25 minuten

25 crackers

Ingrediënten

  • 30 gr zonnebloempitten
  • 35 gr pompoenpitten
  • 60 gr gebroken lijnzaad
  • 40 gr sesamzaad
  • 2 el chia
  • 1 tl grof zeezout
  • 130 gr kokosbloem
  • 175 ml water
  • 125 ml olijfolie
  • 1 ei

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Doe alle zaden, het kokosmeel en het zout in een grote kom en meng dit goed. Voeg de natte ingredienten toe en meng tot 1 deeg. Gebruik je handen indien nodig.
  • Afhankelijk van het formaat van je bakplaat heb je hier 1 of 2 bakplaten voor nodig. Rol het uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Dit is het makkelijkste als je de bakplaat bekleed met bakpapier. Hierop leg je het deeg. Bedek deze met een ander stuk bakpapier en hiertussen rol je het deeg uit.
  • Verwijder het bovenste vel en bestrooi nog met wat grof zeezout. Druk dit met de hand ietsje in het deeg en bak de crackers voor ongeveer 15-20 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen en breek in stukken. Wil je er wat nettere vormen van maken snij het dan direct uit de oven met een pizzasnijder in repen.
  • Zoals de meeste glutenvrije crackers is het wat kruimeliger dan een ‘gewone’ cracker. Hou daar rekening mee als je er beleg op doet! (oftewel hou er een bordje onder)

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Eet je graag zaden als ontbijt? Check dan ook mijn zadenbroodje!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.