Meerzadencrackers met lekker veel vezels
En we zijn weer terug!
Je had het wellicht niet eens gemerkt maar de afgelopen week waren Tom en ik een weekje in Spanje. Lekker aan het genieten van zon, zee (zwembad), lekker eten en elkaar. Ondanks het feit dat de Costa Brava nu niet meteen mijn droombestemming is was het toch een heerlijk weekje en daar ga ik je binnenkort alles over vertellen.
Voor nu weer terug naar af
Het is natuurlijk echt een beetje hopeloos geweest met eten de laatste tijd en dat is te merken ook. Niet eens aan de weegschaal maar wel aan mijn darmen. Die doen het niet zo goed met een overdosis vet, een overdosis wijn en geen groente. Echt… waarom krijg je altijd maar zo weinig groentes als je uit eten gaat? Ik vind het maar raar. In Spanje is dat zo maar eigenlijk ook in veel andere landen inclusief Nederland. Hier is het nog wel eens makkelijker om een salade ergens bij te bestellen maar in Spanje kwam ik gewoon niks groens tegen.
Gelukkig hadden we een eigen huisje (met zwembad dus) zodat we nog wel een keer een grote groene salade hebben gemaakt, maar verder nul komma nul aan groen spul.
Chloor
Blijkt ook nog dat ik en chloorwater niet zo goed samengaan dus ik zit redelijk onder de uitslag. Ik wist dat al wel hoor maar ik heb nu elke dag – tegen beter weten in – gezwommen in ons zwembadje. Geen goed idee eigenlijk. Nou ja, gaat wel weer weg.
Meerzadencrackers
Met deze crackers zit het met de vezels in ieder geval wel goed. Ze zijn wel een tikkie aan de kruimelige kant dus als je ze eet gebruik er een bordje onder… 🙂 Wel erg lekker! Binnenkort alle verhalen uit Spanje !
Meerzaden crackers
Ingrediënten
- 30 gr zonnebloempitten
- 35 gr pompoenpitten
- 60 gr gebroken lijnzaad
- 40 gr sesamzaad
- 2 el chia
- 1 tl grof zeezout
- 130 gr kokosbloem
- 175 ml water
- 125 ml olijfolie
- 1 ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Doe alle zaden, het kokosmeel en het zout in een grote kom en meng dit goed. Voeg de natte ingredienten toe en meng tot 1 deeg. Gebruik je handen indien nodig.
- Verwijder het bovenste vel en bestrooi nog met wat grof zeezout. Druk dit met de hand ietsje in het deeg en bak de crackers voor ongeveer 15-20 minuten in de oven.
- Laat afkoelen en breek in stukken. Wil je er wat nettere vormen van maken snij het dan direct uit de oven met een pizzasnijder in repen.
- Zoals de meeste glutenvrije crackers is het wat kruimeliger dan een ‘gewone’ cracker. Hou daar rekening mee als je er beleg op doet! (oftewel hou er een bordje onder)
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Eet je graag zaden als ontbijt? Check dan ook mijn zadenbroodje!