Simone's Kitchen

Gevulde kippensoep met veel groente

Gevulde kippensoep met veel groente

Gevulde kippensoep

Soep… Misschien is dat stiekem wel het grootste comfort food dat er bestaat. Als je ziek bent eet je vaak als eerste soep. Als je het heel koud hebt is er niks lekkerder dan een kop dampende soep en als je een snelle maaltijd vol met groente op tafel wilt zetten is er ook niks makkelijkers dan een pan soep. Het is (meestal) snel, in ieder geval altijd makkelijk om te maken en ook gewoon erg lekker.

Restjes opmaken

Daar komt ook nog eens bij dat een gevulde kippensoep voor mij de ideale manier is om overgebleven groente op te maken. Daardoor is een soeprecept bij mij nooit hetzelfde. Ik kijk eenvoudig wat ik in de koelkast heb liggen, wat op moet en dat gaat in de pan. Op die manier zorg ik dat ik niet teveel weg moet gooien en de soep kan ik altijd invriezen voor later gebruik.

Bottenbouillon

Sinds ik mijn darmen weer een beetje op peil probeer te krijgen na de operatie(s) ben ik me ook meer bewust van de kwaliteit van de bouillon. Ja natuurlijk kun je hier ook een bouillonblokje gebruiken, maar laten we eerlijk zijn: daar zit natuurlijk niks nuttigs in behalve heel veel zout. Bottenbouillon kun je makkelijk zelf maken van (bv) overgebleven kippenbotten of je kunt het ook kopen. Dit wist ik zelf dus niet dus was extra blij toen ik hoorde dat je van De kleinste soepfabriek dus gewoon bottenbouillon kunt kopen bij de Appie. Aanrader dus en supergoed voor je darmen!

Probeer ook eens mijn romige kippensoep met broccoli of wat dacht je van deze heerlijke soto ayam! Uiteraard kun je elke gevulde kippensoep aanpassen aan de inhoud van jouw koelkast. Er zijn maar weinig groentes die er niet in kunnen!

Kippensoep met groente
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Kippensoep met groente

Voor deze soep pureer ik graag de helft en voeg dan later de rest weer toe zodat de soep wat meer bite krijgt.
Bereidingstijd: 50 min
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 flinke ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 300 gr zoete aardappel in blokjes
  • 350 gr wortel in plakjes
  • 400 gr pompoen in blokjes
  • 2 liter bouillon
  • 400 gr gekookte kip geplukt
  • 300 gr spinazie
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 el Provençaalse kruiden gedroogd
  • 2 el kokosolie
  • peper en zout
  • Peterselie optioneel

Instructies

  • Neem een grote soeppan en verhit hierin de kokosolie. Fruit de ui en de knoflook aan tot de ui glazig wordt en voeg de zoete aardappel, wortel en pompoen toe. Bak even mee en giet dan de bouillon erbij.
  • Voeg de Provençaalse kruiden en de cayennepeper toe en laat het geheel voor ongeveer 30 minuten koken of tot de groenten gaar zijn. Haal wat van de groente uit de pan en pureer de rest met de staafmixer.
  • Voeg de andere groenten weer toe.
  • Voeg nu de geplukte kip toe aan de pan en vlak voor serveren de spinazie. Laat deze slinken in de soep en heel even kort meekoken. Breng op smaak met zout en peper en strooi de peterselie ervoor serveren overheen.

Voedingswaarde

Calorieën: 244kcal, Koolhydraten: 24g, Eiwit: 22g, Vet: 7g, Verzadigd vet: 5g, Cholesterol: 43mg, Natrium: 1426mg, Kalium: 1314mg, Vezels: 5g, Suiker: 8g, Vitamine A: 27292IU, Vitamine C: 27mg, Calcium: 127mg, Ijzer: 3mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!