Romige kippensoep met broccoli
Herfstsoeppie
Ja hoor, daar is ze weer met nog een soeprecept. Ik kan er geen genoeg van krijgen, zoveel is wel duidelijk. Herfst en soep; het zijn twee woorden die echt bij elkaar horen vind ik. En deze romige kippensoep is ook weer een must try. Nog beter; het recept is whole30 proof, paleo en 100% lekker.
Opmaken van restjes
Het is een hot topic op het moment; het opmaken van je eetrestanten oftewel het minimaliseren van food waste. Ik geef eerlijk toe dat dat met mijn werk soms echt niet te doen is. Het maken en creëren van recepten produceert per definitie best veel foodwaste. Maar om dat dan toch een beetje te verminderen maak ik regelmatig soep. Zoals dus deze romige kippensoep, of heb je al eens mijn vijf favoriete herfstsoeprecepten gezien?
Vandaar dus mijn soep obsessie. Je gooit alle leftover groentes in een grote pan, doet er naar keus vlees of vis bij (ok toegegeven; ik ben niet meteen een grote fan van vissoep. Misschien moet ik daar ook eens verandering in brengen) en laat het even doorkoken. In de meeste gevallen is een kooktijd van 30 minuten meer dan genoeg. Je wilt er tenslotte ook geen groentesnot van maken.
Deze romige kippensoep is ook ideaal om restjes kip op te maken. Nu heb ik dat minder vaak over omdat ik ook een paar keer per week een salade voor Tom maak om mee naar de markt te nemen. Kip is daar een veel voorkomend artikel in.
Romige kippensoep met broccoli
Ingrediënten
Instructies
- Neem een flinke soeppan en verhit hierin 1 el kokosolie. Fruit de ui tot deze glazig is, ongeveer 10 minuten. Voeg de knoflook toe en bak deze even mee.
- Voeg de broccoliroosjes, bouillon en de kipfilet toe en kook het geheel tot de kip gaar is.
- Haal de kipfilets uit de soep en pluk deze met behulp van twee vorken uit elkaar tot je losse stukken hebt. In stukken snijden kan natuurlijk ook. Voeg de kip weer toe.
- Verhit de andere el kokosolie in een koekenpan en bak hierin de champignons uit.
- Voeg de kokosmelk toe, de mosterd en de champignons en breng op smaak met zout en peper. Wil je de soep wat dikker hebben voeg dan de arrowroot opgelost in water toe en laat even doorkoken
- Bewaar de soep in de koeling tot drie dagen of vries het in tot gebruik.
- Verwarm de soep tot heet en serveer meteen
Pingback: Gevulde kippensoep met veel groente | Simone's Kitchen