Afgelopen week stonden er ineens twee dames bij me voor de deur met een kist vol met groente en fruit. En een nominatie voor de Fruit & Veg award van 2020.

Stem jij op mij?

De award wordt uitgereikt aan de blogger die in de afgelopen periode het meest heeft geïnspireerd tot het eten van meer groente en fruit. Supertof om in dat rijtje te staan! Ben ik heel blij mee, want het is zeker mijn missie om te laten zien dat meer groente en fruit eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn. Zo deed ik al ooit de groentechallenge (het ebook daarvan kun je hier nog aanschaffen) en probeer ik altijd veel groente en fruit in mijn recepten te verwerken.

50% van de stemmen wordt bepaald door een vakjury, maar 50% ook door jullie. Dus superleuk als je op mij zou willen stemmen. Dat kan hier.

7 x recepten met veel groente

Voor de gelegenheid leek het me leuk om een overzichtje te maken met mijn 7 favoriete recepten met veel groente! Hier komen ze!

Salade met geroosterde groente

Salade met geroosterde groenten

Salades horen per definitie natuurlijk al thuis in de rij met recepten met veel groente, maar dat een salade meer kan zijn dan wat verlepte sla en een tomaatje blijkt wel uit deze heerlijke salade met geroosterde groentes.

Vind hier het recept voor de salade met geroosterde groente

Nasi goreng met bloemkoolrijst

Nasi goreng met bloemkoolrijst

Wil jij meer groente eten? Vervang dan eens wat vaker gewone rijst voor bloemkoolrijst. Deze nasi goreng met bloemkoolrijst is een van mijn favoriete gerechten. Het is supermakkelijk om te maken en er zit een bomvol verschillende soorten groenten in verwerkt.

Vind hier het recept voor de nasi goreng met bloemkoolrijst

Supergroene roerbakschotel

Supergroene roerbakschotel

In het rijtje recepten met veel groente mag deze zeker niet ontbreken. In deze makkelijke roerbakschotel zitten vooral lekker veel groene groentes zoals je ziet. Krijg in een keer jouw dosis groente binnen!

Vind hier het recept voor de groene roerbakschotel

Boerenkoolfrittata

Fritatta met boerenkool | simoneskitchen.nl

Dat je echt niet hoeft te wachten tot het avondeten om meer groente in je maaltijden te verwerken blijkt wel uit deze smakelijke boerenkoolfrittata. Hou je niet van boerenkool of is het niet het juiste seizoen vervang de boerenkool dan ook eens door bijvoorbeeld spinazie, courgette of andijvie. Preiringetjes is ook erg lekker!

Vind hier het recept voor de boerenkoolfrittata

Zoete aardappelsalade met chorizo

zoete aardappelsalade

Meer groente eten is met deze salade een peuleschil. En de salade is bovendien makkelijk mee te nemen voor onderweg en geschikt als lunch of als diner. Of als ontbijt als dat je ding is.

Vind hier het recept voor de zoete aardappelsalade met chorizo

Geroosterde bloemkoolschotel met spruitjes

Geroosterde bloemkoolschotel met spruitjes

Ook weer een heerlijk schotel vol met groente is deze bloemkoolschotel met geroosterde groente. In deze tijd van het jaar rooster ik de groente graag. Hou je niet van bloemkool dan kun je hier ook broccoli gebruiken.

Vind hier de geroosterde bloemkoolschotel met spruitjes

Stoofpot met aubergine en bacon

Groentestoof met aubergine en spek

Ook in een stoofschotel kun je makkelijk veel groente verwerken. Dat hoeft zeker niet allemaal om het vlees te draaien zoals je zult zien in deze heerlijke stoofschotel met aubergine en bacon.

Vind hier het recept voor de groentestoof met aubergine en bacon

Pin deze recepten met veel groente in een keer met onderstaande foto!

Recepten met veel groente

Delen is fijn!