Poké bowl met bloemkoolrijst
Poké bowl met bloemkoolrijst
Nog niet zo heel erg lang geleden fotografeerden we het bijna uit te komen boekje van Poke Perfect met de lekkerste poké bowls. Nu is de poké bowl een fenomeen dat nog niet zo heel erg lang in Nederland rondraast, maar inmiddels zie je wel overal en nergens op social media de mooiste bowls langs komen. Tijd dus voor mijn poké bowl met bloemkoolrijst.
En terecht ook wel want ik vind zo’n bowl echt het ultieme comfortfood. Maar dan wel zonder de rijst. Dat vind ik namelijk het grootste nadeel van zo’n bowl. Er zit een enorme berg rijst onder. Sushirijst hoort er in, maar het leek mij dat je dat prima kunt nabootsen met bloemkoolrijst. En heb je meteen een enorme berg groente in het spreekwoordelijke huichje gedaan. Beter!
Waar komt de poké bowl vandaan?
Poké bowl komt van oorsprong uit Hawaii en wordt veel gebruikt met verse vis (zalm of tonijn bijvoorbeeld, maar ook rauwe garnalen) en groente. Ik maakte hier een vegetarische variant op de poké bowl. De dressing is wel essentieel bij een goede bowl want die brengt de smaken echt samen. Hier koos ik voor een super eenvoudige dressing van mayonaise met sweet chili saus.
In plaats van de min of meer standaard sushirijst koos ik hier voor een poké bowl met bloemkoolrijst. Dat maakt het een stuk lichter en je zorgt ook meteen voor extra groentes.
Avocadoroosje!
Zo’n bowl vult ook behoorlijk hoor en je hebt je dagelijkse hoeveelheid groente in een keer geregeld. Puur per toeval maakte ik ook ineens zomaar mijn eerste avocadoroos! Ik dacht altijd dat dat ingewikkeld zou zijn maar dat blijkt dus supersimpel. Is ook niet meteen de meest ingewikkelde roos natuurlijk, maar toch… 🙂
Kijk ook eens naar het recept van deze poke bowl!
Poké bowl met bloemkoolrijst
Ingrediënten
Instructies
- Begin met het opbouwen van je bowl met de bloemkool. Dit doe je onder in een flinke kom.
- Vervolgens beleg je de bowl met de rest van de ingrediënten.
- Je dressing maak je door de mayo en de sweet chili saus te mengen. Doe hiervan wat in het midden van je bowl.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Deze lijkt mij onwijs lekker!
Morgen start mijn Whole 30 avontuur en deze staat op de planning voor morgenavond!
Ah wat leuk! En ja is ook echt onwijs lekker. En je kunt er zoveel versies van eten als je wilt. Met gerookte zalm, met tonijn, met kip en elke keer andere groentes. Oneindige mogelijkheden… 🙂 Succes met je whole30!
Dank je wel!
Alleen heb ik een vraag over de dressing.
Dat is mayonaise met sweet chili saus, maar beiden passen niet in de Whole 30, dus ik neem aan dat je dat zelf heb gemaakt? Heb je daar ook een recept van? 🙂
He Sylvahna, de mayonaise maak ik altijd volgens dit recept maar dan met olijfolie https://simoneskitchen.nl/koop-nooit-mer-mayonaise-zelf-maken-is-super-simpel/ Let ook even op dat je mosterd neemt zonder suiker. De azijn doe ik dan meestal een andere, gewone witte wijn azijn oid. Ik gebruik de milde olijfolie, die is niet zo scherp qua smaak anders is het niet lekker. Voor de sweet chili saus kun je dit recept gebruiken http://www.kiwienzo.nl/recepten/zelf-suikervrije-chilisaus-maken/ Dat is dan eigenlijk niet echt zoet natuurlijk maar goed, je kunt ook andere smaken toevoegen die je wel in huis hebt hoor. Eet smakelijk alvast (hoop dat ik nog op tijd was)
Hallo,
Ik ben totaal niet bekend met een poke bowl maar eet je de groente allemaal rauw?
Groetjes Rachelle
Hè Rachelle. Ik eet de bloemkool rauw, de bietjes zijn gekookt en de rest is ook rauw. Dat vind ik zelf het lekkerste maar je kunt het natuurlijk variëren als je wilt. Maar probeer het eens rauw. Is echt lekker! 😊
Pingback: Whole30 verslag - week #2 | Simone's Kitchen
Pingback: Pittige bloemkoolcouscous met ei | Simone's Kitchen
Ik heb de bloemkoolrijst gebakken ( kort) met baharat. De mango ook even opgeward. De mayo en chilisaus daarom niet gebruikt. Heerlijke maaltijd met veel groenten
Klinkt goed Greet!
Pingback: Weekmenu voor week 21 | Simone's Kitchen