Simone's Kitchen

Poké bowl met bloemkoolrijst

Poke bowl met bloemkoolrijst | simoneskitchen.nl

Poké bowl

Nog niet zo heel erg lang geleden fotografeerden we het bijna uit te komen boekje van Poke Perfect met de lekkerste poke bowls. Nu is de poké bowl een fenomeen dat nog niet zo heel erg lang in Nederland rondraast, maar inmiddels zie je wel overal en nergens op social media de mooiste bowls langs komen.

Poke bowl met bloemkoolrijst | simoneskitchen.nl

En terecht ook wel want ik vind zo’n bowl echt het ultieme comfortfood. Maar dan wel zonder de rijst. Dat vind ik namelijk het grootste nadeel van zo’n bowl. Er zit een enorme berg rijst onder. Sushirijst hoort er in, maar het leek mij dat je dat prima kunt nabootsen met bloemkoolrijst. En heb je meteen een enorme berg groente in het spreekwoordelijke huichje gedaan. Beter!

Poké bowl met bloemkoolrijst | simoneskitchen.nl

Poké bowl komt van oorsprong uit Hawaii en wordt veel gebruikt met verse vis (zalm of tonijn bijvoorbeeld, maar ook rauwe garnalen) en groente. Ik maakte hier een vegetarische variant op de poké bowl. De dressing is wel essentieel bij een goede bowl want die brengt de smaken echt samen. Hier koos ik voor een super eenvoudige dressing van mayonaise met sweet chili saus.

Poke bowl met bloemkoolrijst | simoneskitchen.nl

Avocadoroosje!

Zo’n bowl vult ook behoorlijk hoor en je hebt je dagelijkse hoeveelheid groente in een keer geregeld. Puur per toeval maakte ik ook ineens zomaar mijn eerste avocadoroos! Ik dacht altijd dat dat ingewikkeld zou zijn maar dat blijkt dus supersimpel. Is ook niet meteen de meest ingewikkelde roos natuurlijk, maar toch… 🙂

Kijk ook eens naar het recept van deze poke bowl!

Poké bowl met bloemkoolrijst
Voorbereiding
15 mins
Totale tijd
15 mins
 
Soort: Hoofdgerecht
Keuken: paleo
Keyword: bloemkool
Servings: 2 personen
Auteur: Simone van den Berg
Ingredienten
  • 1/2 bloemkool vermalen tot rijstkorrels
  • 1/2 komkommer in kleine blokjes
  • 1 rode biet in kleine blokjes
  • 1 mango in kleine blokjes
  • 1 avocado in dunne schijfjes gesneden
  • 2 gekookte eieren
  • 3 el mayonaise
  • 1-2 el sweet chili saus let op: niet whole30 approved!
Instructies
  1. Begin met het opbouwen van je bowl met de bloemkool. Dit doe je onder in een flinke kom.
  2. Vervolgens beleg je de bowl met de rest van de ingrediënten.
  3. Je dressing maak je door de mayo en de sweet chili saus te mengen. Doe hiervan wat in het midden van je bowl.

4 comments

  1. Deze lijkt mij onwijs lekker!
    Morgen start mijn Whole 30 avontuur en deze staat op de planning voor morgenavond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos