Poké bowl met bloemkoolrijst

Poke bowl met bloemkoolrijst | simoneskitchen.nl

Poké bowl

Nog niet zo heel erg lang geleden fotografeerden we het bijna uit te komen boekje van Poke Perfect met de lekkerste poke bowls. Nu is de poké bowl een fenomeen dat nog niet zo heel erg lang in Nederland rondraast, maar inmiddels zie je wel overal en nergens op social media de mooiste bowls langs komen.

Poke bowl met bloemkoolrijst | simoneskitchen.nl

En terecht ook wel want ik vind zo’n bowl echt het ultieme comfortfood. Maar dan wel zonder de rijst. Dat vind ik namelijk het grootste nadeel van zo’n bowl. Er zit een enorme berg rijst onder. Sushirijst hoort er in, maar het leek mij dat je dat prima kunt nabootsen met bloemkoolrijst. En heb je meteen een enorme berg groente in het spreekwoordelijke huichje gedaan. Beter!

Poké bowl met bloemkoolrijst | simoneskitchen.nl

Poké bowl komt van oorsprong uit Hawaii en wordt veel gebruikt met verse vis (zalm of tonijn bijvoorbeeld, maar ook rauwe garnalen) en groente. Ik maakte hier een vegetarische variant op de poké bowl. De dressing is wel essentieel bij een goede bowl want die brengt de smaken echt samen. Hier koos ik voor een super eenvoudige dressing van mayonaise met sweet chili saus.

Poke bowl met bloemkoolrijst | simoneskitchen.nl

Avocadoroosje!

Zo’n bowl vult ook behoorlijk hoor en je hebt je dagelijkse hoeveelheid groente in een keer geregeld. Puur per toeval maakte ik ook ineens zomaar mijn eerste avocadoroos! Ik dacht altijd dat dat ingewikkeld zou zijn maar dat blijkt dus supersimpel. Is ook niet meteen de meest ingewikkelde roos natuurlijk, maar toch… 🙂

Kijk ook eens naar het recept van deze poke bowl!

Poké bowl met bloemkoolrijst

Ingredienten:

  • 1/2 bloemkool, vermalen tot rijstkorrels
  • 1/2 komkommer, in kleine blokjes
  • 1 rode biet, in kleine blokjes
  • 1 mango, in kleine blokjes
  • 1 avocado, in dunne schijfjes gesneden
  • 2 gekookte eieren
  • 3 el mayonaise
  • 1-2 el sweet chili saus (let op: niet whole30 approved!)

Bereiding:

  1. Begin met het opbouwen van je bowl met de bloemkool. Dit doe je onder in een flinke kom.
  2. Vervolgens beleg je de bowl met de rest van de ingrediënten.
  3. Je dressing maak je door de mayo en de sweet chili saus te mengen. Doe hiervan wat in het midden van je bowl.

Doe je een whole30 dan is de sweet chili saus niet approved door de suiker die erin zit. Je kunt dit vervangen door de dressing te maken met eigengemaakte sweet chili saus of appelciderazijn. Of een whole30 approved dressing naar keuze.

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Deze lijkt mij onwijs lekker!
    Morgen start mijn Whole 30 avontuur en deze staat op de planning voor morgenavond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *