Poké bowl met bloemkoolrijst
Mijn favoriete “fastfood” is deze heerlijke poke bowl met bloemkoolrijst. Het kost letterlijk een minuutje of 10 om te maken (en die tijd is vooral het koken van de eieren) en is altijd lekker!
Poké bowl met bloemkoolrijst
Nog niet zo heel erg lang geleden fotografeerden we het bijna uit te komen boekje van Poke Perfect met de lekkerste poké bowls. Nu is de poké bowl een fenomeen dat nog niet zo heel erg lang in Nederland rondraast, maar inmiddels zie je wel overal en nergens op social media de mooiste bowls langs komen. Tijd dus voor mijn favoriete poké bowl met bloemkoolrijst.
Populair
Dat de poke bowl is populair is geworden vind ik ook wel terecht. Ik vind het absoluut het ultieme comfortfood én het ultieme gezonde fastfood. Ik maak het wel zonder de rijst, maar met bloemkoolrijst. Oorspronkelijk wordt de poke bowl gemaakt met sushirijst, maar ik vind het veel lekkerder met bloemkoolrijst. Bonus is bovendien dat je extra groentes naar binnen krijgt! En het is ook nog eens sneller!
Waar komt de poké bowl vandaan?
Poké bowl komt van oorsprong uit Hawaii en wordt veel gebruikt met verse vis (zalm of tonijn bijvoorbeeld, maar ook rauwe garnalen) en groente. Ik maakte hier een vegetarische variant op de poké bowl. De dressing is wel essentieel bij een goede bowl want die brengt de smaken echt samen. Hier koos ik voor een super eenvoudige dressing van mayonaise met sweet chili saus.
De bloemkoolrijst gebruik ik rauw. Ik vind dat lekkerder dan de bloemkool bakken, maar ben jij geen fan van rauwe bloemkool dan kun je het natuurlijk wel even bakken. Vooral niet te lang want dan wordt het papperig. Uiteraard is er ook niks mis mee om wel gewone rijst of sushi rijst te gebruiken.
Avocadoroosje!
Zo’n bowl vult ook behoorlijk hoor en je hebt je dagelijkse hoeveelheid groente in een keer geregeld. Puur per toeval maakte ik ook ineens zomaar mijn eerste avocadoroos! Ik dacht altijd dat dat ingewikkeld zou zijn maar dat blijkt dus supersimpel. Is ook niet meteen de meest ingewikkelde roos natuurlijk, maar toch… 🙂
Kijk ook eens naar het recept van deze poke bowl! Of wil je eens de Koreaanse bibimbap proberen?
Poké bowl met bloemkoolrijst
Ingrediënten
Instructies
- Begin met het opbouwen van je bowl met de bloemkool. Dit doe je onder in een flinke kom.
- Vervolgens beleg je de bowl met de rest van de ingrediënten.
- Je dressing maak je door de mayo en de sweet chili saus te mengen. Doe hiervan wat in het midden van je bowl.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Weekmenu voor week 21 | Simone's Kitchen
Ik heb de bloemkoolrijst gebakken ( kort) met baharat. De mango ook even opgeward. De mayo en chilisaus daarom niet gebruikt. Heerlijke maaltijd met veel groenten
Klinkt goed Greet!
Pingback: Pittige bloemkoolcouscous met ei | Simone's Kitchen
Pingback: Whole30 verslag - week #2 | Simone's Kitchen
Hallo,
Ik ben totaal niet bekend met een poke bowl maar eet je de groente allemaal rauw?
Groetjes Rachelle
Hè Rachelle. Ik eet de bloemkool rauw, de bietjes zijn gekookt en de rest is ook rauw. Dat vind ik zelf het lekkerste maar je kunt het natuurlijk variëren als je wilt. Maar probeer het eens rauw. Is echt lekker! 😊
Deze lijkt mij onwijs lekker!
Morgen start mijn Whole 30 avontuur en deze staat op de planning voor morgenavond!
Ah wat leuk! En ja is ook echt onwijs lekker. En je kunt er zoveel versies van eten als je wilt. Met gerookte zalm, met tonijn, met kip en elke keer andere groentes. Oneindige mogelijkheden… 🙂 Succes met je whole30!
Dank je wel!
Alleen heb ik een vraag over de dressing.
Dat is mayonaise met sweet chili saus, maar beiden passen niet in de Whole 30, dus ik neem aan dat je dat zelf heb gemaakt? Heb je daar ook een recept van? 🙂
He Sylvahna, de mayonaise maak ik altijd volgens dit recept maar dan met olijfolie https://simoneskitchen.nl/koop-nooit-mer-mayonaise-zelf-maken-is-super-simpel/ Let ook even op dat je mosterd neemt zonder suiker. De azijn doe ik dan meestal een andere, gewone witte wijn azijn oid. Ik gebruik de milde olijfolie, die is niet zo scherp qua smaak anders is het niet lekker. Voor de sweet chili saus kun je dit recept gebruiken http://www.kiwienzo.nl/recepten/zelf-suikervrije-chilisaus-maken/ Dat is dan eigenlijk niet echt zoet natuurlijk maar goed, je kunt ook andere smaken toevoegen die je wel in huis hebt hoor. Eet smakelijk alvast (hoop dat ik nog op tijd was)