Mijn favoriete “fastfood” is deze heerlijke pokebowl met bloemkoolrijst. Het kost letterlijk een minuutje of 10 om te maken (en die tijd is vooral het koken van de eieren) en is altijd lekker!

pokebowl met bloemkoolrijst

Pokebowl met bloemkoolrijst

Nog niet zo heel erg lang geleden fotografeerden we het bijna uit te komen boekje van Poke Perfect met de lekkerste pokebowls. Nu is de pokebowl een fenomeen dat nog niet zo heel erg lang in Nederland rondraast, maar inmiddels zie je wel overal en nergens op social media de mooiste bowls langs komen. Tijd dus voor mijn favoriete pokebowl met bloemkoolrijst.

Pokebowl met bloemkoolrijst, avocado, mango, biet en komkommer

Populair

Dat de poke bowl is populair is geworden vind ik ook wel terecht. Ik vind het absoluut het ultieme comfortfood én het ultieme gezonde fastfood. Ik maak het wel zonder de rijst, maar mét bloemkoolrijst. Oorspronkelijk wordt de poke bowl gemaakt met sushirijst, maar ik vind het veel lekkerder met bloemkoolrijst. Bonus is bovendien dat je extra groentes naar binnen krijgt! En het is ook nog eens sneller!

Vegetarische pokebowl

Waar komt de poké bowl vandaan?

Pokebowl komt van oorsprong uit Hawaii en wordt veel gebruikt met verse vis (zalm of tonijn bijvoorbeeld, maar ook rauwe garnalen) en groente. Ik maakte hier een vegetarische variant op de poké bowl. De dressing is wel essentieel bij een goede bowl want die brengt de smaken echt samen. Hier koos ik voor een super eenvoudige dressing van mayonaise met sweet chili saus.

De bloemkoolrijst gebruik ik rauw. Ik vind dat lekkerder dan de bloemkool bakken, maar ben jij geen fan van rauwe bloemkool dan kun je het natuurlijk wel even bakken. Vooral niet te lang want dan wordt het papperig. Uiteraard is er ook niks mis mee om wel gewone rijst of sushi rijst te gebruiken.

Pokebowl met bloemkoolrijst

Avocadoroosje!

Zo’n bowl vult ook behoorlijk hoor en je hebt je dagelijkse hoeveelheid groente in een keer geregeld. Puur per toeval maakte ik ook ineens zomaar mijn eerste avocadoroos! Ik dacht altijd dat dat ingewikkeld zou zijn maar dat blijkt dus supersimpel. Is ook niet meteen de meest ingewikkelde roos natuurlijk, maar toch… 🙂

Probeer ook eens deze pokebowl met zalm of de pokebowl met speklapjes. Of wil je eens de Koreaanse bibimbap proberen?

Pokebowl met bloemkoolrijst, avocado, mango, biet en komkommer

Pokebowl met bloemkoolrijst

4.75 van 4 stemmen
GangHoofdgerecht
Keukenpaleo

√Met extra groentes √Koolhydraatarm √Lekker makkelijk en snel √Ideaal voor een doordeweekse maaltijd
Deze heerlijke pokebowl met bloemkoolrijst staat in no time op tafel en zit bomvol met gezonde groentes.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1/2 bloemkool vermalen tot rijstkorrels
  • 1/2 komkommer in kleine blokjes
  • 1 rode biet in kleine blokjes
  • 1 mango in kleine blokjes
  • 1 avocado in dunne schijfjes gesneden
  • 2 gekookte eieren
  • 3 el mayonaise
  • 1-2 el sweet chili saus let op: niet whole30 approved!

  • Begin met het opbouwen van je bowl met de bloemkool. Dit doe je onder in een flinke kom.
  • Vervolgens beleg je de bowl met de rest van de ingrediënten.
  • Je dressing maak je door de mayo en de sweet chili saus te mengen. Doe hiervan wat in het midden van je bowl.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 507kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwit: 13g | Vet: 35g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudigd onverzadigd vet: 12g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 15g | Transvet: 0.1g | Cholesterol: 172mg | Natrium: 364mg | Kalium: 1391mg | Vezels: 13g | Suiker: 26g | Vitamine A: 1585IU | Vitamine C: 121mg | Calcium: 98mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.