Een lekkere en verrassende pokebowl met speklapjes, tomaat, edamame en avocado. Superlekker en snel om te maken als lunch of avondmaaltijd.

Rijstbowl met speklapjes

Pokebowl met speklapjes

Terwijl ik dit tik zijn er een aantal mannen in de studio bezig met het bouwen van de keuken. Er is net een gat geboord van mijn vloer naar beneden bij New York Pizza. (Mijn studio zit boven New York Pizza) waar de waterleiding door naar beneden komt. Dat was nog even mijn stresspunt want ja toch wel spannend. Het lijkt erop dat het allemaal goed gaat komen met die waterleiding, maar ik juich pas als de leiding het doet en alles werkt.

Heeft natuurlijk niks te maken met deze lekkere pokebowl met speklapjes. Ik moet het momenteel even doen zonder keuken dus. En voor het bakken van de speklapjes heb je natuurlijk wel een koekenpan nodig. Ik bak de speklapjes altijd lekker krokant. Het kruiden kun je naar wens doen met bijvoorbeeld gewoon peper en zout of gebruik kruiden die je lekker vindt.

Pokebowl met speklapjes

Bloemkoolrijst

Ik vind een pokebowl altijd het lekkerste met bloemkoolrijst. Dat heeft twee voordelen; het maakt het geheel lichter, koolhydraatarm en bovendien sneller. Dat zijn dan eigenlijk drie voordelen. O nee en ook nog eens extra groente. Vier voordelen dus. Maar ben jij fan van gewone rijst of sushirijst dan kan dat natuurlijk ook.

Wil je geen speklapjes gebruiken dan kun je die ook gewoon weglaten. Zonder is de pokebowl ook erg lekker en dan is het ook meteen vegetarisch. Of vervang voor kip, vis of wat je er maar lekker bij vindt. Ook gebakken tempehblokjes vind ik hier zelf lekker bij. Ik ben geen fan van tofu maar tempeh maak ik graag een uitzondering voor.

Pokebowl met speklapjes

Dressing

Voor de pokebowl met speklapjes gebruik ik een lekker frisse dressing. Heel eenvoudig met mayonaise als basis en dan aangevuld met limoen of citroensap en een beetje mosterd.

Rijstbowl met speklapjes
Print recept Pin recept
5 van 3 stemmen

Rijstbowl met speklapjes

Speklapjes; ik eet ze eigenlijk te weinig, want lekker knapperig gebakken zijn ze heerlijk! In deze rijstbowl komen ze goed tot hun recht!
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 200 gr kerstomaatjes in vieren
  • 75 gr edamame boontjes
  • 1 el gehakte basilicum
  • 2 bosui in ringetjes
  • 1 avocado
  • 2 speklapjes krokant gebakken

Dressing

  • 3 el mayonaise
  • 1 el limoen
  • 1 el grove mosterd
  • peper en zout

Instructies

  • Meng de bloemkoolrijst met de gehakte basilicum, de tomaatjes en de bosui. Verdeel dit over twee kommen.
  • Verdeel nu de edamame boontjes erover en snij de avocado in reepjes.
  • Snij de gebakken speklapjes in stukjes en voeg die toe aan de bowl.
  • Maak de dressing door mayonaise, limoen en mosterd goed te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de dressing bij de bowl.
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Hollandse
Trefwoord: bloemkool, kerstomaatjes, speklap
Dieetsoort: glutenvrij, paleo

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 826kcal, Koolhydraten: 29g, Eiwit: 19g, Vet: 74g, Verzadigd vet: 20g, Meervoudigd onverzadigd vet: 16g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 33g, Transvet: 1g, Cholesterol: 64mg, Natrium: 321mg, Kalium: 1675mg, Vezels: 14g, Suiker: 8g, Vitamine A: 952IU, Vitamine C: 137mg, Calcium: 118mg, Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook deze bowls:

Delen is fijn!