Simone's Kitchen

Traybake met bloemkool en gehaktballetjes

Traybake met bloemkool en gehaktballetjes

Traybake van bloemkool met gehaktballetjes

Soms heb je van die dingen die al heel lang bestaan, maar die ineens een andere naam krijgen. Of ineens heel populair worden. De traybake is daar een goed voorbeeld van. Natuurlijk is de naam Engels maar klinkt net wat lekkerder dan bakplaat. Alhoewel het niet veel meer of minder is. Neem nu deze traybake van bloemkool met lekkere gehaktballetjes.

Daar zitten al mijn favoriete smaken in; bloemkool, kruiden, gehaktballetjes en geroosterde perziken. Perzik is misschien nog een tikkie vroeg voor, maar die kun je eventueel ook goed vervangen voor bijvoorbeeld gegrilde appel.

Het fijne van een traybake en dus ook van deze traybake met bloemkool is dat het makkelijk klaar te maken is. Je doet alles bij elkaar op een bakplaat, schuift het in de oven en dan maar wachten tot je eten klaar is. Het kan bijna niet eenvoudiger. Je hoeft hier overigens niet perse een oven voor te hebben.

In de koekenpan

Je kunt dit gerecht ook bereiden in de koekenpan. In dat geval kook je de bloemkoolroosjes tot beetgaar. De balletjes gehakt bak je in wat olie en de perziken of appelstukjes gril je ook even kort in de koekenpan. Appel wat langer dan perzik overigens. Dat kan in een grilpan maar werkt ook prima in de koekenpan.

Serveer je traybake van bloemkool en gehaktballetjes vervolgens met verse kruiden en strooi er wat granaatappelpitjes overheen.

Ben je ook groot fan van bloemkool? Check dan alle recepten met bloemkool hier.

Traybake met bloemkool en gehaktballetjes
Print recept Pin recept
No ratings yet

Gehaktballen met kruiden, bloemkool en geroosterde perzik

Een lekkere traybake met bloemkool en gehaktballetjes.
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 25 min
Totale tijd: 40 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr gehakt
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el gehakte salie
  • 1 el gehakte koriander
  • 1 tl komijn
  • 1 tl chilipoeder
  • Peper en zout
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 5 verse perziken of nectarines
  • granaatappelpitjes
  • verse peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Meng het gehakt met de verse kruiden en de specerijen en peper en zout. Meng goed door en draai hier kleine gehaktballetjes van ter grootte van een ping pong balletje.
  • Neem een bakplaat en verdeel hier de bloemkool, de perziken en de gehaktballetjes over. Besprenkel met wat olijfolie en zet in de oven voor ongeveer 20-25 minuten of tot de balletjes gaar zijn en de bloemkool ook.
  • Serveer met verse kruiden en granaatappelpitjes erover.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: bloemkool, perzik

Voedingswaarde

Calorieën: 373kcal, Koolhydraten: 27g, Eiwit: 22g, Vet: 21g, Verzadigd vet: 8g, Transvet: 1g, Cholesterol: 71mg, Natrium: 113mg, Kalium: 1104mg, Vezels: 6g, Suiker: 19g, Vitamine A: 1068IU, Vitamine C: 85mg, Calcium: 80mg, Ijzer: 4mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.