Ah de humble traybake oftewel het maken van een gerecht in een bakblik. Maar bakblik recepten klinkt dan ook weer niet zo heel gezellig, dus ik hou het maar even op het populaire traybake. Traybake recepten dus. Ik geef je mijn favorieten want ik heb er inmiddels al aardig wat op de site staan.

8 x traybake recepten

Waar moet je op letten als je een traybake gaat maken?

Het belangrijkste aandachtspunt voor het maken van traybake recepten is de bereidingstijd van de verschillende onderdelen. Als je de recepten hieronder bekijkt dan kom je over het algemeen op variaties waarbij je alles in een keer in de oven doet. Sommige recepten zijn daar echter een uitzondering op. In dat geval voeg je gaandeweg extra ingrediënten toe aan je bakblik. Bij de eerste bijvoorbeeld waarbij je het recept voor de schelvis hebt. De vis is natuurlijk veel sneller gaar dan de courgette die in het blik gaat.

De vis voeg je in dat geval dus pas later toe zodat het niet volledig uit elkaar valt en overgaar wordt. Check dus vooral goed de verschillende bereidingswijzen als je een van de traybake recepten wilt gaan maken.

Traybake met schelvis

Traybake met schelvis en tomaat

Een heerlijk ovengerecht met schelvis, courgette, knolselderij, tomaat, parmezaanse kaas en kruiden

Ontbijt traybake

Ontbijt traybake – Begin de dag goed!

Het is misschien niet waar je het eerste aan denkt bij een ‘traybake’ zoals dat tegenwoordig heet, maar waarom niet voor het ontbijt? Met deze heerlijke combi kun je de hele dag door! Het is voldoende voor 2 hongerige personen of voor 3 minder hongerige…

Traybake met bloemkool en gehaktballetjes

Traybake met bloemkool en gehaktballetjes

Een lekkere traybake met bloemkool en gehaktballetjes.

Peer perzik notencrumble

Perzikcrumble traybake met peer

Een heerlijke traybake als straks de perziken weer volop voorhanden zijn. Tot die tijd kun je dit ook maken met ander fruit naar keuze!

Traybake met kip

Traybake met pittige kip,courgette en broccoli

Een lekker makkelijke traybake met pittige kip!

appel crumble traybake

Appelcrumble traybake

Behalve alle hartige gerechten kun je ook heel goed een zoete traybake maken zoals deze heerlijke appelcrumble traybake.

Traybake witvis en venkel

Traybake met witvis, venkel en sinaasappel

Vis, venkel en sinaasappel zijn natuurlijk combinaties die absoluut bij elkaar horen. En met deze traybake ben je in no time klaar!

Traybake met zalm

Traybake met zalm aardappel en courgette

Een lekker zomerse traybake met zalm, zoete aardappel en courgette

Delen is fijn!