Ah de humble traybake oftewel het maken van een gerecht in een bakblik. Maar bakblik recepten klinkt dan ook weer niet zo heel gezellig, dus ik hou het maar even op het populaire traybake. Traybake recepten dus. Ik geef je mijn favorieten want ik heb er inmiddels al aardig wat op de site staan.
Waar moet je op letten als je een traybake gaat maken?
Het belangrijkste aandachtspunt voor het maken van traybake recepten is de bereidingstijd van de verschillende onderdelen. Als je de recepten hieronder bekijkt dan kom je over het algemeen op variaties waarbij je alles in een keer in de oven doet. Sommige recepten zijn daar echter een uitzondering op. In dat geval voeg je gaandeweg extra ingrediënten toe aan je bakblik. Bij de eerste bijvoorbeeld waarbij je het recept voor de schelvis hebt. De vis is natuurlijk veel sneller gaar dan de courgette die in het blik gaat.
De vis voeg je in dat geval dus pas later toe zodat het niet volledig uit elkaar valt en overgaar wordt. Check dus vooral goed de verschillende bereidingswijzen als je een van de traybake recepten wilt gaan maken.
Het is misschien niet waar je het eerste aan denkt bij een ‘traybake’ zoals dat tegenwoordig heet, maar waarom niet voor het ontbijt? Met deze heerlijke combi kun je de hele dag door! Het is voldoende voor 2 hongerige personen of voor 3 minder hongerige…
Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.
Over de auteur
Simone van den Berg
Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor |
Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.