Simone's Kitchen

Traybake met zalm aardappel en courgette

Traybake met zalm

Traybake met zalm

Vandaag weer zo’n heerlijke traybake en dit keer met zalm, zoete aardappel en courgette. Omdat je deze traybake met zalm niet zo lang in de oven zet is het handig om de zoete aardappel alvast voor te koken. Ik gebruikte dit keer de witte zoete aardappel. Je kunt uiteraard ook de oranje gebruiken als je die liever hebt. Ik vind de smaak wel echt anders, dus vind het leuk om er af en toe meer te variëren.

Winkelmandje

Een toffe nieuwe feature op de website is dat je vanaf nu ook meteen kunt bestellen als je het recept wilt maken. Super handig als je het weekmenu bijvoorbeeld elke week maakt. Vooralsnog kun je dit alleen doen bij de Jumbo, maar als de pilot een succes is komen er nog een paar supermarkten bij. Kun je dus bij jouw eigen favoriete supermarkt bestellen online.

Hoe fijn is dat? Ik vind de Jumbo echt trouwens heel prettig werken. Probeer het maar eens uit. Ben benieuwd wat je ervan vindt!

Terug naar de traybake met zalm. Ik gebruikte in dit geval een zalm met huid. Dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt ook een zalmfilet zonder huid gebruiken, maar de huid beschermt het vlees van de zalm wel tegen de hitte van de oven. Persoonlijk eet ik die huid toch nooit op, dus haal het er wel vanaf na het bakken. Hij wordt in die 12 minuten in de oven ook niet helemaal krokant en dan vind ik de huid niet lekker.

Korstje van sesam

Je zou er ook voor kunnen kiezen om de zalm een homemade korstje van bijvoorbeeld sesamzaadjes te geven. Vind ik zelf altijd heerlijk.

Probeer ook eens deze traybake met witvis!

Traybake met zalm
Print recept Pin recept
No ratings yet

Zalm aardappel courgette traybake

Een lekker zomerse traybake met zalm, zoete aardappel en courgette
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 12 min
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • 35 minuten | 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr zoete aardappel wit, in stukken
  • 1 courgette in plakken
  • 4 tomaten in kwarten
  • 500 gr zalmfilet met huid
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes rozemarijn
  • Zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven op 200˚C. Kook de zoete aardappel eerst even kort voor tot deze beetgaar is. Ongeveer 10 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Verdeel de aardappels, courgette, tomaat en rozemarijn over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en peper en zout.
  • Leg de zalmfilet op de groentes met de huid naar boven. Wrijf de huid in met olijfolie en bak in de oven voor ongeveer 12 minuten of tot de zalmfilet mooi gaar is.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: courgette, zalmfilet, zoete aardappel

Voedingswaarde

Calorieën: 377kcal, Koolhydraten: 31g, Eiwit: 28g, Vet: 15g, Verzadigd vet: 2g, Cholesterol: 69mg, Natrium: 134mg, Kalium: 1454mg, Vezels: 6g, Suiker: 10g, Vitamine A: 18909IU, Vitamine C: 29mg, Calcium: 73mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.