Traybake met zalm

Traybake met zalm

Vandaag weer zo’n heerlijke traybake en dit keer met zalm, zoete aardappel en courgette. Omdat je deze traybake met zalm niet zo lang in de oven zet is het handig om de zoete aardappel alvast voor te koken. Ik gebruikte dit keer de witte zoete aardappel. Je kunt uiteraard ook de oranje gebruiken als je die liever hebt. Ik vind de smaak wel echt anders, dus vind het leuk om er af en toe meer te variëren.

Winkelmandje

Een toffe nieuwe feature op de website is dat je vanaf nu ook meteen kunt bestellen als je het recept wilt maken. Super handig als je het weekmenu bijvoorbeeld elke week maakt. Vooralsnog kun je dit alleen doen bij de Jumbo, maar als de pilot een succes is komen er nog een paar supermarkten bij. Kun je dus bij jouw eigen favoriete supermarkt bestellen online.

Hoe fijn is dat? Ik vind de Jumbo echt trouwens heel prettig werken. Probeer het maar eens uit. Ben benieuwd wat je ervan vindt!

Terug naar de traybake met zalm. Ik gebruikte in dit geval een zalm met huid. Dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt ook een zalmfilet zonder huid gebruiken, maar de huid beschermt het vlees van de zalm wel tegen de hitte van de oven. Persoonlijk eet ik die huid toch nooit op, dus haal het er wel vanaf na het bakken. Hij wordt in die 12 minuten in de oven ook niet helemaal krokant en dan vind ik de huid niet lekker.

Korstje van sesam

Je zou er ook voor kunnen kiezen om de zalm een homemade korstje van bijvoorbeeld sesamzaadjes te geven. Vind ik zelf altijd heerlijk.

Probeer ook eens deze traybake met witvis!

Traybake met zalm

Zalm aardappel courgette traybake

4 van 2 stemmen
GangHoofdgerecht
Keukenpaleo

Een lekker zomerse traybake met zalm, zoete aardappel en courgette
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 12 minuten

4 personen

Materiaal

  • 35 minuten | 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr zoete aardappel wit, in stukken
  • 1 courgette in plakken
  • 4 tomaten in kwarten
  • 500 gr zalmfilet met huid
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes rozemarijn
  • Zout en peper

  • Verwarm de oven op 200˚C. Kook de zoete aardappel eerst even kort voor tot deze beetgaar is. Ongeveer 10 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Verdeel de aardappels, courgette, tomaat en rozemarijn over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en peper en zout.
  • Leg de zalmfilet op de groentes met de huid naar boven. Wrijf de huid in met olijfolie en bak in de oven voor ongeveer 12 minuten of tot de zalmfilet mooi gaar is.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 377kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwit: 28g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 2g | Cholesterol: 69mg | Natrium: 134mg | Kalium: 1454mg | Vezels: 6g | Suiker: 10g | Vitamine A: 18909IU | Vitamine C: 29mg | Calcium: 73mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.