Traybake met kip

Traybake met pittige kip met courgette, ui en broccoli

We gaan vandaag nog even verder met de traybakes en dit keer eentje met pittige kip, courgette, broccoli en geroosterde tomaatjes. Kip leent zich natuurlijk bij uitstek voor het maken van een traybake. Het is lekker snel gaar en je kunt hier ook goed kip met vel gebruiken. Dat vind ik in de oven altijd erg lekker. De huid wordt heerlijk crispy en door het vel en het vet wat daarin zit, blijft de kip eronder ook nog eens lekker mals.

Deze traybake met pittige kip is dan ook ideaal voor doordeweeks, want het is relatief snel. Ik kon overigens geen kip met vel vinden, dus vandaar dat ik dit keer de traybake met pittige kip heb gemaakt met kipdijfilet zonder vel. Dat kan ook prima. Zeker als je geen fan bent van het vel van de kip.

Inwrijven met harissa

Om de kip lekker pittig te maken wrijf ik de filets in met peper en zout en daarna wat harissa. Dit is overigens optioneel. Hou je helemaal niet van pittig, dan kun je het uiteraard ook weglaten. De ovenschotel zal er niet minder lekker door zijn. Wil je het juist pittiger? Sprinkel dan nog wat chilivlokken over de groente voor je het de oven in schuift.

Heb je mijn favoriete traybake met bloemkool en gehaktballetjes al gemaakt?

Traybake met kip

Pittige kip met courgette, ui en broccoli

4.75 van 4 stemmen
GangHoofdgerecht
KeukenHollandse keuken

Een lekker makkelijke traybake met pittige kip!
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 30 minuten
totaal 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 rode ui door vieren, schil verwijderd
  • 1 trosje tomaten
  • 1 courgette in stukjes
  • 1 broccoli in roosjes verdeeld
  • 4 stukken kipdijvlees
  • 1 el harissa
  • peper en zout
  • Serveren met verse koriander

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Bestrooi de kip met peper en zout en wrijf in met de harissa.
  • Verdeel de rode ui, courgette, broccoli en de kip over een bakplaat. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie. De tomaatjes hou je nog even achter.
  • Rooster de groente en de kip in de oven voor ongeveer 20 minuten. Voeg dan de tomaatjes toe en bak die nog even 10 minuutjes mee.
  • Serveer met verse koriander

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 201kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwit: 25g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 1g | Transvet: 1g | Cholesterol: 95mg | Natrium: 196mg | Kalium: 996mg | Vezels: 6g | Suiker: 6g | Vitamine A: 1407IU | Vitamine C: 152mg | Calcium: 99mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.