Traybake met pittige kip,courgette en broccoli
Traybake met pittige kip met courgette, ui en broccoli
We gaan vandaag nog even verder met de traybakes en dit keer eentje met pittige kip, courgette, broccoli en geroosterde tomaatjes. Kip leent zich natuurlijk bij uitstek voor het maken van een traybake. Het is lekker snel gaar en je kunt hier ook goed kip met vel gebruiken. Dat vind ik in de oven altijd erg lekker. De huid wordt heerlijk crispy en door het vel en het vet wat daarin zit, blijft de kip eronder ook nog eens lekker mals.
Deze traybake met pittige kip is dan ook ideaal voor doordeweeks, want het is relatief snel. Ik kon overigens geen kip met vel vinden, dus vandaar dat ik dit keer de traybake met pittige kip heb gemaakt met kipdijfilet zonder vel. Dat kan ook prima. Zeker als je geen fan bent van het vel van de kip.
Inwrijven met harissa
Om de kip lekker pittig te maken wrijf ik de filets in met peper en zout en daarna wat harissa. Dit is overigens optioneel. Hou je helemaal niet van pittig, dan kun je het uiteraard ook weglaten. De ovenschotel zal er niet minder lekker door zijn. Wil je het juist pittiger? Sprinkel dan nog wat chilivlokken over de groente voor je het de oven in schuift.
Heb je mijn favoriete traybake met bloemkool en gehaktballetjes al gemaakt?
Pittige kip met courgette, ui en broccoli
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C. Bestrooi de kip met peper en zout en wrijf in met de harissa.
- Verdeel de rode ui, courgette, broccoli en de kip over een bakplaat. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie. De tomaatjes hou je nog even achter.
- Rooster de groente en de kip in de oven voor ongeveer 20 minuten. Voeg dan de tomaatjes toe en bak die nog even 10 minuutjes mee.
- Serveer met verse koriander
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Geweldige traybake
Wat een geweldige maaltijd. Dank jewel