Simone's Kitchen

Traybake met pittige kip,courgette en broccoli

Traybake met kip

Traybake met pittige kip met courgette, ui en broccoli

We gaan vandaag nog even verder met de traybakes en dit keer eentje met pittige kip, courgette, broccoli en geroosterde tomaatjes. Kip leent zich natuurlijk bij uitstek voor het maken van een traybake. Het is lekker snel gaar en je kunt hier ook goed kip met vel gebruiken. Dat vind ik in de oven altijd erg lekker. De huid wordt heerlijk crispy en door het vel en het vet wat daarin zit, blijft de kip eronder ook nog eens lekker mals.

Deze traybake met pittige kip is dan ook ideaal voor doordeweeks, want het is relatief snel. Ik kon overigens geen kip met vel vinden, dus vandaar dat ik dit keer de traybake met pittige kip heb gemaakt met kipdijfilet zonder vel. Dat kan ook prima. Zeker als je geen fan bent van het vel van de kip.

Inwrijven met harissa

Om de kip lekker pittig te maken wrijf ik de filets in met peper en zout en daarna wat harissa. Dit is overigens optioneel. Hou je helemaal niet van pittig, dan kun je het uiteraard ook weglaten. De ovenschotel zal er niet minder lekker door zijn. Wil je het juist pittiger? Sprinkel dan nog wat chilivlokken over de groente voor je het de oven in schuift.

Heb je mijn favoriete traybake met bloemkool en gehaktballetjes al gemaakt?

Traybake met kip
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Pittige kip met courgette, ui en broccoli

Een lekker makkelijke traybake met pittige kip!
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rode ui door vieren, schil verwijderd
  • 1 trosje tomaten
  • 1 courgette in stukjes
  • 1 broccoli in roosjes verdeeld
  • 4 stukken kipdijvlees
  • 1 el harissa
  • peper en zout
  • Serveren met verse koriander

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Bestrooi de kip met peper en zout en wrijf in met de harissa.
  • Verdeel de rode ui, courgette, broccoli en de kip over een bakplaat. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie. De tomaatjes hou je nog even achter.
  • Rooster de groente en de kip in de oven voor ongeveer 20 minuten. Voeg dan de tomaatjes toe en bak die nog even 10 minuutjes mee.
  • Serveer met verse koriander
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: broccoli, courgette, kip

Voedingswaarde

Calorieën: 201kcal, Koolhydraten: 16g, Eiwit: 25g, Vet: 5g, Verzadigd vet: 1g, Transvet: 1g, Cholesterol: 95mg, Natrium: 196mg, Kalium: 996mg, Vezels: 6g, Suiker: 6g, Vitamine A: 1407IU, Vitamine C: 152mg, Calcium: 99mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.