Simone's Kitchen

Traybake met witvis, venkel en sinaasappel

Traybake witvis en venkel

Traybake met witvis

In deze heerlijke traybake met witvis zitten smaken die echt bij elkaar horen. Om precies te zijn witvis (denk aan kabeljauw, heilbot, pangasius ed), venkel en sinaasappel. Het zijn drie van mijn favorieten, dus die combineren in deze lekkere traybake is natuurlijk een win-win situatie.

Het fijne is bovendien dat deze traybake met witvis heel snel gaar is. De vis heeft natuurlijk niet veel nodig en ook de venkel is vrij snel gaar. Mits je het natuurlijk in niet al te dikke plakken snijdt. Lukt dat nou niet (ik wil ook nog wel eens lopen hanessen met het dun snijden van de venkel) dan kun je overwegen om de venkel even heel kort voor te koken. Dan is het rauwe er al vanaf en roostert het sneller gaar in de oven. Want je wilt de vis zeker niet overkoken.

Kabeljauw of andere vis

Ik gebruikte hier kabeljauw maar je kunt ook gerust een andere witvis naar wens gebruiken. Koolvis is natuurlijk de goedkoopste variant, maar je kunt ook panga, tilapia of heilbot gebruiken. Of iets anders.

Ik maakte trouwens voor Paper Travels recent een Hongaarse Langos. Echt de moeite waard om eens te proberen als je weet wat het is. 🙂

Traybake witvis en venkel
Print recept Pin recept
No ratings yet

Traybake met witvis, venkel en sinaasappel

Vis, venkel en sinaasappel zijn natuurlijk combinaties die absoluut bij elkaar horen. En met deze traybake ben je in no time klaar!
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 sinaasappel sap
  • 2 venkel in dunne plakken
  • 2 grote sinaasappels geschild tot het wit weg is en in plakken gesneden
  • 300 gr kabeljauwfilets 2 stuks
  • 3 bosuitjes heel of in de lengte doormidden
  • Zout en peper
  • Peterselie om te serveren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C
  • Meng de olijfolie met het sinaasappelsap in een kleine kom en voeg wat peper en zout toe.
  • Leg de venkel, sinaasappel, kabeljauw en de bosui op een kleine bakplaat of in een ovenschaal en giet hier de sinaasappelsap/olijfolie overheen.
  • Bestrooi het geheel nog eens met peper en zout
  • Laat de vis in de oven in ongeveer 10 minuten gaar worden.
  • Voor het serveren bestrooi je het met peterselie.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: sinaasappel, venkel, witvis

Voedingswaarde

Calorieën: 417kcal, Koolhydraten: 41g, Eiwit: 32g, Vet: 16g, Verzadigd vet: 2g, Cholesterol: 65mg, Natrium: 206mg, Kalium: 1994mg, Vezels: 12g, Suiker: 19g, Vitamine A: 995IU, Vitamine C: 138mg, Calcium: 230mg, Ijzer: 3mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.