Geroosterde venkel met kabeljauw

Hoezo meer vis?

Weten jullie nog dat ik ergens begin van het jaar riep dat ik meer vis wil gaan eten? Nou tot op heden is daar nog niet zo heel erg veel van terecht gekomen vrees ik. Ja ik eet wel vis, maar de vis die ik hier kan vinden is of niet te betalen of is niet echt kakelvers. Plus dat ik ook nog eens verantwoord gevangen vis wil hebben dus tja, dan is de spoeling best een beetje dun (en kom ik al snel uit op vis in blik zoals bij deze lekkere tonijnburger)

Geroosterde venkel

Het gerecht is eigenlijk heel erg eenvoudig om te maken. En mocht je geen kabeljauw kunnen vinden of andere – betaalbare – en goede vis dan kun je dit natuurlijk prima vervangen voor een lekker stukje krokant gebakken kip. Die kun je ook op dezelfde manier marineren met de coconut aminos, sesamolie en de knoflook.

Ik heb er voor gekozen om de venkel even kort voor te koken, maar je kunt ze ook alleen grillen. Zet de grilpan dan vooral niet te hoog, anders heb je kans dat de venkel verbrand voordat het gaar is.

Geroosterde venkel met kabeljauw

GEROOSTERDE VENKEL MET KABELJAUW EN ZOETE AARDAPPEL

5 van 1 stem

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 30 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 2 kabeljauwfilets
  • 2 el coconut aminos
  • 1 tl sesamolie
  • ½ tl geraspte knoflook
  • 2 venkelknollen
  • 1-2 zoete aardappel in blokjes

  • Maak een simpele marinade met de coconut aminos, sesamolie en de knoflook. Giet dit over de kabeljauw heen en laat heel even staan.
  • Snij de venkel in 4 stukken en kook deze even in water tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat uitlekken Verhit een grilpan, bestrijk de platte kanten van de venkel met wat van de olie en rooster in de pan.
  • Kook ondertussen de blokjes zoete aardappel gaar. Zodra die bijna gaar zijn verhit je wat kokosolie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet gaar. Giet het overgebleven marinade vocht halverwege de kooktijd in de pan erbij en over de filets.
  • Breng op smaak met peper en zout

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 317kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwit: 31g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Cholesterol: 65mg | Natrium: 597mg | Kalium: 1925mg | Vezels: 10g | Suiker: 4g | Vitamine A: 14561IU | Vitamine C: 32mg | Calcium: 169mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.