tonijnburger

Vis uit blik

Eigenlijk is het best grappig als je erover nadenkt; maar ik gebruik tonijn uit blik vaak (wel altijd die van Bart’s Fishtales – geen reclame) omdat het makkelijk is en veelzijdig. Maar de tonijn warm maken dat deed ik eigenlijk nooit. Ik meen me te herinneren dat ik ooit een pasta heb gemaakt met zalm uit blik die echt verschrikkelijk vies was. Sinds die tijd voor mij dus geen warme vis uit blik dus.

Maar nu

Maar ja sommige dingen moet je gewoon nog een keer proberen en dus maakte ik dit keer een tonijnburger Van vis uit blik. En man die was lekker!

De dressing erbij is wel essentieel vind ik. En met de groene salade erbij (waar je de dressing ook weer voor kunt gebruiken) is het een top gerechtje. Snel klaar, superlekker en gezond.

Bart’s Fish Tales

Met de manier waarop we met onze oceanen omgaan, de vervuiling en de overbevissing is het altijd wel zaak om goed te kijken naar de kwaliteit van de vis die je koopt. Ik ben fan van de blikjes vis van Bart en koop die dan ook altijd. Op de site van Bart vind je bovendien veel informatie over verantwoord vissen, recepten en een hoop meer. In het kookboek van Fish Tales staan ook nog eens veel lekkere recepten met vis uit blik!

Tonijnburger

Tonijnburgers

5 van 3 stemmen

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 20 minuten

4 burgers

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn van 160 gr
  • 1 ei
  • 60 gr amandelmeel
  • 1 el kokosmeel
  • 1 lente-ui heel fijn gesneden
  • ½ el mosterd
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 1 el kokosolie

Dressing:

  • 3 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 1 el citroen
  • 1 tl citroenrasp
  • peper en zout

  • Meng in een kom de tonijn (even laten uitlekken voor je het in de kom doemet het ei, amandelmeel, kokosmeel, bieslook, mosterd, bosuitje en wat peper en zout.
  • Is het mengsel te vochtig voeg dan wat extra amandelmeel toe. Het moet bij elkaar blijven als je er een burger van maakt.
  • Verhit een koekenpan met 1 el kokosolie en bak hier de burgers gaar en goudbruin.
  • Maak de dressing door alle ingredienten te combineren en serveer de burgers met een groene salade en de dressing.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 215kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 5g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 5g | Cholesterol: 45mg | Natrium: 151mg | Kalium: 15mg | Vezels: 3g | Suiker: 1g | Vitamine A: 122IU | Vitamine C: 4mg | Calcium: 38mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook alle recepten met vis op de site of probeer zeker eens deze overheerlijke zalmburger!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.