Simone's Kitchen

Gegrilde asperges met visfilet en sinaasappel

Gegrilde asperges met sinaasappel en pangasius | simoneskitchen.nl

Vorige keer liet ik jullie al zien hoe je met een portie asperges meer kunt doen als de standaard en dat resulteerde in een lekkere lauw warme asperge salade. Omdat je op een been niet kunt lopen (weet Simone alles van momenteel!) hebben we vandaag nog een andere suggestie om asperges eens verrassend anders te bereiden.

SPONSORED

Gegrilde asperges met sinaasappel en pangasius | simoneskitchen.nl

Het fijne is dat je dit gerecht zelfs buiten op de BBQ zou kunnen bereiden. Daarvoor neem je onderstaand recept maar in plaats van de aardappeltjes te bakken kun je wat grotere aardappels nemen en deze in aluminium folie wikkelen en op de kolen in de BBQ leggen. Op die manier worden ze gepoft en heerlijk zacht. De asperges kook je ook voor en je grilt ze vervolgens op de BBQ. Zorg wel dat je rooster mooi schoon is! Wil je zeker weten dat het goed gaat, dan kun je de asperges bereiden in een barbecue groentebak. Die heb je in weggooi variant of in een permanente variant. De vis bereid je met een speciale vistang. Die zorgt ervoor dat de delicate vis niet uit elkaar valt op je barbecue.
Asperges met sinaasappel en gebakken aardappeltjes | simoneskitchen.nl

Voor de saus gebruikten we dit keer MAGGI saus voor asperges. Die is al helemaal op smaak dus even aanmaken volgens de verpakking en je bent supersnel klaar.

Knijp de gegrilde sinaasappel voor je begint met eten even uit boven je vis en asperges en smullen maar.

Gegrilde asperges met sinaasappel en pangasius | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Gegrilde asperges met visfilet en sinaasappel

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 750 gr witte asperges geschild
  • 1 sinaasappel in plakken
  • 4 witvis filets zoals pangasius, tilapia of kabeljouw
  • 1 Maggisaus voor asperges
  • 400 gr kleine krielaardappeltjes gewassen en in de schil

Instructies

  • Schil de asperges en kook ze een minuutje of vijf in een pan. Kook ze niet helemaal gaar, je gaat ze zo ook nog grillen.
  • Verhit een grilpan en leg de asperges hierop. Bak ze ongeveer 2-3 minuten per kant of tot ze gaar zijn en mooie grilstrepen hebben.
  • Snij de sinaasappels in plakken en gril ook deze 2-3 minuten per kant op de grilplaat tot ze gecarameliseerd zijn.
  • Bak de visfilet in de koekenpan en bak de aardappeltjes in een andere koekenpan goudbruin.
  • Maak de saus voor de asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Serveer de asperges op een bord. Giet hier de saus overheen en leg de gegrilde sinaasappel erop.

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Maggi maar alle meningen zijn zoals altijd die van mijzelf

Delen is fijn!

Avatar

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.