Als het weer aspergetijd is dan kan ik het niet laten om zo af en toe een bosje te kopen van het witte goud. Asperges zijn niet goedkoop maar zo lekker! Dit gerecht van gegrilde asperges is perfect voor warme zomerdagen.

Gegrilde asperges met sinaasappel en pangasius | simoneskitchen.nl

Gegrilde asperges met vis en sinaasappel

Als ik heel eerlijk ben dan moet ik bekennen dat ik vaak een tikkie lui ben aangelegd en kies voor groene asperges in plaats van de witte. Maar de smaak van die twee is wel echt anders, dus soms kies ik dan toch voor de witte asperges als ik deze gegrilde asperges met vis wil maken.

Niet alleen is dit een lekker makkelijk recept, het is ook ideaal om te bereiden op de barbecue. Je kunt asperges namelijk prima grillen. Zorg wel dat het niet te hard gaat, want ze hebben wel even tijd nodig om goed te garen. Even voorkoken is dan een goed idee.

Op de BBQ

Is het weer voor de bbq dan kun je ook de aardappels daarop bereiden. In combinatie met de gegrilde asperges met vis is dat een topcombi.

Om de aardappels ook op de gril te doen kun je het beste iets grotere exemplaren nemen. Wikkel deze in aluminium folie en leg ze in de kolen van de BBQ. Op die manier worden ze gepoft en heerlijk zacht.

Gegrilde asperges met sinaasappel en pangasius | simoneskitchen.nl

De asperges kook je even kort voor, je laat ze uitlekken en vervolgens gril je ze op de barbecue. Zorg wel dat je rooster goed schoon is, anders worden die mooie witte stengels een tikkie vies.

Je hebt overigens tegenwoordig handige barbecue groentebakken. Dus wil je de gegrilde asperges met vis mooi houden dan kies je voor zo’n bak die je op de barbecue kunt plaatsen. De vis kun je met een speciale vistang ook op de barbecue bereiden.

Hollandaise saus

Het maken van de Hollandaise saus voor de gegrilde asperges met vis is niet ingewikkeld. Je neemt hiervoor een flinke klont boter en laat dit rustig smelten in een klein pannetje.

Ondertussen klop je de eidooiers met de overige ingrediënten voor de saus luchtig en romig in een keukenmachine (of gebruik een mixer) en hier voeg je de boter in een dun straaltje aan toe terwijl je de machine laat draaien.

Als laatste knijp je het vocht van de gegrilde sinaasappel boven je asperges en de vis uit en je serveert het met de hollandaise saus.

Check ook deze recepten met asperges:

Gegrilde asperges met sinaasappel en pangasius | simoneskitchen.nl

Gegrilde asperges met visfilet en sinaasappel

Nog geen review
GangHoofdgerecht
KeukenHollandse keuken

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 30 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 750 gr witte asperges geschild
  • 1 sinaasappel in plakken
  • 2 witvis filets zoals pangasius, tilapia of kabeljauw
  • 400 gr kleine krielaardappeltjes gewassen en in de schil

Hollandaise saus

  • 3 eidooiers
  • 110 gr roomboter ongezouten
  • 1 el peterselie fijngehakt
  • 1 el limoensap
  • peper en zout

  • Schil de asperges en kook ze een minuutje of vijf in een pan. Kook ze niet helemaal gaar, je gaat ze zo ook nog grillen.
  • Verhit een grilpan en leg de asperges hierop. Bak ze ongeveer 2-3 minuten per kant of tot ze gaar zijn en mooie grilstrepen hebben.
  • Snij de sinaasappels in plakken en gril ook deze 2-3 minuten per kant op de grilplaat tot ze gecarameliseerd zijn.
  • Bak de visfilet in de koekenpan en bak de aardappeltjes in een andere koekenpan goudbruin.
  • De saus maak je door eerst een kleine steelpan te nemen en zet deze op medium vuur. Voeg de boter toe en laat dit rustig smelten. Laat iets afkoelen.
  • Ondertussen doe je de eidooiers, de peterselie, citroensap en zout in de kom van de keukenmachine. Klop dit goed door tot de eieren lichter zijn geworden en in volume zijn toegenomen. Terwijl de machine draait voeg je nu de gesmolten boter in een dun straaltje toe tot alle boter is toegevoegd.
  • Serveer de asperges op een bord. Giet hier de saus overheen en leg de gegrilde sinaasappel erop.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 846kcal | Koolhydraten: 59g | Eiwit: 40g | Vet: 53g | Verzadigd vet: 31g | Meervoudigd onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 15g | Transvet: 2g | Cholesterol: 464mg | Natrium: 455mg | Kalium: 2296mg | Vezels: 14g | Suiker: 15g | Vitamine A: 4964IU | Vitamine C: 101mg | Calcium: 212mg | Ijzer: 11mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.