Dit is nog eens wat je noemt een lekkere voorjaarssalade; aspergesalade met kip. Asperges, radijs, kip en doperwtjes. Met een lekker frisse vinaigrette met dille en mosterd.

aspergesalade met kip

Aspergesalade met kip

Van de week zag ik een voorjaarssalade langskomen bij crowded kitchen op instagram (@crowded_kitchen) en ik dacht meteen ‘ o die wil ik maken!’ Ik veranderde het een beetje want het oorspronkelijke recept was met aardappeltjes. Ook lekker denk ik zo, maar aangezien ik wat minder koolhydraten probeer te eten koos ik ervoor om het met kip te maken in plaats van aardappel. Het werd dus een aspergesalade met kip.

Aspergesalade met kip

Reel maken

Behalve dat ik er een foto van wilde maken, had ik ook spontaan bedacht om van de aspergesalade met kip een reel te maken. Nou is dat niet perse mijn sterkste punt (kijk maar eens op mijn insta naar de reels dan zie je dat vanzelf!) plus het kost ook nog eens best veel extra tijd. Je verkijkt je daar altijd op maar goed, er is een filmpje en er is een foto.

Voor de dressing maakte ik een vinaigrette met olijfolie, citroen, mosterd, peper en zout. Heel lekker en makkelijk. Wil je er een mayonaise achtige dressing van maken dan is dat ook heel lekker met deze aspergesalade met kip. Ik at er twee dagen van en de tweede dag wilde ik hem wat romiger. En veranderde dus de dressing tot eentje met mayonaise.

aspergesalade met kip
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Aspergesalade met kip

Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gr groene asperges of witte
  • 100 gr radijsjes in kwartjes gesneden
  • 200 gr doperwten
  • 1/2 bosje verse munt
  • 1/2 bosje verse peterselie
  • 200 gr kipfilet in blokjes
  • peper en zout

Dressing

  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Citroensap
  • 1 el Dille fijngehakt
  • 1 el Azijn
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout

Instructies

  • Maak de asperges schoon en snij het houtige gedeelte aan de onderkant eraf. Kook ze in ruim kokend water met zout voor een paar minuten. Een minuutje of 5 is meestal voldoende. Als de asperges erg dik zijn check dan even of ze gaar zijn. Een vork moet er makkelijk in kunnen. Doe het laatste minuutje van de kooktijd de doperwten erbij. Giet af en laat uitlekken.
  • Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout. Bak ze in de olie of boter tot goudbruin en gaar.
  • Snij ondertussen de radijsjes in plakjes of kwartjes en snij de kruiden fijn.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mengen en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de asperges, kip, doperwten, radijs en de kruiden (hou iets achter om eroverheen te strooien) in een kom en meng met de vinaigrette. Doe over op een grote schaal en bestrooi met de extra kruiden.
  • Serveer eventueel met nog een partje limoen.
Gang: Lunch
Keuken: Hollandse
Trefwoord: asperges, radijs
Dieetsoort: glutenvrij, lactosevrij, paleo

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 371kcal, Koolhydraten: 24g, Eiwit: 31g, Vet: 18g, Verzadigd vet: 3g, Meervoudigd onverzadigd vet: 2g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 11g, Transvet: 1g, Cholesterol: 64mg, Natrium: 183mg, Kalium: 1181mg, Vezels: 11g, Suiker: 10g, Vitamine A: 3268IU, Vitamine C: 80mg, Calcium: 131mg, Ijzer: 7mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!