Een lekker frisse salade met kip en frambozen. Een beetje zomer op je bord!

Salade met kip en frambozen

Salade met kip en frambozen

Ondanks het feit dat het weer – op zijn zachtst gezegd – een beetje wispelturig is, vind ik het alsnog erg lekker om mijn lunches vooral te doen met salades. Eerlijk gezegd doe ik dat ook in de winter maar nu heb je natuurlijk nog even de kans om heerlijk te genieten van het zomerfruit.

Ik koos dit keer voor frambozen, maar bramen zijn nu ook erg lekker om er door te doen. Zijn beide fruitsoorten al uit het seizoen dan kun je de frambozen vervangen voor appel of peer. Ook erg lekker.

Sowieso vind ik een salade met kip vaak een van de meest veelzijdige salades. Ik pocheer de kip hier in water, maar je kunt overigens ook een kip pocheren in bijvoorbeeld kokosmelk voor een variatie in smaak.

Of je gebruikt gerookte kip of je vervangt de kip door een eitje als je liever een vega salade maakt.

De salade met kip pas ik vervolgens ook aan op de groentes die ik in de la heb liggen of die in het seizoen zijn. Dus denk aan veldsla zoals hier maar je kunt de salade met kip ook prima maken met bijvoorbeeld bietenblad, waterkers, rucola of wat voor andere slasoort je maar lekker vindt. De keuze is reuze… 🙂

Knapperig

Als knapperig accent gebruikt eik dit keer walnoten, maar die kun je ook prima vervangen voor bijvoorbeeld zonnebloempitjes, pompoenpitten of pecannoten. Of iets anders. Tenslotte is het ook nog lekker om hier wat rozijnen of cranberries doorheen te strooien en je hebt een heel handige salade om te variëren naar hartelust.

Geen zin in deze salade en op zoek naar saladeinspiratie? In het overzicht met alle saladerecepten vind je meer dan 200 salades terug om uit te kiezen!

Salade met kip en frambozen

Kipsalade met frambozen

4.67 van 3 stemmen
GangLunch, Salade
Keukenpaleo

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 25 minuten
totaal 25 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr kip gekookt en geplukt
  • 50 gr veldsla
  • 75 gr wortelreepjes
  • 25 gr walnoten
  • 100 gr frambozen

Dressing

  • 2 el olijfolie
  • 60 ml vers geperste sinaasappelsap
  • Sap van ½ citroen
  • peper en zout

  • Meng de kip met de veldsla, wortelreepjes en walnoten.
  • Maak de dressing door de ingredienten goed door elkaar te mengen en breng deze op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de dressing over de salade en serveer deze met de frambozen als laatste erover heen gestrooid.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 427kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 18g | Vet: 34g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudigd onverzadigd vet: 10g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 16g | Transvet: 1g | Cholesterol: 56mg | Natrium: 81mg | Kalium: 567mg | Vezels: 5g | Suiker: 7g | Vitamine A: 8222IU | Vitamine C: 41mg | Calcium: 58mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.