Simone's Kitchen

Griekse kip met pittige salade

Lekker kippetje

Hebben jullie me al een beetje gemist? Voor het geval je me niet volgt op instagram stories dan weet je vast niet dat ik deze week in Denemarken zit voor het Food Photo Festival. Nou ja vandaag heb ik even een “binnen” dagje hier dus ik zit nu achter de computer en het leek me het uitgelezen moment om even een recept te posten.

Whole30 takeover

En meteen even te laten weten dat je mijn instagram account volgende week goed in de gaten moet houden. Brenda van Health Creators en ik nemen voor een week lang het @whole30recipes account over en dat is best een ding hoor. Het is een account met een shocking 1,3 miljoen volgers! Kom ik aan met mijn 11,300. Wat ik dan ook best wel veel vind, maar die 1,3 miljoen is een getal waar ik me eigenlijk ook geen voorstelling van kan maken. Maar goed, vanwege de gelegenheid hebben we ook tal van leuke give aways in die week dus altijd goed om het in de gaten te houden als je mee wilt doen met de acties!

En daarom zul je ook volgende week alleen maar whole30 proof recepten op mijn insta vinden. Op zich geen straf want ook dit soort lekkere recepten zijn gewoon whole30. Ziet er lekker uit nietwaar? En smaakt nog beter!

Liever de kip uit de airfryer? Dat kan ook makkelijk met bijvoorbeeld dit recept of als je op zoek bent naar meer whole30 recepten probeer dan bijvoorbeeld ook dit recept voor een fijne ontbijtbowl eens.

Griekse kip met pittige salade
Kooktijd
40 min
Marinere
8 uur
Totale tijd
8 uur 40 min
 
Soort: Hoofdgerecht
Keuken: paleo
Keyword: kip
Servings: 2 personen
Ingredienten
  • 2 kippenbouten
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl tijm
  • rasp van 1 citroen
  • peper en zout
  • 1 bosje radijs schoongemaakt in plakjes of kwartjes gesneden
  • 1 venkel gesneden
  • 2-3 lente-uitjes gesnipperd
  • tuinkers voor erover
Dressing
  • 2 el olijfolie
  • 1 el pittige mosterd
  • optioneel” snufje cayenne peper
  • 1 el citroensap
  • peper en zout
Instructies
  1. Doe de kippenbouten in een flinke schaal en maak de marinade door de olijfolie, de geperste knoflook, de oregano, rozemarijn, tijm en rasp van citroen te mengen. Doe er wat peper en zout bij. Besmeer de kippenbouten rijkelijk met de marinade. Dek af en laat 8 uur marineren.
  2. Maak de salade door de ingrediënten te husselen.
  3. Voor het bereiden doe je de kippenbouten in een ovenschaal en laat ze ongeveer 30 minuten of tot gaar in de oven op 200˚C.
  4. Doe de dressing door de salade en serveer dit met de kip.
Bewaren
  1. Bewaar de gebraden kip in de koeling.
  2. Bewaar de salade en de dressing apart in afgesloten bakjes
Serveren
  1. Warm de kip even op in de oven. En serveer met de salade

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos