Simone's Kitchen

Sticky kip uit de airfryer – snel en makkelijk

Kip uit de airfryer

Kip uit de airfryer

Ik geef toe: we hebben al jaren een airfryer en hoewel we hem regelmatig gebruiken wordt het toch vaak patat of bitterballen uit het apparaat. En dat terwijl de toepassingen zo veel meer zijn dan alleen dat. Tijd dus om onze airfryer opnieuw te ontdekken en er andere recepten mee te gaan maken. Deze kippenboutjes uit de airfryer zijn de eerste!

Sticky chicken

Het maken van deze kip uit de airfryer is echt super eenvoudig. Ik maakte een lekker kleverige glazuur met tahini, honing en coconut aminos (eventueel te vervangen door sojasaus) en deed ze 17 minuten in de airfryer. Het resultaat was goudbruin en krokante kippetjes. Uiteraard kun je dit recept ook goed in oven maken maar hou dan wel rekening met een (veel) langere bereidingstijd. Check het recept voor de bereidingstijd in de oven en de tijd in de airfryer.

Gezondere variant

Een van de populairste recepten hier op de site is de coca cola kip wat natuurlijk stijf staat van de suiker en dat ook nog eens lang duurt om klaar te maken, tenzij je de colakip met cashewnoten uit de wok maakt. Dat gaat net even wat sneller. Gezond kun je die twee niet echt noemen en dan is deze kip uit de airfryer een beter alternatief en eigenlijk net zo lekker. Eet het met een grote groene salade en je hebt een prima maaltijd die binnen 20 minuten op tafel staat. Wij zetten dit vaak op tafel als we vrienden over de vloer krijgen. Maak er een paar lekkere sauzen bij en je hebt een top gerechtje! Liever iets zoets uit de airfryer maken? Kijk dan eens naar deze heerlijke brownies!

Sticky chicken uit de airfryer

Maak deze lekkere kleverige kippenboutjes in de airfryer of in de oven
Totale tijd: 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediรซnten

  • 500 gr kipkluifjes of -vleugels
  • 1 tl zeezout
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 1-2 el sesamzaad

Voor de glazuur

  • 2 el tahini
  • 2 el honing
  • 1 el coconut aminos of sojasaus

Instructies

  • Bestrooi de kipkluifjes met het zeezout en de zwarte peper. Bak ze 17 minuten in de airfryer (op 200หšC) Meng intussen de ingredienten voor de glazuur en roer goed glad. Bak je ze liever in de oven? Gebruik dan dezelfde temperatuur en bak de kip ongeveer 50 minuten in de oven.
  • Haal de kip uit de airfryer of uit de oven en bestrijk ze met het glazuur. Laat ze nog eens 3 minuten in de airfryer of 10 minuten in de oven garen tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Leg de sticky chicken op een mooie schaal en bestrooi ze met het sesamzaad en de bosuitjes

Check ook deze lekkere recepten met kip. Of kijk eens naar de variant van Francesca, ook niet verkeerd!

Delen is fijn!

5 comments

  1. Avatar

    Ik heb het nog niet gegeten, dus een echt oordeel kan je het niet noemen. Maar ik ga het zeker maken, want ik mis lekkere en simpelere recepten voor de airfryer. Dus goed idee om die ook te publiceren

    • Simone van den Berg

      Leuk Peter! Er komen er zeker nog meer aan want ik heb al een hele lijst met dingen die ik wil proberen uit de airfryer! Dus wordt vervolgd! (zelfs al een aparte categorie aangemaakt dus dat is dan makkelijker zoeken binnenkort)

  2. Avatar

    Hi Simone! Bedoel je met sojasaus โ€˜zoete ketjapโ€™?

  3. Pingback: Griekse kip met pittige salade | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!