Simone's Kitchen

Search:

categorie:

dieetsoort:

seizoensrecepten:

ingredient:

Airfryer recepten

De airfryer is niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. En met goede reden want dit handige apparaat is in weze een soort mini oventje en kan veel van de functies van je gewone oven overnemen. Met deze airfryer recepten kun je alvast lekker aan de gang.

Recepten uit de airfryer

Sinds ik een airfryer kado kreeg ben ik erachter gekomen wat een handig apparaat dat is. Ik probeer dus regelmatig nieuwe airfryer recepten uit. Of dat nu gaat om nootjes uit de airfryer of een hartige taart uit de airfryer. De recepten zijn allemaal airfryer proof of als je er geen hebt, kan het uiteraard ook in een gewone oven gemaakt worden.

Waar mogelijk geef ik je de informatie voor het maken van airfryer recepten zowel in de airfryer als ook de instellingen voor diezelfde recepten in een conventionele oven.

Waarom zou je een airfryer gebruiken?

Je kunt je afvragen waarom je recepten in de airfryer zou maken als je ook een oven hebt. Ten eerste is het gebruik van de airfryer vaak sneller. De meeste recepten hebben minder tijd nodig omdat je een veel compactere “oven” hebt en de garing dus sneller gaat.

Je hebt bovendien minder olie nodig dan normaal wat ideaal is als je op je gezondheid let en minder olie wilt gebruiken. Door het circuleren van de hete lucht worden dingen zoals bijvoorbeeld deze heerlijke kippenboutjes ook krokanter én mooier bruin.

Er zijn dus genoeg redenen om over te gaan tot de aanschaf van dit handige apparaat. Het bespaart stroom, tijd en je hebt minder vet nodig. Win win zeg ik!

Voordelen van het gebruik van een airfryer voor het maken van je recepten.

  1. Gezonder koken: Zoals ik al aangaf is het gebruik van de airfryer handig omdat je minder olie nodig hebt. Dit geldt zeker voor traditionele frituur gerechten. Dat gezegd hebbende; de smaak is ook echt wel anders dus het is even wennen.
  2. Minder geur en rook: Over het algemeen zul je van een airfryer minder last hebben qua geur en rookvorming vergeleken met een traditionele frituurpan. Beter dus om binnen te gebruiken!
  3. Snellere bereidingstijd: Airfryers hebben over het algemeen een kortere bereidingstijd dan conventionele ovens. Ze verwarmen snel en vereisen geen voorverwarming, waardoor je sneller kunt genieten van je maaltijd.
  4. Veelzijdigheid: Naast frituren kun je ook airfryer recepten maken met grillen, bakken en roosteren. Het apparaat is dus veelzijdig en kan een breed scala aan gerechten bereiden.
  5. Eenvoudige reiniging: Airfryers zijn meestal gemakkelijk schoon te maken omdat ze vaatwasserbestendige onderdelen hebben. Dit maakt het opruimen na het koken een stuk eenvoudiger.
  6. Energie-efficiënt: In vergelijking met traditionele ovens verbruiken airfryers over het algemeen minder energie, wat kan leiden tot lagere energiekosten.
  7. Minder kans op verbranding: Omdat airfryers geen grote hoeveelheden hete olie gebruiken, is er minder kans op brandwonden in vergelijking met traditionele friteuses.
  8. Minder gevaarlijke vetdampen: Bij het frituren in traditionele friteuses komen er vetdampen vrij, wat niet alleen onaangenaam kan ruiken, maar ook potentieel schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Airfryers produceren minder van deze vetdampen.