Deze overheerlijke kipnuggets zijn makkelijk om te maken (moeten wel even marineren) en een perfecte snack of gebruik ze als onderdeel van de maaltijd.

aziatische kipnuggets uit de airfryer

Kipnuggets uit de airfryer

De kipnuggets zijn denk ik toch wel ‘groot’ geworden door McDonalds. Maar er blijkt helemaal geen kip in hun variatie te zitten en bovendien is het vele malen lekkerder om zelf die lekker krokante kipsnacks te maken. De airfryer is daar het ideale apparaat voor. Maar heb je die niet dan kan het natuurlijk ook in de oven.

Voor mij hebben deze Aziatische kipnuggets alles wat ik lekker vind. Een krokant korstje, een lekker smaakje door de marinade en een perfecte dip. Ik bedoel; wat wil je nog meer?

Ingredienten voor de kipnuggets

Maken van de kipnuggets

Om de Aziatische kipnuggets te maken maak je eerst de marinade. Hier zit karnemelk in en de haters van karnemelk worden daar vaak een beetje angstig van. Maar wees gerust; de smaak van de karnemelk komt niet terug in je eindresultaat, maar het zorgt wel voor een extra mals resultaat.

Je laat de kip een uurtje of twee marineren met een combinatie van de karnemelk, knoflook, gember en de sojasaus. Daarna krijgt de kip zijn krokante jasje.

Krokant jasje

Het korstje van de kipnuggets wordt gemaakt door een combinatie van sesamzaadjes en panko. Ik gebruikte hier wit en zwart sesamzaad maar je kunt natuurlijk ook prima kiezen voor een enkele kleur. Ik zou dan persoonlijk voor de looks liever voor het witte sesamzaad gaan, maar uiteraard kan zwart wel.

Aziatische kipnuggets met krokant korstje van sesamzaad en panko

In de airfryer

Voor je de kipnuggets in de airfryer doet gebruik je een klein beetje olijfolie om ze in te sprayen. Dat heb je wel nodig om te zorgen dat ze mooi bruin worden. Je kunt het eroverheen drizzelen of je kunt een spray gebruiken. Dat laatste zorgt voor het beste resultaat.

Met de airfryer op 180˚C bak je ze voor ongeveer 15 minuten. Draai ze halverwege een keer om zodat ze aan alle kanten mooi bruin en gaar worden.

Kipnugget dip

Voor het maken van de dip voor bij de Aziatische kipnuggets ben je zo klaar. Je mengt mayonaise met de sojasaus en de hoisin en je voegt er een beetje limoensap naar smaak bij. Peper en zout heb je waarschijnlijk niet nodig omdat de sojasaus en de hoisin al genoeg zout toevoegen, maar check het vooral even.

Aziatische kipnuggets uit de airfryer

Serveer de kipnuggets op een schaal met de dip, de gesneden bosuitjes en de koriander erover. Ben je fan van kip uit de airfryer? Check dan zeker ook deze lekkere kippenboutjes eens.

Foto’s in deze post door: Saskia Lelieveld.

Kipnuggets uit de airfryer

Aziatische kipnuggets uit de airfryer

5 van 1 stem
Gangsnacks
KeukenAziatisch

Makkelijk airfryer recept. Heerlijk als snack of als onderdeel van de maaltijd
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 15 minuten
Marineren2 uur
totaal 2 uur 25 minuten

4 personen

Materiaal

Ingrediënten

Marinade

  • 200 ml karnemelk
  • 1 cm gember geraspt
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 el sojasaus

Krokant jasje

  • 100 gram panko
  • 1 el witte sesamzaadjes
  • 2 el zwarte sesamzaadjes
  • olijfolie voor over de stukjes
  • peper en zout

Dip

  • 3 el mayonaise
  • 1 el hoisin
  • 2 el soyasaus
  • 1 limoen sap
  • 1/2 bosje koriander om te serveren
  • 1 bosui in dunne ringen, om te serveren

  • Voor de marinade rasp je de gember en de knoflook samen met één eetlepel sojasaus en voeg toe aan de karnemelk. Voeg de kipstukjes aan de marinade toe. Laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
  • Mix de panko samen met de sesamzaadjes in een diep bord. Haal de kipstukjes 1 voor 1 door de panko en schud het overtollige even eraf.
  • Dip ze dan weer in de marinade en vervolgens nog een keer door de panko. Spray een klein beetje olijfolie over de kipnuggets en plaats in de airfryer. Hou een enkele laag aan anders worden ze niet knapperig.
  • Bak de kipstukjes op 180˚C in 15 minuten goudbruin, draai halverwege een keer.
  • Maak ondertussen de dip. Roer hiervoor de hoisin en de sojasaus door de mayo. Snij de bosui in dunne ringen en strooi samen met de korianderblaadjes over de goudbruine kipnuggets. Lekker met een beetje limoensap.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 331kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwit: 21g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudigd onverzadigd vet: 7g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Transvet: 0.03g | Cholesterol: 50mg | Natrium: 1195mg | Kalium: 436mg | Vezels: 2g | Suiker: 6g | Vitamine A: 210IU | Vitamine C: 3mg | Calcium: 183mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.