Deze heerlijke broccolitoast maak je snel en makkelijk in de airfryer. Het recept komt uit het nieuwe boek van Julie van den Kerckhove ‘Go keto’.

Broccolitoast

Van vegan naar keto

Terwijl ik rondstruinde over de Culiperslunch nog niet zo heel erg lang geleden liep ik aan tegen de kraam van Lannoo uitgevers en enigszins tot mijn verbazing zag ik een boek staan van Julie van den Kerckhove; Go Keto. Het boek zelf was nog niet uit, maar ik was wel meteen nieuwsgierig naar het boek. Ik kende Julie nog van haar vorige boek Easy Vegan en bij keto denk je toch niet direct aan vegan.

De uitgever beloofde om het boek toe te sturen zodra het uit was en een paar weken geleden lag het dan ook prompt in de brievenbus. Het is overigens niet het eerste keto boek van Julie, zo kwam ik tot de ontdekking want al eerder schreef ze het Keto plan wat ik in de tussentijd ook al had besteld.

Go keto

Geen vleesoverdosis

Het fijne aan de boeken van Julie is dat je niet meteen het idee hebt dat keto alleen maar vlees eten is. Het staat vol met heerlijke gerechten die makkelijk vegan gemaakt kunnen worden of dat al zijn. Haar basis is natuurlijk de plant-based keuken dus dat is geen verrassing. De reden van Julie om over te gaan naar een keto dieet en wel – met mate – vlees, vis en eieren te eten had te maken met haar gezondheid.

Go keto boek

Informatie

Behalve de recepten die echt heerlijk zijn en prachtig gefotografeerd door Heikki Verdurme, staat het boek verder ook vol met nuttige informatie als je zelf keto zou willen uitproberen. Ook als je dat niet wilt dan zijn de recepten erg lekker voor iedereen die gewoon gezond wil eten. Het boek bevat vervolgens nog een 30-dagen plan waarmee je meteen zelf aan de slag kunt. Kortom; ik ben fan. Deze manier van eten ligt dichter bij mijn manier van eten dan vegan dus ik ben alleen maar blij met de veranderde keuze van Julie.

Broccolitoast

Wij maakten uit het boek onder andere deze lekkere broccolitoast. We wilden het in de oven schuiven toen de oven spontaan overleden bleek te zijn. We hebben de toast dus gebakken in de airfryer bij gebrek aan oven. Dat ging ook prima, maar duurt langer omdat je niet alles in een keer kunt bakken. Wij moesten het in drie batches doen. Maar ja, gelukkig hadden we die airfryer nog!

Go Keto van Julie van den Kerckhove is te koop bij oa bol.com voor € 25,99

Broccolitoast

Broccoli flatbread

5 van 1 stem
GangBijgerecht
KeukenKeto

Aangezien de oven er spontaan mee ophield bakten we de toast in de airfryer In dat geval bak je het 15 minuten op 175˚C.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 30 minuten
totaal 40 minuten

10 sneetjes

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 4 eieren
  • 100 gr amandelmeel
  • 1/2 tl zeezout
  • 2 snufjes zwarte peper
  • optioneel: gedroogde kruiden voor erdoor

  • Verwarm de oven voor op 175˚C
  • Hak de broccoli fijn tot rijst met de pulsefunctie van je keukenmachine. Je kunt ook een hakmolen gebruiken, of de broccoli met de hand fijnhakken.
  • Klop de eieren los in een mengkom. Voeg de broccolirijst, het amandelmeel, zeezout en zwarte peper toe. Meng tot een dik deeg
  • Schep het deeg op een bakplaat bedekt met bakpapier. Gebruik een spatel om het deeg uit te spreiden tot het ongeveer een 0,5 cm dik is.
  • Bak 30 minuten of langer tot het goudbruin is
  • Laat minstens 10 minuten afkoelen. Draai om en verwijder het bakpapier. Snijd het in vierkante stukken en bewaar het in een grote glazen bokaal in de koelkast

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 102kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 6g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudigd onverzadigd vet: 0.4g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvet: 0.01g | Cholesterol: 65mg | Natrium: 161mg | Kalium: 216mg | Vezels: 3g | Suiker: 1g | Vitamine A: 474IU | Vitamine C: 54mg | Calcium: 60mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Disclaimer: Ik ontving een reviewexemplaar van het boek

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.