Simone's Kitchen

Boekreview: Go Keto en broccolitoast (uit de airfryer)

Van vegan naar keto

Terwijl ik rondstruinde over de Culiperslunch nog niet zo heel erg lang geleden liep ik aan tegen de kraam van Lannoo uitgevers en enigszins tot mijn verbazing zag ik een boek staan van Julie van den Kerckhove; Go Keto. Het boek zelf was nog niet uit, maar ik was wel meteen nieuwsgierig naar het boek. Ik kende Julie nog van haar vorige boek Easy Vegan en bij keto denk je toch niet direct aan vegan.

De uitgever beloofde om het boek toe te sturen zodra het uit was en een paar weken geleden lag het dan ook prompt in de brievenbus. Het is overigens niet het eerste keto boek van Julie, zo kwam ik tot de ontdekking want al eerder schreef ze het Keto plan wat ik in de tussentijd ook al had besteld.

Geen vleesoverdosis

Het fijne aan de boeken van Julie is dat je niet meteen het idee hebt dat keto alleen maar vlees eten is. Het staat vol met heerlijke gerechten die makkelijk vegan gemaakt kunnen worden of dat al zijn. Haar basis is natuurlijk de plant-based keuken dus dat is geen verrassing. De reden van Julie om over te gaan naar een keto dieet en wel – met mate – vlees, vis en eieren te eten had te maken met haar gezondheid.

Informatie

Behalve de recepten die echt heerlijk zijn en prachtig gefotografeerd door Heikki Verdurme, staat het boek verder ook vol met nuttige informatie als je zelf keto zou willen uitproberen. Ook als je dat niet wilt dan zijn de recepten erg lekker voor iedereen die gewoon gezond wil eten. Het boek bevat vervolgens nog een 30-dagen plan waarmee je meteen zelf aan de slag kunt. Kortom; ik ben fan. Deze manier van eten ligt dichter bij mijn manier van eten dan vegan dus ik ben alleen maar blij met de veranderde keuze van Julie.

Broccoli flatbread

Wij maakten uit het boek onder andere deze lekkere broccoli toastjes. We wilden het in de oven schuiven toen de oven spontaan overleden bleek te zijn. We hebben de toast dus gebakken in de airfryer bij gebrek aan oven. Dat ging ook prima, maar duurt langer omdat je niet alles in een keer kunt bakken. Wij moesten het in drie batches doen. Maar ja, gelukkig hadden we die airfryer nog!

Go Keto van Julie van den Kerckhove is te koop bij oa bol.com voor € 25,99

Broccoli flatbread
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
40 min
 

Aangezien de oven er spontaan mee ophield bakten we de toast in de airfryer In dat geval bak je het 15 minuten op 175˚C.

Servings: 10 sneetjes
Auteur: Julie van den Kerckhove
Ingredienten
  • 1 broccoli
  • 4 eieren
  • 100 gr amandelmeel
  • 1/2 tl zeezout
  • 2 snufjes zwarte peper
  • optioneel: gedroogde kruiden voor erdoor
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175˚C

  2. Hak de broccoli fijn tot rijst met de pulsefunctie van je keukenmachine. Je kunt ook een hakmolen gebruiken, of de broccoli met de hand fijnhakken.

  3. Klop de eieren los in een mengkom. Voeg de broccolirijst, het amandelmeel, zeezout en zwarte peper toe. Meng tot een dik deeg

  4. Schep het deeg op een bakplaat bedekt met bakpapier. Gebruik een spatel om het deeg uit te spreiden tot het ongeveer een 0,5 cm dik is.

  5. Bak 30 minuten of langer tot het goudbruin is

  6. Laat minstens 10 minuten afkoelen. Draai om en verwijder het bakpapier. Snijd het in vierkante stukken en bewaar het in een grote glazen bokaal in de koelkast

Disclaimer: Ik ontving een reviewexemplaar van het boek

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos