Vegan ontbijtmuffins | simoneskitchen.nl

Vegan bakken

Ondanks dat ik officieel niet langer vegetarier ben hou ik nog steeds erg van een uitdaging én eten we het grootste deel van de week zonder vlees of vis. Dus dat is niet zo heel erg anders als voorheen. Ik vind bakken zonder eieren nog steeds wel een uitdaging en omdat ik wel van een uitdaging hou besloot ik om de vegan ontbijtmuffins van het nieuwe boek van Julie  van den Kerchove uit te proberen.

Easy Vegan met Julie

Het boek is een plaatje met prachtige foto’s van Heikki Verdurme, altijd een groot pluspunt bij mij.. 🙂 En de recepten zien er allemaal stuk voor stuk heerlijk uit. Het boek zit inmiddels vol met post-its tussen de pagina’s van recepten die ik graag nog wil uitproberen. Ik maakte deze vegan ontbijtmuffins dus al en het amandelbrood van pagina 34 en de bessenmousse van pagina 140. Die zul je ook nog wel een keer langs zien komen in de nabije toekomst.

20170715 W6A3628

Raw food

In de basis zijn de recepten uit Julie’s boek gebaseerd op raw food en vegan. De recepten zijn niet al te ingewikkeld en gebruiken ook geen vage ingrediënten die nergens te vinden zijn. Alles in het boek is plantaardig en vrij van gluten, lactose en geraffineerde suikers. Het boek is verder praktisch ingedeeld in ontbijt, drankjes, hapjes en bijgerechten, lichte maaltijden (ideaal voor lunch bijvoorbeeld), voor de grote honger en desserts.

Easy vegan
Zoek de verschillen… 🙂

Zin om te koken

Het boek zorgt er in ieder geval voor dat ik zin heb om meteen de keuken in te duiken en dat kan ik lang niet van elk kookboek zeggen! Wil je alvast een van Julie’s recepten uitproberen dan heb ik hier deze lekkere vegan ontbijtmuffins voor je. Ze zijn makkelijk te maken en verrassend lekker. Zelfs Tom – niet meteen de grootste fan van vegan – vond ze lekker en dat zegt toch wel wat.

Er zit een minimale hoeveelheid zoet in (4 el ahornsiroop) en toch smaken ze lekker zoet. Ik maakte ze met appel in plaats van de peer uit Julie’s recept en liet de vanille weg aangezien ik met de beste wil van de wereld mijn vanille niet meer kan vinden… Handig hoor al die lades in de keuken.. Pfft…

Vegan ontbijtmuffins | simoneskitchen.nl

Voor meer vegan recepten check de link!

Easy Vegan met Julie is uitgegeven door Terra Lannoo en te koop voor € 24,99

Disclaimer: Ik kreeg het boek Easy Vegan met Julie ter review opgestuurd, maar alle meningen zijn zoals altijd van mijzelf.

Vegan ontbijtmuffins | simoneskitchen.nl

Vegan ontbijtmuffins

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 50 minuten
totaal 1 uur 5 minuten

12 muffins

Ingrediënten

  • 1 el chiazaad + 3 eetlepels water
  • 150 gr havervlokken
  • 150 gr amandelmeel
  • 4 el rijstbloem
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 2 mespuntjes vanillepoeder
  • 2 el kokosolie gesmolten
  • 210 ml amandelmelk
  • 3 el ahornsiroop
  • 1 el appelciderazijn
  • 2 appels in kleine blokjes
  • 50 gr pecannoten gehakt

  • Meng het chiazaad met het water en zet dit apart. Dit vormt een soort gel en zorgt straks voor stevigheid in de muffins en vervangt eieren.
  • Doe de havervlokken in een keukenmachine met een S-mes (zoals een Magimix) en maal ze tot een fijn poeder.
  • Voeg het amandelmeel, de rijstbloem, kaneel, bakpoeder, zout en vanillepoeder toe en mix het geheel nog een keer door.
  • Voeg de kokosolie, ahornsiroop, appelciderazijn, amandelmelk en het chiazaadmengsel toe en mix tot je een dik deeg hebt. De appelciderazijn zal het bakpoeder extra activeren waardoor de muffins wat luchtiger worden. Dit kan eventueel vervangen worden door limoen- of citroensap.
  • Voeg als laatste de stukjes appel en de pecannoten toe, mix het geheel nog een keer om het goed te mengen.
  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Neem een muffinvorm en bekleed met muffinbakjes of stukjes bakpapier. Verdeel het deeg over de 12 vormpjes. Bestrooi eventueel met nog wat fijngehakte pecannoten.
  • Bak de muffins in ongeveer 50 minuten gaar en goudbruin. Check of ze gaar zijn door een houten prikker in het midden te steken. Als deze er schoon uitkomt zijn de muffins gaar.
  • Laat minimaal 10 minuten afkoelen.
  •  

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Bewaren

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.