Blauwe bessen muffins

Simone’s Favorieten

In Simone’s Favorieten deel ik mijn favoriete recepten uit een kookboek waar ik aan heb meegewerkt. Deze keer is het ietsje anders dan anders want het recept voor de ontbijtmuffins wat je hieronder ziet staat niet in het boek, maar wel in paleo magazine die deze maand uitkomt.

Winactie

Ik ga namelijk twee exemplaren van het nieuwe boek van Evert Berkelaar: Paleo 2.0 weggeven. Behalve een aantal recepten staat het boek vol met de nieuwste inzichten rondom de paleo leefstijl. Het is – zoals Evert zelf zegt – de geëvolueerde versie van het paleo dieet. Een absolute aanrader!

Wat moet je doen om mee te doen aan de winactie?

Om mee te doen aan de winactie schrijf je je hier in via dit formulier. Je schrijft je dan tevens in voor de wekelijkse nieuwsbrief. En let op: ook als je al lid bent van de nieuwsbrief moet je het formulier invullen. Je ontvangt de nieuwsbrief dan niet twee keer, maar ik weet dan wel dat je meedoet met de actie!

Ontbijtmuffins met blauwe bes en chufa

Echt lekker weer om te bakken zal het niet worden vandaag denk ik (te warm!) maar die tijd komt ongetwijfeld snel weer dus deze ontbijtmuffins kun je altijd maken. Zijn er geen blauwe bessen voorhanden dan is het ook lekker met ander fruit. Let wel op als je heel vochtig fruit wilt gaan gebruiken. Dat is misschien niet zo handig.

Chufa is ook wel bekend als aardamandel of de tijgernoot en kun je als meel kopen. Het heeft een lekkere nootachtige smaak. Hier gebruik ik ook chufa bij de broodjes met cranberry.

Pin dit recept

Chufa muffins pin
Ontbijtmuffins met blauwe bes

Ontbijtmuffins met blauwe bes en chufa

Nog geen review
GangOntbijt
Keukenpaleo

Heerlijke ontbijtmuffins die je ook makkelijk mee kunt nemen voor onderweg!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 20 minuten

12 muffins

Ingrediënten


  • Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een muffinvorm met muffinpapiertjes.
  • In een grote kom mix je de eieren, appelmoes, kokosmelk, vanille, ahornsiroop en de kokosbloesemsuiker tot een glad geheel.
  • In een andere kom meng je de chufa, bakpoeder en baking soda. Chufa wil nog wel eens klonteren dus zorg dat je die goed mengt tot de klonten eruit zijn.
  • Doe het meel bij de natte ingredienten en meng goed door. Schep op het laatst de blauwe bessen erdoor en verdeel over de muffinvormpjes.
  • Bak in de voorverwarmde oven voor 20 minuten of tot een houten prikker er schoon uit komt.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.