Boekreview: Lonely Planet Beste streetfood ter wereld

Boekreview Het beste streetfood | simoneskitchen.nl

O wat hou ik van dit seizoen… Het ene mooie kookboek na het andere verschijnt en de stapel met nieuwe boeken hier groeit gestaag. Omdat ik er zoveel heb die ik met jullie wil delen ga ik proberen om elke maandag een nieuw boek te bespreken. Pin me er niet op vast, want ik ben een ster in het schema veranderen maar de intentie is er. Dat telt ook toch?

Beste streetfood ter wereld is alweer een tijdje uit, maar door tijdgebrek ben ik er nog niet aan toegekomen om een recept uit het boek te proberen. Veel recepten hebben een hoog “dude” gehalte, dus Tom zit er ook al een beetje op te azen… Ik verwacht dus binnenkort wel een receptje of wat hier.

Beste streetfood ter wereld | simoneskitchen.nl

Van tamales tot egg waffles tot churros

Streetfood: in heel veel gevallen vind ik het de enige echte manier om een land te leren kennen. Het is soms spannend, want vaak weet je echt niet wat je in je mond stopt, maar als je een aantal regels in acht neemt, is het bijna altijd verrassend en – meestal – lekker. Die regels zijn eigenlijk vooral in de categorie ‘gezond verstand’. Dus ga alleen ergens eten als het druk is, luister ook naar de aanbevelingen van locals en kijk hoe het eruit ziet. Een stalletje waar het drukker is met vliegen dan met klanten is wellicht niet de beste keuze.

In dit boek, uit de reeks van Lonely Planet, vind je de lekkerste streetfood gerechten. Waar je ze kunt vinden en – nog leuker – hoe je ze zelf kunt maken. Het is onderverdeeld in een categorie hartig en een categorie zoet, en achter elk gerecht staat het land van oorsprong. Ben je dus naar India geweest en wil je dolgraag die Mithaa Paan een keer namaken? Of die overheerlijke balik ekmek uit Turkije, Chimney cake uit Hongarije en ga zo nog maar even door.

beste-streetfood-2

En natuurlijk hoef je niet in het land geweest te zijn om het gerecht te maken. Er is letterlijk voor iedereen wat te vinden! Het enige nadeel van het boekje vind ik dat het zo strak is ingelijmd (of hoe noem je dat bij een paperback) dat het lastig open te houden is zonder de kaft te breken. Nou ja, dat gaat toch gebeuren.

Beste streetfood ter wereld. Kosmos Uitgevers € 15,=

Bewaren

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Ik ben gek op streetfood en op de reisgidsen van Lonely Planet dus dit boek lijkt me wel wat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.