Heb je geen ijsmachine maar wil je toch een homemade ijs op tafel zetten? Probeer dan eens deze hack voor het makkelijkste ijs ter wereld. Wat heb je nodig? Niet veel. Je hebt een goede kwaliteit roomijs nodig, speculaas en stemgember.

Makkelijkste ijs ter wereld

Makkelijkste ijs ter wereld

Ik heb – helaas – geen ijsmachine, dus als ik ijs wil maken moet ik het hebben van waterijsjes of ijs wat je zonder machine kunt maken. Dit is eigenlijk helemaal niet homemade, maar wel ontzettend lekker. En het goede nieuws is; je hebt er weinig voor nodig behalve dan een goede kwaliteit roomijs. En je kunt de smaken natuurlijk heel goed afwisselen.

Ik gebruikte hiervoor hertog ijs, maar je kunt elke andere kwaliteits roomijs hiervoor gebruiken. Ik roerde er fijngesneden stemgember doorheen en serveerde het ijs met lekker veel speculaas erover verkruimeld.

Makkelijkste ijs ter wereld

Even laten smelten

Om het ijs te ‘maken’ moet je het roomijs eerst een beetje laten smelten. Het moet zacht genoeg worden zodat je het goed door kunt roeren en er andere ingrediënten doorheen kunt doen. In dit geval dus stemgember maar je kunt er natuurlijk van alles doorheen roeren. Denk eens aan grappige dingen als gehakte M&M’s bijvoorbeeld of vers fruit.

Na het mengen zet je het ijs direct weer terug in de vriezer en je laat het daar weer goed opstijven. Als je klaar bent om het makkelijkste ijs ter wereld te serveren, haal je het uit de vriezer en je laat het even een beetje zacht worden.

Dan serveer je het vervolgens met lekker veel verkruimelde speculaas erover en eventueel iets als bijvoorbeeld een lekkere chocoladesaus. Hoewel het niet homemade is, zal niemand dat door hebben (tenzij je het keurig netjes opbiecht natuurlijk) Probeer het zelf maar eens!

Gizmo komt om de hoek kijken
Makkelijkste ijs ter wereld
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Makkelijkste ijs ter wereld

Klaar in 5 minuten (als je het smelten van het ijs niet meerekent) en superlekker
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 1 liter goede kwaliteit roomijs ik heb Hertog ijs gebruikt
  • 75 gr speculaasjes verkruimeld
  • 2-3 el stemgember klein gesneden

Instructies

  • Laat het even uit de vriezer zacht worden, ongeveer tien minuten.
  • Verkruimel de speculaas en snij de gember fijn.
  • Zodra het ijs zacht genoeg is roer je beide ingredienten er goed door en doe het ijs direct weer in de vriezer om weer op te stijven.
  • Voor serveren ‘overgieten’ met wat speculaas kruimels en wat van het gembersap
Gang: Dessert/zoet
Keuken: Hollandse keuken

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 193kcal, Koolhydraten: 23g, Eiwit: 3g, Vet: 10g, Verzadigd vet: 5g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g, Cholesterol: 31mg, Natrium: 89mg, Kalium: 147mg, Vezels: 1g, Suiker: 17g, Vitamine A: 302IU, Vitamine C: 0.4mg, Calcium: 90mg, Ijzer: 0.3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!