Het makkelijkste ijs ter wereld
Terwijl ik hier nu achter mijn computer zit kijk ik uit op onze tuin. Een troosteloze aanblik terwijl de regen echt met bakken tegelijk naar beneden komt. Ligt het nou aan mij of voorspellen ze elke keer dat het zonnig gaat worden en dan toch elke dag regent het pijpestelen? Hmmm… jammer, jammer… Nou ja, aan de ene kant ook maar goed misschien want ik ben druk met bakken bezig. Op dit moment staat er een biscuitdeeg in de oven en er zijn net al 24 halloween cupcakes gebakken. Ja je hoort het goed… Voor een klant ben ik druk bezig met allerlei dingen bakken voor Halloween…. Beetje raar begin september maar aan de andere kant is het ook alweer snel eigenlijk. Eind oktober is het zo en dan is het jaar alweer bijna voorbij. Ongelovelijk maar waar.
Dit ijs is misschien niet het meest innovatieve gerecht maar het is heel erg lekker… 🙂 En heel erg makkelijk ook. Dus ideaal voor als je weinig tijd hebt, of voor als je geen ijsmachine tot je beschikking hebt maar toch wel eens een apart ijsje op tafel wilt zetten. Essentieel is hier wel dat je lekker ijs als basis gebruikt want dat bepaald voor het grootste gedeelte de smaak natuurlijk. Het oorspronkelijk gerecht komt uit de Engelse Delicious (meegenomen toen ik in London was). Heb je toch een beetje van de zomer op tafel…
Het snelste ijs
Ingrediënten
- 1 liter goede kwaliteit roomijs ik heb Hertog Jan gebruikt
- 75 gr speculaasjes verkruimeld
- 2-3 eetlepels stemgember klein gesneden
Instructies
- Laat het even uit de vriezer zacht worden, ongeveer tien minuten.
- Verkruimel de speculaas en snij de gember fijn.
- Zodra het ijs zacht genoeg is roer je beide ingredienten er goed door en doe het ijs direct weer in de vriezer om weer op te stijven.
- Voor serveren ‘overgieten’ met wat speculaas kruimels en wat van het gembersap
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Het snelste ijs
Ingrediënten
- 1 liter goede kwaliteit roomijs ik heb Hertog Jan gebruikt
- 75 gr speculaasjes verkruimeld
- 2-3 eetlepels stemgember klein gesneden
Instructies
- Laat het even uit de vriezer zacht worden, ongeveer tien minuten.
- Verkruimel de speculaas en snij de gember fijn.
- Zodra het ijs zacht genoeg is roer je beide ingredienten er goed door en doe het ijs direct weer in de vriezer om weer op te stijven.
- Voor serveren ‘overgieten’ met wat speculaas kruimels en wat van het gembersap
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
hihi het ijs is niet van Hertog Jan dat is een lekker biertje
Van Hertog dus
Maar beide van goede kwaliteit
O hahaha… je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Hertog ijs bedoel ik natuurlijk maar mmm, Hertog Jan ijs is misschien een gat in de markt… 🙂
Speculaas en gember,, lijkt me een fantastische combinatie! Ik heb geen ijsmachine, dus dit moet ik onthouden…. lekker!
Hmmm, ziet er goed uit!! (maar dan zonder de gember, ben geen fan…)
Nog twee dagen en dan ga ik met m’n oudste zoon twee daagjes naar Londen, nog leuke tips??
Enne…het is bij ons nog eind augustus hoor 😉
O hahaha… je hebt natuurlijk helemaal gelijk maar ik heb de halve dag in mijn agenda zitten kijken… Je raadt het al; bij september dus ik was de tijd even vooruit… 🙂
Leuk Londen! Ik moet zeggen dat we weinig hebben gezien omdat we een conferentie hadden natuurlijk dus veel in het hotel hebben gezeten. Ik ga eind september met manlief een weekendje naar Londen. En daarna kan ik je vast wel tips geven.. maar dan is het al te laat natuurlijk. Kun jij mij straks tips geven! 😉