Het makkelijkste ijs ter wereld
Heb je geen ijsmachine maar wil je toch een homemade ijs op tafel zetten? Probeer dan eens deze hack voor het makkelijkste ijs ter wereld. Wat heb je nodig? Niet veel. Je hebt een goede kwaliteit roomijs nodig, speculaas en stemgember.
Makkelijkste ijs ter wereld
Ik heb – helaas – geen ijsmachine, dus als ik ijs wil maken moet ik het hebben van waterijsjes of ijs wat je zonder machine kunt maken. Dit is eigenlijk helemaal niet homemade, maar wel ontzettend lekker. En het goede nieuws is; je hebt er weinig voor nodig behalve dan een goede kwaliteit roomijs. En je kunt de smaken natuurlijk heel goed afwisselen.
Ik gebruikte hiervoor hertog ijs, maar je kunt elke andere kwaliteits roomijs hiervoor gebruiken. Ik roerde er fijngesneden stemgember doorheen en serveerde het ijs met lekker veel speculaas erover verkruimeld.
Even laten smelten
Om het ijs te ‘maken’ moet je het roomijs eerst een beetje laten smelten. Het moet zacht genoeg worden zodat je het goed door kunt roeren en er andere ingrediĂ«nten doorheen kunt doen. In dit geval dus stemgember maar je kunt er natuurlijk van alles doorheen roeren. Denk eens aan grappige dingen als gehakte M&M’s bijvoorbeeld of vers fruit.
Na het mengen zet je het ijs direct weer terug in de vriezer en je laat het daar weer goed opstijven. Als je klaar bent om het makkelijkste ijs ter wereld te serveren, haal je het uit de vriezer en je laat het even een beetje zacht worden.
Dan serveer je het vervolgens met lekker veel verkruimelde speculaas erover en eventueel iets als bijvoorbeeld een lekkere chocoladesaus. Hoewel het niet homemade is, zal niemand dat door hebben (tenzij je het keurig netjes opbiecht natuurlijk) Probeer het zelf maar eens!
Makkelijkste ijs ter wereld
Ingrediënten
- 1 liter goede kwaliteit roomijs ik heb Hertog ijs gebruikt
- 75 gr speculaasjes verkruimeld
- 2-3 el stemgember klein gesneden
- Laat het even uit de vriezer zacht worden, ongeveer tien minuten.
- Verkruimel de speculaas en snij de gember fijn.
- Zodra het ijs zacht genoeg is roer je beide ingredienten er goed door en doe het ijs direct weer in de vriezer om weer op te stijven.
- Voor serveren ‘overgieten’ met wat speculaas kruimels en wat van het gembersap
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
hihi het ijs is niet van Hertog Jan dat is een lekker biertje
Van Hertog dus
Maar beide van goede kwaliteit
O hahaha… je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Hertog ijs bedoel ik natuurlijk maar mmm, Hertog Jan ijs is misschien een gat in de markt… đŸ™‚
Speculaas en gember,, lijkt me een fantastische combinatie! Ik heb geen ijsmachine, dus dit moet ik onthouden…. lekker!
Hmmm, ziet er goed uit!! (maar dan zonder de gember, ben geen fan…)
Nog twee dagen en dan ga ik met m’n oudste zoon twee daagjes naar Londen, nog leuke tips??
Enne…het is bij ons nog eind augustus hoor đŸ˜‰
O hahaha… je hebt natuurlijk helemaal gelijk maar ik heb de halve dag in mijn agenda zitten kijken… Je raadt het al; bij september dus ik was de tijd even vooruit… đŸ™‚
Leuk Londen! Ik moet zeggen dat we weinig hebben gezien omdat we een conferentie hadden natuurlijk dus veel in het hotel hebben gezeten. Ik ga eind september met manlief een weekendje naar Londen. En daarna kan ik je vast wel tips geven.. maar dan is het al te laat natuurlijk. Kun jij mij straks tips geven! đŸ˜‰