Terwijl ik hier nu achter mijn computer zit kijk ik uit op onze tuin. Een troosteloze aanblik terwijl de regen echt met bakken tegelijk naar beneden komt. Ligt het nou aan mij of voorspellen ze elke keer dat het zonnig gaat worden en dan toch elke dag regent het pijpestelen? Hmmm… jammer, jammer… Nou ja, aan de ene kant ook maar goed misschien want ik ben druk met bakken bezig. Op dit moment staat er een biscuitdeeg in de oven en er zijn net al 24 halloween cupcakes gebakken. Ja je hoort het goed… Voor een klant ben ik druk bezig met allerlei dingen bakken voor Halloween…. Beetje raar begin september maar aan de andere kant is het ook alweer snel eigenlijk. Eind oktober is het zo en dan is het jaar alweer bijna voorbij. Ongelovelijk maar waar.

Supermakkelijk ijsje

Voor als je geen ijsmachine hebt en toch iets aparts op tafel wilt zetten

Dit ijs is misschien niet het meest innovatieve gerecht maar het is heel erg lekker… 🙂 En heel erg makkelijk ook. Dus ideaal voor als je weinig tijd hebt, of voor als je geen ijsmachine tot je beschikking hebt maar toch wel eens een apart ijsje op tafel wilt zetten. Essentieel is hier wel dat je lekker ijs als basis gebruikt want dat bepaald voor het grootste gedeelte de smaak natuurlijk. Het oorspronkelijk gerecht komt uit de Engelse Delicious (meegenomen toen ik in London was). Heb je toch een beetje van de zomer op tafel…

Print recept Pin recept
No ratings yet

Het snelste ijs

Klaar in 5 minuten (als je het smelten van het ijs niet meerekent) en superlekker
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 1 liter goede kwaliteit roomijs ik heb Hertog Jan gebruikt
  • 75 gr speculaasjes verkruimeld
  • 2-3 eetlepels stemgember klein gesneden

Instructies

  • Laat het even uit de vriezer zacht worden, ongeveer tien minuten.
  • Verkruimel de speculaas en snij de gember fijn.
  • Zodra het ijs zacht genoeg is roer je beide ingredienten er goed door en doe het ijs direct weer in de vriezer om weer op te stijven.
  • Voor serveren ‘overgieten’ met wat speculaas kruimels en wat van het gembersap

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
Speculaas ijs met gember

Heerlijk speculaasijs met gember

En wie kwam daar weer om de hoek kijken??

Print recept Pin recept
No ratings yet

Het snelste ijs

Klaar in 5 minuten (als je het smelten van het ijs niet meerekent) en superlekker
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 1 liter goede kwaliteit roomijs ik heb Hertog Jan gebruikt
  • 75 gr speculaasjes verkruimeld
  • 2-3 eetlepels stemgember klein gesneden

Instructies

  • Laat het even uit de vriezer zacht worden, ongeveer tien minuten.
  • Verkruimel de speculaas en snij de gember fijn.
  • Zodra het ijs zacht genoeg is roer je beide ingredienten er goed door en doe het ijs direct weer in de vriezer om weer op te stijven.
  • Voor serveren ‘overgieten’ met wat speculaas kruimels en wat van het gembersap

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!