De makkelijkste zoete aardappeltosti

Zoete aardappeltosti | simoneskitchen.nl

Een tosti maar dan net even anders

Een tijdje terug begon Esmée tijdens een fotoshoot over het ontbreken van een broodrooster in de studio. Nu zijn daar wel manieren voor te bedenken natuurlijk maar soms werkt een broodrooster natuurlijk gewoon sneller en makkelijker. Een nieuw broodrooster moest er dus komen. Dat nieuwe apparaat was echter zo mooi dat ik besloot om die zelf te houden en de oude naar de studio te verhuizen. Hahaha…

Rooster eens iets anders

Uiteraard hadden we voor het uitproberen van de broodrooster in eerste instantie een boterham geroosterd en het fijne is dat deze heel regelmatig roostert. In tegenstelling tot het oude apparaat overigens (Sorry Es!) Maar een boterham roosteren kan iedereen natuurlijk wel en het leek me leuk om eens een alternatief soort tosti uit te proberen. Een zoete aardappeltosti. Lekker als je geen brood wilt of kunt eten of gewoon als variatie op the good old toast.

Zoete aardappeltosti | simoneskitchen.nl

Zoete aardappeltosti

Een zoete aardappeltosti dus. Een aantal dingen zijn belangrijk hierin: ten eerste moet je de zoete aardappel vooral niet te dik snijden. Dat is een uitdaging met een mes zoals ik ondervond. Een mandoline ga ik het de volgende keer mee proberen. Het roosteren zelf duurt langer dan je gewend bent met een boterham dus neem er wel even de tijd voor. Ik roosterde mijn aardappeltosti drie keer op standje 4. Maar uitproberen is aan te raden.

Beleg naar keuze

Natuurlijk kun je de toast beleggen zoals je zelf lekker vindt, maar ik koos in dit geval voor 1 met avocado, 1 met picalilly en appel en 1 met pesto, tomaat en peterselie. Alle drie lekker!

 

Zoete aardappeltosti

Ingredienten:

  • 1 flinke zoete aardappel (eentje die een beetje recht is, werkt handiger)
  • 2 el picalilly
  • 1/2 appel
  • 1/2 avocado
  • 1 tl zonnebloempitten
  • 1/2 tl chiazaad
  • 1 el pesto
  • 1 tomaat
  • 1 takje peterselie

Bereiding:

  1. Begin met het snijden van je zoete aardappel. Gebruik hier liefst een mandoline voor om de plakken gelijkmatig en zo dun mogelijk te kunnen snijden. natuurlijk ook weer niet te dun, het moet wel nog stevig genoeg zijn om als toast te kunnen fungeren.
  2. Doe je plakken in een broodrooster en rooster ze drie of vier keer op je normale stand. Maar check vooral tussendoor even! Een proefplakje is handig om te maken zodat je een beetje weet hoe lang het duurt.
  3. Beleg de plakken vervolgens met de toppings en smullen maar!

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Niet te dik, maar ook niet te dun snijden. Kun je een indicatie geven? Halve cm, 1 cm??

  2. Oké, ga ik proberen. Gewoon wat experimenteren dus. Fijn alternatief voor schoondochter met glutenintolerantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.