Zoete aardappeltosti | simoneskitchen.nl

Een tosti maar dan net even anders – zoete aardappeltosti

Een tijdje terug begon Esmée tijdens een fotoshoot over het ontbreken van een broodrooster in de studio. Nu zijn daar wel manieren voor te bedenken natuurlijk maar soms werkt een broodrooster natuurlijk gewoon sneller en makkelijker. Een nieuw broodrooster moest er dus komen. Dat nieuwe apparaat was echter zo mooi dat ik besloot om die zelf te houden en de oude naar de studio te verhuizen. Hahaha…

P8110036

Rooster eens iets anders

Uiteraard hadden we voor het uitproberen van de broodrooster in eerste instantie een boterham geroosterd en het fijne is dat deze heel regelmatig roostert. In tegenstelling tot het oude apparaat overigens (Sorry Es!) Maar een boterham roosteren kan iedereen natuurlijk wel en het leek me leuk om eens een alternatief soort tosti uit te proberen. Een zoete aardappeltosti. Lekker als je geen brood wilt of kunt eten of gewoon als variatie op the good old toast.

Zoete aardappeltosti | simoneskitchen.nl

Zoete aardappeltosti

Een zoete aardappeltosti dus. Een aantal dingen zijn belangrijk hierin: ten eerste moet je de zoete aardappel vooral niet te dik snijden. Dat is een uitdaging met een mes zoals ik ondervond. Een mandoline ga ik het de volgende keer mee proberen. Het roosteren zelf duurt langer dan je gewend bent met een boterham dus neem er wel even de tijd voor. Ik roosterde mijn aardappeltosti drie keer op standje 4. Maar uitproberen is aan te raden.

Beleg naar keuze

Natuurlijk kun je de toast beleggen zoals je zelf lekker vindt, maar ik koos in dit geval voor 1 zoete aardappeltosti met avocado, 1 met picalilly en appel en 1 met pesto, tomaat en peterselie. Alle drie lekker!

Overigens kun je deze zoete aardappeltosti natuurlijk ook maken in een oven. In dat geval schuif je de plakken besmeerd met een beetje olijfolie in de oven op 200˚C. Hou ongeveer 10-15 minuten aan (afhankelijk van hoe dik of hoe dun je de zoete aardappel hebt gesneden)

Verder verwerk je de zoete aardappeltosti dan zoals hieronder! Check hier ook de variant op dit gerecht de zoete aardappeltoast, wat natuurlijk gewoon een andere naam is. Daar gebruikte ik een zoeter beleg.

Check ook deze recepten met zoete aardappel:

Zoete aardappeltosti | simoneskitchen.nl

Zoete aardappeltosti

No ratings yet

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel eentje die een beetje recht is, werkt handiger
  • 2 el picalilly
  • 1/2 appel
  • 1/2 avocado
  • 1 tl zonnebloempitten
  • 1/2 tl chiazaad
  • 1 el pesto
  • 1 to maat
  • 1 takje peterselie

  • Begin met het snijden van je zoete aardappel. Gebruik hier liefst een mandoline voor om de plakken gelijkmatig en zo dun mogelijk te kunnen snijden. natuurlijk ook weer niet te dun, het moet wel nog stevig genoeg zijn om als toast te kunnen fungeren.
  • Doe je plakken in een broodrooster en rooster ze drie of vier keer op je normale stand. Maar check vooral tussendoor even! Een proefplakje is handig om te maken zodat je een beetje weet hoe lang het duurt.
  • Beleg de plakken vervolgens met de toppings en smullen maar!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.