Tempura met zoete aardappel en bloemkool
Tempura van zoete aardappel en bloemkool
Als je al eens tempura hebt geproefd dan weet je dat dit knapperige korstje heerlijk is met van alles. Dit – van oorsprong Japanse – beslag zorgt voor groente die net dat beetje extra heeft. Groente met een lekker knapperig korstje.
Het leven kan soms rare wendingen nemen. Soms leuk, soms minder leuk… Soms onverwachts en soms omdat je er zelf voor kiest om dingen anders aan te pakken.
Zo zijn we hier momenteel op HQ Simone’s Kitchen ( dat heb ik nou altijd al eens willen zeggen) bezig met snode plannen voor de nabije toekomst.
Plannen die nog wat onduidelijk zijn, maar waar ik bij tijd en wijle nu al pijn in mijn buik van heb. Dat komt omdat ik – blijkbaar – een controlefreak ben, zegt Tom dan. En ja ik heb dingen wel graag zelf in de hand, maar ja een mens kan niet alles doen…
Zucht… Het is natuurlijk niet alleen maar eng. Het is ook vooral heel erg spannend en soms zou ik willen dat die emoties van mij niet zo heen en weer gingen… In een brainstorm sessie kan het variëren van laaiend enthousiast tot half depressief ‘omdat het toch niks wordt’…
Het erge is natuurlijk dat ik jullie nog niet kan vertellen waar het nou allemaal om gaat. Dat is – voor nu – nog even geheim en dat is dan ook weer niet mijn sterkste punt. Kan prima geheimen bewaren maar deze hoort toch eigenlijk wel gedeeld te worden.
Al een beetje nieuwsgierig?
Wij gaan ondertussen weer terug naar onze steeds dikker wordende notitieboeken (toch blij dat ik er daar in ieder geval genoeg van heb… Haha…!)
Goed… Tot zover deze nietszeggende onthulling over niks nog… Dus…
Tom is ondertussen druk met het bedenken van het ultieme ‘dudefood‘ (in plat Nederlands: mannen-eten) want zo zegt hij ‘Dat ontbreekt nogal hier op de site…’ Dan meteen maar mijn vraag aan jullie; wat is – voor jou – het ultieme ‘dudefood’? Hamburger? Spareribs? Grote steaks? Potten bier? Ik hoor het graag…
Iets minder dudefood, maar wel uitstekend geschikt om te serveren bíj dat mannenmenu zijn deze heerlijke zoete aardappel frietjes in tempura beslag. Echt zo snel klaar! Je kunt de zoete aardappel gewoon rauw verwerken, even door de bloem halen, door het beslag halen en in de hete olie ploppen. Smullen maar!
Ook erg lekker met kleine bloemkool roosjes.
Zoete aardappel tempura beslag
Ingrediënten
- 120 gr bloem
- 250 ml spa rood ijskoud
- 1 ei
- zout
- peper
- zoete aardappel
- bloemkool
- olie om te frituren
Instructies
- Zet de olie alvast op het vuur. De temperatuur om te frituren is 180 C. Je kunt het natuurlijk in een frituurpan doen of als je die niet hebt gaat het ook prima in een wok of andere pan
- Snij je groente in mooie dunne frietjes en de bloemkool in kleine roosjes.
- Maak het beslag door de bloem te combineren met het ei, de spa rood en flink peper en zout.
- Haal de groente even kort door bloem en klop het overtollige eraf. Haal daarna door je beslag en doe het in de hete olie.
- Zodra het goudbruin is haal je het eruit en laat uitlekken op keukenpapier.
- Heerlijk met zelfgemaakte mayonaise
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Tempura sweet potato - super easy to make | Simone's Kitchen
Aaaah, nu ben ik echt heel nieuwsgierig wat het voor nieuws is… spannend, maar dus ook eng… Pfoe! Hopelijk gaat het goed uitpakken, maar komt vast goed. Zeker met zo’n lekker recept erbij 😉
Heeeeeel eng Maura! 🙂
Mijn god, je weet de spanning wel goed op te voeren hoor! Ik hoop dat ik vanavond nog kan slapen 🙂
Eten is bij de dude des huizes erg belangrijk, maar ik weet niet of hij model staat voor de gemiddelde dude?? Zo gaat hij volgende week een wedstrijd lopen van 100 km over de Mont Blanc. Dan wordt een bordje pasta eten al snel carbo laden 😉 hehehehe
Hahaha…. Nou ja bordje pasta is lekker al weet ik niet of het telt als dudefood…:)
Uhh, ik ben helemaal niet nieuwsgierig hoor ;-). Zoete aardappel bak ik altijd in de oven, maar dit recept ga ik zeker ook proberen.
Ja uit de oven doen wij ook vaak maar dit is eigenlijk lekkerder!
Oooo, ik vind het wel spanned hoor…Ga je aub héél snel iets meer zeggen?? Ik ben heel erg nieuwsgierig. En je stemmingswisselingen, daar kan ik inkomen…Maar ik denk wel dat het sowieso iets wordt….
In verband met manneneten: chips – salami – pizza !! Alles uiteraard uit het vuistje!
Ik moet je sowieso nog een mailtje sturen San dus komt voor elkaar!
Nou ben ik helemaal vergeten te reageren op dit recept. Ik wilde nog zeggen dat ik hier heel blij mee ben, want laatst had ik dit gegeten in een restaurant en dat was echt lekker! En mijn vriend houdt niet van zoete aardappel maar ik denk dat dit hem wel eens zou kunnen overtuigen.
Je maakt me nieuwsgierig Simone! Maar volgens mij is het heeel erg leuk?!
Mijn dude eet helaas voornamelijk aardappels met vlees, en dan met wat groente erbij als garnering (grapje). Op vakantie in Amerika heeft hij 2 weken elke dag een broodje hamburger gegeten, dus dat viel denk ik ook wel in de smaak. En als ik dudefood mocht kiezen zou ik sowieso voor spareribs gaan!
Ja lekker sticky spareribs gaan er altijd in natuurlijk. En hamburgers… Altijd het ultieme dudefood!
Stampotten, chili con carne en erwtensoep scoren hier hoog op de ‘dude food ladder’. Volgens mij ligt dat aan de effecten achteraf…….
Whahaha… Ja inderdaad Margreet. Dat komt me heel bekend voor… 😉
Jij weet mensen wel nieuwsgierig te maken hoor!
😉
En aardappel in tempura beslag. Nooit aan gedacht!
En dudefood. Tsja. Als je P vraagt kom je toch snel op spareribs, shoarma (zelf gesneden en gekruid), grote hamburgers. Ja. En bier. Hahaha
Ja is zo lekker Es! Spareribs, shoarma, hamburgers… Ja dat klinkt wel als dudefood inderdaad… Met bier uiteraard.. 😉