Zoete aardappel tempura | simoneskitchen.nl

Tempura van zoete aardappel en bloemkool

Als je al eens tempura hebt geproefd dan weet je dat dit knapperige korstje heerlijk is met van alles. Dit – van oorsprong Japanse – beslag zorgt voor groente die net dat beetje extra heeft. Groente met een lekker knapperig korstje.

Het leven kan soms rare wendingen nemen. Soms leuk, soms minder leuk… Soms onverwachts en soms omdat je er zelf voor kiest om dingen anders aan te pakken.
Zo zijn we hier momenteel op HQ Simone’s Kitchen ( dat heb ik nou altijd al eens willen zeggen) bezig met snode plannen voor de nabije toekomst.


Plannen die nog wat onduidelijk zijn, maar waar ik bij tijd en wijle nu al pijn in mijn buik van heb. Dat komt omdat ik – blijkbaar – een controlefreak ben, zegt Tom dan. En ja ik heb dingen wel graag zelf in de hand, maar ja een mens kan niet alles doen…
Zucht… Het is natuurlijk niet alleen maar eng. Het is ook vooral heel erg spannend en soms zou ik willen dat die emoties van mij niet zo heen en weer gingen… In een brainstorm sessie kan het variëren van laaiend enthousiast tot half depressief ‘omdat het toch niks wordt’…

Zoete aardappel tempura | simoneskitchen.nl


Het erge is natuurlijk dat ik jullie nog niet kan vertellen waar het nou allemaal om gaat. Dat is – voor nu – nog even geheim en dat is dan ook weer niet mijn sterkste punt. Kan prima geheimen bewaren maar deze hoort toch eigenlijk wel gedeeld te worden.
Al een beetje nieuwsgierig?
Wij gaan ondertussen weer terug naar onze steeds dikker wordende notitieboeken (toch blij dat ik er daar in ieder geval genoeg van heb… Haha…!)

Goed… Tot zover deze nietszeggende onthulling over niks nog… Dus…
Tom is ondertussen druk met het bedenken van het ultieme ‘dudefood‘ (in plat Nederlands: mannen-eten) want zo zegt hij ‘Dat ontbreekt nogal hier op de site…’ Dan meteen maar mijn vraag aan jullie; wat is – voor jou – het ultieme ‘dudefood’? Hamburger? Spareribs? Grote steaks? Potten bier? Ik hoor het graag…

Iets minder dudefood, maar wel uitstekend geschikt om te serveren bíj dat mannenmenu zijn deze heerlijke zoete aardappel frietjes in tempura beslag. Echt zo snel klaar! Je kunt de zoete aardappel gewoon rauw verwerken, even door de bloem halen, door het beslag halen en in de hete olie ploppen. Smullen maar!
Ook erg lekker met kleine bloemkool roosjes.

Zoete aardappel tempura | simoneskitchen.nl

Zoete aardappel tempura beslag

Nog geen review
GangBijgerecht

In de toko kom je soms mixen tegen met tempura beslag. Wat nou ‘echt’ tempura beslag is weet ik eerlijk gezegd niet maar dit smaakte in ieder geval erg goed.
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 30 minuten
totaal 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 120 gr bloem
  • 250 ml spa rood ijskoud
  • 1 ei
  • zout
  • peper
  • zoete aardappel
  • bloemkool
  • olie om te frituren

  • Zet de olie alvast op het vuur. De temperatuur om te frituren is 180 C. Je kunt het natuurlijk in een frituurpan doen of als je die niet hebt gaat het ook prima in een wok of andere pan
  • Snij je groente in mooie dunne frietjes en de bloemkool in kleine roosjes.
  • Maak het beslag door de bloem te combineren met het ei, de spa rood en flink peper en zout.
  • Haal de groente even kort door bloem en klop het overtollige eraf. Haal daarna door je beslag en doe het in de hete olie.
  • Zodra het goudbruin is haal je het eruit en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Heerlijk met zelfgemaakte mayonaise

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
Bloemkool tempura | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.