Simone's Kitchen

Tempura zoete aardappel en spannende tijden

Zoete aardappel tempura | simoneskitchen.nl

Tempura van zoete aardappel en bloemkool

Het leven kan soms rare wendingen nemen. Soms leuk, soms minder leuk… Soms onverwachts en soms omdat je er zelf voor kiest om dingen anders aan te pakken.
Zo zijn we hier momenteel op HQ Simone’s Kitchen ( dat heb ik nou altijd al eens willen zeggen) bezig met snode plannen voor de nabije toekomst.
Plannen die nog wat onduidelijk zijn, maar waar ik bij tijd en wijle nu al pijn in mijn buik van heb. Dat komt omdat ik – blijkbaar – een controlefreak ben, zegt Tom dan. En ja ik heb dingen wel graag zelf in de hand, maar ja een mens kan niet alles doen…
Zucht… Het is natuurlijk niet alleen maar eng. Het is ook vooral heel erg spannend en soms zou ik willen dat die emoties van mij niet zo heen en weer gingen… In een brainstorm sessie kan het variëren van laaiend enthousiast tot half depressief ‘omdat het toch niks wordt’…

Zoete aardappel tempura | simoneskitchen.nl


Het erge is natuurlijk dat ik jullie nog niet kan vertellen waar het nou allemaal om gaat. Dat is – voor nu – nog even geheim en dat is dan ook weer niet mijn sterkste punt. Kan prima geheimen bewaren maar deze hoort toch eigenlijk wel gedeeld te worden.
Al een beetje nieuwsgierig?
Wij gaan ondertussen weer terug naar onze steeds dikker wordende notitieboeken (toch blij dat ik er daar in ieder geval genoeg van heb… Haha…!)

Goed… Tot zover deze nietszeggende onthulling over niks nog… Dus…
Tom is ondertussen druk met het bedenken van het ultieme ‘dudefood’ (in plat Nederlands: mannen-eten) want zo zegt hij ‘Dat ontbreekt nogal hier op de site…’ Dan meteen maar mijn vraag aan jullie; wat is – voor jou – het ultieme ‘dudefood’? Hamburger? Spareribs? Grote steaks? Potten bier? Ik hoor het graag…

Iets minder dudefood, maar wel uitstekend geschikt om te serveren bíj dat mannenmenu zijn deze heerlijke zoete aardappel frietjes in tempura beslag. Echt zo snel klaar! Je kunt de zoete aardappel gewoon rauw verwerken, even door de bloem halen, door het beslag halen en in de hete olie ploppen. Smullen maar!
Ook erg lekker met kleine bloemkool roosjes.

Zoete aardappel tempura | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Zoete aardappel tempura beslag

In de toko kom je soms mixen tegen met tempura beslag. Wat nou ‘echt’ tempura beslag is weet ik eerlijk gezegd niet maar dit smaakte in ieder geval erg goed.

Ingrediënten

  • 1 cup bloem
  • 1 cup spa rood ijskoud
  • 1 ei
  • zout
  • peper
  • zoete aardappel
  • bloemkool

Instructies

  • Zet de olie alvast op het vuur. De temperatuur om te frituren is 180 C. Je kunt het natuurlijk in een frituurpan doen of als je die niet hebt gaat het ook prima in een wok of andere pan
  • Snij je groente in mooie dunne frietjes en de bloemkool in kleine roosjes.
  • Maak het beslag door de bloem te combineren met het ei, de spa rood en flink peper en zout.
  • Haal de groente even kort door bloem en klop het overtollige eraf. Haal daarna door je beslag en doe het in de hete olie.
  • Zodra het goudbruin is haal je het eruit en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Heerlijk met zelfgemaakte mayonaise
Bloemkool tempura | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.