Simone's Kitchen

Een appelpizza – lekker als zoete traktatie

Appelpizza

Een pizza van appel

Een van de specials van paleo magazine nr 5 van afgelopen jaar was de paleo pizza. Ik ging los met bloemkoolbodems, courgettebodems en bietenbodems en kwam tot de ontdekking dat je eigenlijk zo ongeveer alle groente wel kunt gebruiken om een soort van pizza bodem te maken. Ik had alle pizza’s al af maar moest nog wel de zoete gerechten maken voor het nummer. Toen bedacht ik me ineens dat je misschien ook wel een appelpizza zou kunnen maken.

Gebakje

En ja hoor! Dat ging zonder problemen goed! En lekker dat het is ook nog eens. Het is eigenlijk meer een soort gebakje dan een echte pizza. Dat komt natuurlijk door de appel en de topping maar echt een aanrader om te maken als je eens iets anders wilt!

Appelpizza

Topping variatie

Ik gebruikte hier een eenvoudige topping van kokosyoghurt, banaan en granaatappel maar je kunt het natuurlijk zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Gebruik je wel zuivel dan misstaat een flinke klodder slagroom ook niet. of kokosroom kan natuurlijk ook. En chocola! Ook heel erg lekker met grofgehakte pure chocola of gesmolten chocola of…. je hoort al dat de mogelijkheden groot zijn. Haha. Wil jij ook eens een appelpizza maken? Volg dan eenvoudig de stappen hieronder en ga je te buiten aan de toppings!

Ben jij ook fan van paleo pizza? Probeer dan eens onze (van mij en Esmée) allereerste paleopizza uit. Ik dacht toen nog dat je gerust een paleopizza kon eten tijdens een whole30. Dat is dus niet toegestaan.. Was even een oops momentje!

Lang geleden en nog lang niet perfect op dat moment maar wel gewoon erg lekker! De andere pizza recepten komen binnenkort ook online!

Zeker weten dat je geen fijne paleorecepten mist? Check dan vooral de feestdagenaanbieding hier!

Appelpizza
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

APPELPIZZA

Na het maken van de paleopizza special leek me dat een zoete pizza eigenlijk ook wel leuk zou zijn. En voila, de appelpizza!
Bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 50 gr amandelmeel
  • 2 el kokosmeel
  • 250 gr fijngehakte appel. Niet raspen dan wordt het te vochtig. Fijn snijden werkt beter
  • 1 tl kaneel
  • ½ el kokosbloesemsuiker
  • 1 ei
  • Snufje zout

Topping

  • 100 gr Kokosyoghurt eventueel gezoet met een beetje honing
  • 1 Banaan
  • 1 Granaatappel
  • 2 el Gehakte hazelnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Meng het amandelmeel met het kokosmeel, kaneel, zout en de suiker. Mix even goed door. Voeg de stukjes appel en het ei toe en meng goed. Dit gaat het makkelijkste met je handen.
  • Vorm van het mengsel kleine pizzaatjes met een iets opstaand randje.
  • Zet in de oven en bak voor ongeveer 20-25 minuten of tot goubruin.
  • Beleg de pizza met de kokosyoghurt, banaanplakjes en granaatappel. Strooi de gehakte nootjes eroverheen.

Voedingswaarde

Calorieën: 257kcal, Koolhydraten: 26g, Eiwit: 6g, Vet: 16g, Verzadigd vet: 6g, Cholesterol: 41mg, Natrium: 31mg, Kalium: 303mg, Vezels: 6g, Suiker: 14g, Vitamine A: 112IU, Vitamine C: 7mg, Calcium: 53mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Pingback: Paleo pizza 2.0 - de courgettepizza! | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!