Tropische salade

Tropische bui

Zal het liggen aan het feit dat een vakantie er voorlopig niet inzit? In ieder geval ben ik deze week lekker in een tropische bui blijkbaar. Met eerst de Hawaï bloemkool rijst en nu deze lekkere – tropisch getinte – salade.

Saladeweer

In deze tijd van het jaar is het natuurlijk sowieso saladetijd. Alhoewel dat voor mij eigenlijk wel het hele jaar is. Ik kan er blij van worden, al heb ik niet altijd zin om iets nieuws te verzinnen.

Dat is wellicht ook het nadeel van recepten ontwikkelen voor je werk. Op gegeven moment wil je er niet meer over nadenken en maak je dan zelf voor het avondeten iets heel saais. Groentensoep. Of een salade met gebakken aardappeltjes. Niks mis mee, maar niet meteen lekker creatief.

Tropische salade

Deze tropische salade met mango, papaya en ananas daarentegen is dat wel. Heerlijk als bijgerecht tijdens een barbecue bijvoorbeeld of ook erg lekker als lunch. En je hebt er echt niet veel meer tijd voor nodig dan voor een ‘niet-creatieve’ salade.

Ik moet toch ook beter voor mezelf zorgen want dat is er wel een beetje bij ingeschoten de laatste tijd. Teveel snelle maaltijd met vooral veel snelle koolhydraten. Tijd om die ‘corona-kilo’s’ te lijf te gaan!

Tropische salade

Tropische salade

5 van 2 stemmen
GangLunch
Keukenpaleo

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 20 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr gerookte kipfilet in blokjes
  • 75 gr mango in kleine blokjes
  • 1 niet te grote papaya
  • 100 gr ananasblokjes
  • 50 gr granaatappelpitjes
  • 1 avocado
  • 75 gr rucola
  • 100 gr kokosblokjes
  • Sap van 1 limoen
  • Peper en zout
  • Dressing: Goede olijfolie en eventueel wat mooie balsamico.

  • Snij de kokosblokjes wat kleiner. Maak de papaya schoon en snijd in kleine blokjes of gebruik een meloensteker om bolletjes te maken.
  • Meng de mango, kip, papaya, kokos, ananas en granaatappelpitjes door elkaar.
  • Neem een schaal en leg hier de rucola op. Doe hierop je tropische salade en eindig met de blokjes avocado erover.
  • Sprenkel het limoensap eroverheen en serveer de salade met olijfolie en balsamico.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 571kcal | Koolhydraten: 51g | Eiwit: 22g | Vet: 35g | Verzadigd vet: 18g | Cholesterol: 48mg | Natrium: 128mg | Kalium: 1534mg | Vezels: 17g | Suiker: 30g | Vitamine A: 2915IU | Vitamine C: 151mg | Calcium: 116mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.