Simone's Kitchen

Tropische salade (voor als de zon weer terug komt)

Tropische salade

Tropische bui

Zal het liggen aan het feit dat een vakantie er voorlopig niet inzit? In ieder geval ben ik deze week lekker in een tropische bui blijkbaar. Met eerst de Hawaï bloemkool rijst en nu deze lekkere – tropisch getinte – salade.

Saladeweer

In deze tijd van het jaar is het natuurlijk sowieso saladetijd. Alhoewel dat voor mij eigenlijk wel het hele jaar is. Ik kan er blij van worden, al heb ik niet altijd zin om iets nieuws te verzinnen.

Dat is wellicht ook het nadeel van recepten ontwikkelen voor je werk. Op gegeven moment wil je er niet meer over nadenken en maak je dan zelf voor het avondeten iets heel saais. Groentensoep. Of een salade met gebakken aardappeltjes. Niks mis mee, maar niet meteen lekker creatief.

Tropische salade

Deze tropische salade met mango, papaya en ananas daarentegen is dat wel. Heerlijk als bijgerecht tijdens een barbecue bijvoorbeeld of ook erg lekker als lunch. En je hebt er echt niet veel meer tijd voor nodig dan voor een ‘niet-creatieve’ salade.

Ik moet toch ook beter voor mezelf zorgen want dat is er wel een beetje bij ingeschoten de laatste tijd. Teveel snelle maaltijd met vooral veel snelle koolhydraten. Tijd om die ‘corona-kilo’s’ te lijf te gaan!

Tropische salade
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Tropische salade

Bereidingstijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr gerookte kipfilet in blokjes
  • 75 gr mango in kleine blokjes
  • 1 niet te grote papaya
  • 100 gr ananasblokjes
  • 50 gr granaatappelpitjes
  • 1 avocado
  • 75 gr rucola
  • 100 gr kokosblokjes
  • Sap van 1 limoen
  • Peper en zout
  • Dressing: Goede olijfolie en eventueel wat mooie balsamico.

Instructies

  • Snij de kokosblokjes wat kleiner. Maak de papaya schoon en snijd in kleine blokjes of gebruik een meloensteker om bolletjes te maken.
  • Meng de mango, kip, papaya, kokos, ananas en granaatappelpitjes door elkaar.
  • Neem een schaal en leg hier de rucola op. Doe hierop je tropische salade en eindig met de blokjes avocado erover.
  • Sprenkel het limoensap eroverheen en serveer de salade met olijfolie en balsamico.
Gang: Lunch
Keuken: paleo
Trefwoord: ananas, avocado, mango

Voedingswaarde

Calorieën: 571kcal, Koolhydraten: 51g, Eiwit: 22g, Vet: 35g, Verzadigd vet: 18g, Cholesterol: 48mg, Natrium: 128mg, Kalium: 1534mg, Vezels: 17g, Suiker: 30g, Vitamine A: 2915IU, Vitamine C: 151mg, Calcium: 116mg, Ijzer: 3mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.