Simone's Kitchen

Parel couscous met asperges en ‘zon’ gedroogde tomaatjes

20160326-3
Het is een beetje rustig geweest deze week met nieuwe recepten. Niet omdat ik geen nieuwe recepten in mijn hoofd heb zitten, maar wel omdat we deze week even pas op de plaats doen en een sapkuur doen. Dan kun je wel taarten gaan bakken, maar laten we eerlijk zijn, dat is geen goed idee. Waarom we een sapkuur doen kun je morgen lezen, maar voor nu wil ik de week toch wel afsluiten met een lekker recept.

Ik heb sinds kort parel couscous ontdekt en ik ben fan. Couscous – de gewone – vind ik wel ok, maar ik hou van korrels met een beetje meer ‘bite’; vandaar dat je hier heel veel recepten tegenkomt met spelt of freekeh. In ieder geval de soorten waar wat meer volume in zit. Als je een korreltje couscous op je vinger legt moet je er een microscoop bij zoeken (ongeveer dan he)

20160326-4

Het fijne van couscous is natuurlijk dat je het niet hoeft te koken. Je giet er kokend water overheen, laat het even staan en voila… Parel couscous heeft eigenlijk meer de beet van pasta vind ik, zal ook maar zo van hetzelfde meel gemaakt kunnen zijn. Weet iemand dat? Heb me er nog niet in verdiept.

Hoe dan ook, het heeft langer nodig. Tien minuten om te koken om precies te zijn maar dan heb je wel een fijne basis voor allerlei lekkers zoals deze salade met asperges, feta en zongedroogde tomaatjes. Ik gebruikte chipotle mayonaise (heel eenvoudig te maken door chipotle in adobo (1 of 2) te mengen met mayonaise en klaar.)

parelcouscous met asperges en zongedroogde tomaatjes | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Parel couscous met asperges en zongedroogde tomaatjes

Totale tijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr parel couscous
  • 150 gr groene asperges
  • Zon gedroogde tomaatjes op olie
  • 100 gr feta

Chipotle mayonaise met yoghurt

  • 2 el chipotle mayonaise
  • 2 el yoghurt

Instructies

  • Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af en laat afkoelen. Doe over in een kom.
  • Snij de asperges in hapklare stukjes en kook ze kort tot ze beetgaar zijn. Giet af en doe bij de couscous
  • Snij de zongedroogde tomaatjes in kleinere stukjes en doe bij de couscous.
  • Ik maak een pittige dressing met chipotle mayonaise en meng die met 1 eetlepel yoghurt om het wat minder vet te maken.
  • Doe wat van de dressing door de salade en verkruimel de feta eroverheen.

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

6 comments

  1. Avatar

    Ohh lekker zeg! Ik heb voor vanavond de ingredienten in huis voor een salade met oa asperges en feta, maar couscous erbij is eigenlijk ook wel een goed idee…
    Fijn weekend!

  2. Avatar

    Ow dat ziet er lekker uit, ik wist helemaal niet van parel couscous af. Weer wat geleerd 🙂

  3. Avatar

    Lekker! Ik ga vanavond rode bieten poffen, ik denk dat ik eentje extra doe voor bij de parelcouscous. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!