Simone's Kitchen

Kerst lunch: Crostini met Boursin, tomaatjes en balsamico

SPONSORED

Crostini met boursin | simoneskitchen.nl

De lunch tijdens de kerstdagen is vaak een beetje een ondergeschoven kindje. Je bent al weken druk met de planning voor het diner op eerste en/of tweede kerstdag, zelfs het feestelijke ontbijt is al helemaal in kannen en kruiken met zelfgemaakt kerstbrood (of niet natuurlijk..hahaha) en dan bedenk je je ineens dat je ook nog moet lunchen. Of misschien heb je wel een brunch gepland en zit je nu te twijfelen wat je dan zal gaan maken. Ik ben zelf ook nog wel eens zo erg bezig met het diner dat ik totaal de lunch vergeet. Het leek me handig om daar dit jaar eens verandering in te brengen. En overigens is dit snelle en makkelijke gerechtje zo lekker dat je het ook heel goed als voorgerechtje kunt gebruiken of als hapje tussendoor op een kaasplankje.

Crositini met boursin, tomaatjes en balsamico | simoneskitchen.nl

Het geheim van deze lekkere crostini is het gebruik van Boursin. Ik heb hier de versie gebruikt met Knoflook en Fijne kruiden, omdat ik gek ben op knoflook, maar wil je dat niet dan is er ook een versie zonder knoflook met sjalotjes en bieslook (ook erg lekker overigens). Dit gerechtje is ook perfect om oud stokbrood op te maken mocht je bijvoorbeeld teveel hebben gekocht voor je diner op eerste kerstdag en je zit ermee omhoog voor de tweede dag. Even lekker roosteren in de grilpan of broodrooster en het is weer knapperig en krokant. Ik vind het zelf erg lekker om het in de grilpan dan te bestrijken met een teentje knoflook en een druppeltje goede olijfolie.

Crostini met boursin, tomaatjes en balsamico | simoneskitchen.nl

Crostini met Boursin, kerstomaatjes en balsamico
Voorbereiding
10 min
 
Ik heb de Boursin hier belegd met de tomaatjes en achterin zie je er ook eentje liggen met avocado. Die is ook zalig maar hoeft verder geen extra bewerking. Simpelweg Boursin en daarop de avocado.
Servings: 8 crostini
Ingredienten
  • 1 mooi stokbrood
  • handjevol kerstomaatjes in verschillende kleuren
  • boursin knoflook en fijne kruiden
  • olijfolie
  • appelciderazijn
  • peper
  • zout
  • balsamico
  • Optioneel: avocado in plaats van kerstomaatjes
Instructies
  1. Snij het stokbrood naar wens. Gril of rooster de plakjes stokbrood.
  2. Was de kerstomaatjes en snij in vieren. Doe de kerstomaatjes bij elkaar in een bakje en doe hier wat olijfolie, appelazijn en peper en zout bij naar smaak. Hussel even door elkaar.
  3. Besmeer het brood met Boursin, doe de tomaatjes erop en bedruppel met wat van de balsamico.
  4. Serveer direct

 

Delen is fijn!

3 comments

  1. Avatar

    Ik moest zo lachen om je comment op wentelteefjes. Gewoon tranen!! Ik ga ze zo voortaan noemen. En oh man Boursin, dan eet ik ook op zonder brood hoor, zo lekker.

    Liefs Suus x

  2. Pingback: Tomatensoep met gerookte paprika | simoneskitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!