Crostini met Boursin, tomaatjes en balsamico
Crostini met boursin
De lunch tijdens de kerstdagen is vaak een beetje een ondergeschoven kindje. Je bent al weken druk met de planning voor het diner op eerste en/of tweede kerstdag, zelfs het feestelijke ontbijt is al helemaal in kannen en kruiken met zelfgemaakt kerstbrood (of niet natuurlijk..hahaha) en dan bedenk je je ineens dat je ook nog moet lunchen. Of misschien heb je wel een brunch gepland en zit je nu te twijfelen wat je dan zal gaan maken. Ik ben zelf ook nog wel eens zo erg bezig met het diner dat ik totaal de lunch vergeet. Het leek me handig om daar dit jaar eens verandering in te brengen. Bovendien is deze crostini met boursin zo eenvoudig dat je snel klaar bent. Ook heel geschikt om te gebruiken als snackje tussendoor.
Boursin
Het geheim van deze lekkere crostini met Boursin is – natuurlijk – het gebruik van Boursin. Ik heb hier de versie gebruikt met Knoflook en Fijne kruiden, omdat ik gek ben op knoflook, maar wil je dat niet dan is er ook een versie zonder knoflook met sjalotjes en bieslook (ook erg lekker overigens). Dit gerechtje is ook perfect om oud stokbrood op te maken mocht je bijvoorbeeld teveel hebben gekocht voor je diner op eerste kerstdag en je zit ermee omhoog voor de tweede dag. Even lekker roosteren in de grilpan of broodrooster en het is weer knapperig en krokant. Ik vind het ook erg lekker om de crostini met boursin na het grillen even kort te bestrijken met een opengesneden knoflookteentje. Beetje olijfolie erover heen en je bent klaar.
Met avocado
De crostini met Boursin kun je overigens ook goed aanpassen. Hier belegde ik ze met tomaatjes en wat balsamico maar het is ook erg lekker met bijvoorbeeld gerookte zalm of avocado. Gebruik vooral jouw voorkeur voor de toppings!
Crostini met Boursin, kerstomaatjes en balsamico
Benodigdheden
- Grillpan
Ingrediënten
- 1 mooi stokbrood
- handjevol kerstomaatjes in verschillende kleuren
- boursin knoflook en fijne kruiden
- olijfolie
- appelciderazijn
- peper
- zout
- balsamico
- Optioneel: avocado in plaats van kerstomaatjes
Instructies
- Snij het stokbrood naar wens. Gril of rooster de plakjes stokbrood.
- Was de kerstomaatjes en snij in vieren. Doe de kerstomaatjes bij elkaar in een bakje en doe hier wat olijfolie, appelazijn en peper en zout bij naar smaak. Hussel even door elkaar.
- Besmeer het brood met Boursin, doe de tomaatjes erop en bedruppel met wat van de balsamico.
- Serveer direct
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Tomatensoep met gerookte paprika | simoneskitchen
Ik moest zo lachen om je comment op wentelteefjes. Gewoon tranen!! Ik ga ze zo voortaan noemen. En oh man Boursin, dan eet ik ook op zonder brood hoor, zo lekker.
Liefs Suus x
Haha… Ja ik lag ook in een deuk toen ik het de eerste keer hoorde… 😉 En inderdaad Boursin is ook gewoon zo uit het pakje lekker… 😉