Snel bladerdeeg hapje met boursin Sjalot en Bieslook en asperges

20140406-MH2A8178

Pasen. Voor mij bij uitstek de feestdag die het begin van de lente aankondigd. Dit jaar valt Pasen natuurlijk relatief laat in eind april, maar toch… Lente en Pasen horen voor mij bij elkaar! Heerlijk om een paar dagen vrij te zijn en het begin van de lente te vieren met vrienden en familie. Nu vrees ik dat ik dit jaar met Pasen in Lugano zit, dus voor Tom misschien iets minder gezellig dit jaar, maar ik zal een extra paaseitje voor hem eten.. 😉

Maar als je wel thuis bent met de Pasen en op zoek naar lekker makkelijke gerechten om te serveren voor een fijne paasbrunch of als voorgerecht voor een paasdiner dan heb ik hier wat lekker voor jullie.

20140406-MH2A8180

Voor dit gerechtje gebruikte ik Boursin Sjalot & Bieslook. Dit is een lekkere roomkaas maar zonder de knoflook. Wil je wel die smaak van knoflook kies dan voor de boursin knoflook & fijne kruiden. Ik koos dit keer dus voor de andere variant, simpelweg omdat ik meende dat dat beter zou passen bij de asperges en de tomaten. Het geeft het een wat frissere smaak. En omdat de smaak van de Boursin al helemaal af is heeft dit gerecht eigenlijk verder niks nodig. Ideaal dus als je snel iets op tafel wilt zetten. Voor de asperges gebruikte ik asperge tips omdat ik ze niet van tevoren gekookt had en wel zeker wilde weten dat de asperges gaar zouden worden. En missie geslaagd!

boursin1

Hou je niet van asperges dan is het ook lekker met alleen tomaatjes.

Bladerdeeg hapje met boursin

Ingredients:

  • 1 pakje Boursin Sjalot en Bieslook
  • 100 gr asperge tips, eventueel op maat gemaakt
  • 100 gr kerstomaatjes, in vieren gesneden
  • 6 bladerdeeg plakjes
  • 1 ei, geklopt

Directions:

  1. Verwarm de oven voor 200 C.
  2. Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien en snij ongeveer een centimeter van de rand voorzichtig de zijkanten in, maar snij het niet helemaal door. Je hebt dan een rand rondom van ongeveer 1 cm breed. Bestrijk de rand met geklopt ei en prik gaatjes in de binnenkant van je bladerdeeg.
  3. Beleg de binnenkant vervolgens ruim met de boursin. Druk daarna de asperges erin en leg de tomaatjes er her en der rondom in.
  4. Zet in de oven voor ongeveer 15-20 minuten of tot goudbruin en het bladerdeeg gaar.

Disclaimer: Voor dit artikel heb ik een vergoeding gekregen maar alle meningen zijn van mijzelf, evenals het recept

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

3 comments

  1. Wat ziet dit er heerlijk uit! Leuk om eens op een luie zondagmiddag te maken.

  2. Pingback: 4 wijntips voor een heerlijke bubbel brunch | Drink Different

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *