Nog een snel paasdessert nodig? Mango surprise!
Supersnel paasdessert
Misschien heb je wilde plannen tijdens de paasdagen of heb je juist helemaal geen plannen en wil je vooral lekker genieten van het (hopelijk) mooie weer en de extra vrije dagen die je met of zonder familie door gaat brengen. Voor ons is het voor het eerst in lange tijd dat Tom en ik allebei vrij zijn op de zondag. Meestal staat hij op de markt en veel van onze workshops worden ook gegeven op de zondag. Meestal geen vrije zondag hier dus.
Geen uren in de keuken
Dus wellicht wil je niet de halve zondag in de keuken staan voor een uitgebreid paasdessert en ben je vooral op zoek naar een super snel toetje. Nou zoek niet verder want dit mango kokosdessert voldoet aan alle eisen. Het is heerlijk (het allerbelangrijkste natuurlijk), het is mega snel (paar minuten) en gegarandeerd favoriet bij je gasten of bij je gezin of bij jezelf.
Mango
Nou vind ik persoonlijk mango misschien wel echt een van de aller- allerlekkerste vruchten ever. Wist je trouwens dat er enorm veel soorten mango zijn? Ik kan me nog levendig herinneren dat we in Sri Lanka waren en daar en marktkraam zagen met ik weet niet hoeveel soorten mango. Van hele kleine (superzoete) tot mega grote. En de smaak is heel verschillend. De een is draderig en de ander helemaal niet. Dan is het hier in Nederland toch een beetje behelpen met mango die vaak ook nog niet eens lekker is. Maar ja, wat je van ver haalt is niet altijd lekker zeg maar.
Geel
Bij Pasen hoort de kleur geel wel een beetje natuurlijk, maar wil je liever geen mango eten dan kun je natuurlijk elke soort fruit gebruiken die je maar lekker vindt. Ik heb in dit mangodessert glutenvrije kokoskoekjes gebruikt (recept uit het maart 2019 nummer van Paleo Magazine) maar gebruik de koekjes die jij wilt. Deze pistache koekjes (glutenvrij maar niet paleo) zijn ook top! Iets met kokos is wel erg lekker. je kunt natuurlijk ook eventueel geraspte kokos erover strooien.
Mango surprise
Ingrediënten
- 400 gram kokosyoghurt
- 2 limoenen rasp
- 250 gram mango fijn gesneden
- 2-3 kokos-amandelkoekjes of andere koekjes kan natuurlijk ook
Instructies
- Neem vier feestelijke glazen en zet die vast klaar.
- Meng de kokosyoghurt met rasp van 1 limoen. Je kunt er optioneel nog wat ahornsiroop door doen maar dat is qua zoetheid eigenlijk niet nodig.
- Verdeel de kokosyoghurt over de glazen en verdeel daaroverheen de mangoblokjes.
- Verkruimel als laatste de koekjes eroverheen en eindig met nog wat extra limoenrasp.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Lekkere recepten Simone! Ik wens jou ook hele fijne Paasdagen!
Pingback: De snelste (en lekkerste) Eton Mess | Simone's Kitchen