Vegan mango kokosroom

Supersnel dessert

Desserts die klaar zijn in een paar minuten. Dat zijn toch echt wel met stip mijn favoriete desserts. Neem nu deze lekkere mango kokosroom. Je gooit alles bij elkaar in een blender, even draaien en klaar. In de instructies zet ik neer dat je er 10 minuten voor nodig hebt, maar eigenlijk is dat al teveel. Maar ja, stel dat je ruzie krijgt met het schillen van de mango of je blender is wat trager… Dan ben je zo aan die 10 minuten. Haha.

Vegan mangoroom variatie

Deze mango mousse is een variatie op mijn ‘gewone’ mangomousse waarvan je het recept hier vindt. Dat is nog steeds een van mijn favoriete recepten maar zit vol met slagroom. Dat wil niet iedereen eten dus ik wilde een variant zonder zuivel maken. Een vegan versie dus. En ja hoor hij is uitzonderlijk goed gelukt. Mocht het nu niet het goede seizoen zijn voor mango dan kun je ook ander fruit hiervoor gebruiken. Banaan zou het bijvoorbeeld ook heel goed doen, maar andere fruitsoorten kunnen uiteraard ook.

Vegan mango kokosroom

Vegan mango kokosroom

No ratings yet

Een lekkere stevige mousse die het prima doet voor een feestelijk etentje of gewoon als je jezelf wilt verwennen.
clock
totaal 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 100 gr santen verbrokkeld
  • 4 el amandelpasta
  • sap van 1 limoen
  • ½ tl kardemom
  • ½ tl venkelzaad gemalen
  • 450 gr mango plus extra om op de bovenkant te doen
  • geraspte kokos voor serveren

  • Doe alle ingrediĂ«nten behalve de geraspte kokos en de extra mango in een keukenmachine of blender. Draai tot het een glad geheel is.
  • Doe over in glazen en zet tot serveren in de koeling

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!


Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.