Simone's Kitchen

Romige pompoensoep met kokosroom

Pittige pompoensoep

Romige pompoensoep met kokosroom

Pompoensoep; ik vind het heerlijk. En grappig genoeg vond ik het als kind of als puber in ieder geval echt niet lekker. Ik at het volgens mij voor het eerst een jaar of 30 geleden als het niet lekker geleden is. Pompoensoep was in die tijd nog echt niet zo mainstream als het nu is.

Ik vergeet het nooit; ik kreeg het tijdens een feestje of zoiets geserveerd in een bekertje. Zoete soep. Bah! Nu zou het kunnen dat die soep gewoon echt niet goed was. Ik kan me de exacte details na al die tijd niet meer herinneren.

Maar het duurde dus wel even voor ik me weer waagde aan pompoensoep. Dat probleem zul je met deze romige pompoensoep vast niet hebben.

Bereiden van de romige pompoensoep

Het bereiden van de romige pompoensoep heeft in dit geval een extra stap doordat je de pompoen eerst roostert in de oven voor korte tijd met de specerijen. Dat is overigens optioneel. Je kunt de bereidingstijd een groot stuk verminderen door de pompoen niet te roosteren maar met de specerijen meteen in de pan erbij doen.

Dat scheelt een flink stuk qua tijd. Ik vind het lekker om de pompoen eerst kort te roosteren in een hete oven. Naar mijn mening voegt dat wat aan smaak toe voor deze romige pompoensoep. Maar als ik minder tijd heb doe ik het ook net zo goed allemaal in de pan.

Pittig of niet

Hou je van lekker pittige soep? Voeg dan nog wat extra chilipoeder toe aan het geheel. Ik heb er nu maar een halve theelepel in gedaan dus de smaak van de soep is redelijk mild.

De soep is ruim voldoende voor 4 personen als licht hoofdgerecht of lunch. Ik maak er graag wat meer van zodat ik een gedeelte in kan vriezen voor later gebruik. Dat kan prima met deze romige pompoensoep.

Probeer zeker ook eens mijn bloemkool-pompoensoep

pittige pompoensoep
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Romige pompoensoep met kokosroom

Een heerlijke pompoensoep met kokosroom
Voorbereidingstijd: 20 min
Bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 650-700 gr flespompoen in stukken gesneden, schoon gewicht
  • 150 gram kokosroom
  • 1,5 tl kaneel
  • 1 tl kruidnagel gemalen
  • 1/2 tl chili poeder
  • 1 tl grof zeezout
  • 4 el olijfolie
  • 1 rode ui fijn gesneden
  • 150-200 gr wortel fijn gesneden
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 2 tenen knoflook gesneden
  • 750 ml groentebouillon

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 C en doe de schoongemaakte pompoen blokken in een ovenschaal en strooi de kaneel, kruidnagel, chili en zout eroverheen. Schud alles goed om en doe de olijfolie erbij. Ik meet dat nooit exact maar sprenkel er olijfolie overheen en schud alles dan goed om. Ze moeten allemaal een dun laagje olijfolie eromheen hebben maar niet moddervet zijn natuurlijk. Rooster voor ongeveer 10-15 minuten en haal dan uit de oven.
  • In een grote soeppan op medium vuur bak je de ui, knoflook, chilipeper, wortels en paprika aan voor ongeveer 5 minuten. Voeg de pompoen toe en bak dit nog even mee. Giet de bouillon erbij en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Met een staafmixer pureer je vervolgens de soep en op het laatst doe je de kokosroom erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Gang: Soep
Keuken: paleo
Trefwoord: pompoen, pompoensoep

Voedingswaarde

Calorieën: 372kcal, Koolhydraten: 33g, Eiwit: 4g, Vet: 27g, Verzadigd vet: 14g, Natrium: 788mg, Kalium: 917mg, Vezels: 7g, Suiker: 9g, Vitamine A: 25011IU, Vitamine C: 78mg, Calcium: 113mg, Ijzer: 3mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.